עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת מהבית
הופעה פרטית של קרן אן, ספר ילדים חדש של אתגר קרת ושירה גפן, דוקו מתוק בנטפליקס ומאפה תפוחים מנחם
טלוויזיה: בייבי בום
נסיון העבר מלמד כי עתות מצוקה מביאות לעלייה בילודה. ואמנם הרשתות החברתיות והעיתונות משתעשעות באפשרות לקורונה־בום, לצד נבואות בדבר עלייה במקרי הגירושים (דבר שכבר נרשם בסין). בכל מקרה, כדאי להתכונן בצפייה בסדרה החמודה ביותר "בייביז" של נטפליקס. בעזרת מומחים (ובהם ישראלית אחת, ד"ר רות פלדמן מהמרכז הבינתחומי הרצליה) לומדים על השנה הראשונה של תינוקות, והאופן שהם לומדים על העולם. זאת סדרה מחכימה ומתוקה שהיא גם השלישית הכי נצפית בנטפליקס ישראל.
רותה קופפר
מופע: עם כוס יין בסלון
קרן אן הספיקה להופיע בישראל רגע לפני שסגרו את שערי התיאטראות ואולמי המופעים וחזרה לצרפת. מי שפספס, או אלה שרוצים עוד, מוזמנים מדי ערב ב-22:00 להופעה פרטית אינטימית עם גיטרה מסלון ביתה שמשודרת בחשבון האינסטגרם שלה (kerenannmusic). אן מלאת שיק עם כוס יין אדום. היא פונה לעוקביה בצרפתית ואנגלית, מודה לצוותים הרפואיים, ושרה ממיטב הרפרטואר שלה על פי בקשות העוקבים. אלה שרוצים לשלוח מכתב להורים המבוגרים או לחברים קרובים מוזמנים לפנות אליה לתיבת המייל dayofconfinement@gmail.com והיא תדאג להעביר את המסר.
מאיה נחום שחל
ילדים: שעת סיפור
בימים אלו כשכולנו מחכים לנסים, או לפחות לאיזה חיסון לקורונה, רואה אור ספר הילדים החדש של שירה גפן ואתגר קרת, "מחכים לנסים" (הוצאת זמורה). זהו ספר קסום שבמרכזו הילד לב שמחכה לחברו נסים ליד המקלט בשעה שתיים. בזמן שהוא ממתין מציעים לו העוברים והשבים לרכב על חד קרן או לטוס בחללית לירח. מה יעשה לב? את זה תגלו בעצמכם. אל הטקסט הקצר והמדויק חוברים האיורים המופלאים של עובדיה בנישו שהופכים את היצירה להרבה מעבר למילים ורעיון.
מאיה נחום שחל
פודקסט: ללמוד להצחיק מסיינפלד
פודקאסט הוא מדיום ברוך קומיקאים. זה די מתבקש: אחרי הכל, לדבר באופן מקצועי זה לדבר באופן מקצועי. רבים מהם גילו או המציאו את עצמם מחדש כמראיינים (ג'ו רוגן, מארק מרון) או מבקרי תרבות (דאג בנסון, קומייל ננג'יאני), בסגנון קליל ופתוח משהיה מקובל בתחום. הפודקאסט Good One: A Podcast About Jokes, בהנחיית העורך של Vulture (מוסף התרבות של ניו יורק מגזין) מארח כל פעם קומיקאי אחר – ג'רי סיינפלד, ריי רומנו, גארי גולמן או אפילו ווירד אל ינקוביץ' – ומנתחים איתם בדיחה אחת שלהם, אחת בלבד. רמת הרזולוציה והדיוק בה הם יורדים לכל פסיק בקטע קצר יחסית היא באמת מרשימה, בעיקר כי היא חושפת עד כמה כתיבת בדיחה היא תהליך עדין ומורכב. אפשר להאזין באפליקציות הפודקאסטים, ובספוטיפיי.
עמית קלינג
מתכון: קראמבל תפוחים של אלון שבו
עבור מנה זוגית (קערה בקוטר 14-16 ס״מ)
למלית
2 תפוחים (עדיף גראנד סמית' או פינק ליידי)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
5 גרם קינמון טחון (1 כפית)
לקראמבל
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
95 גרם קמח (2/3 כוס)
50 גרם שקדים טחונים (3 כפות גדושות)
אופן ההכנה
מלית התפוחים: קולפים וחותכים את התפוח לקוביות. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב (ניתן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם). מציבים את התפוחים בשכבה אחידה בתוך כלי האפייה.
קראמבל: מחממים תנור ל־170 מעלות בתכנית טורבו. מכניסים את המרכיבים לקערה וממוללים אותם לפירורים. (אפשר גם במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה). מסדרים את הקראמבל על שכבת התפוחים. חשוב להקפיד שבמרכז כלי האפייה לא תהיה שכבה עבה מדי של קראמבל (אחרת הקראמבל לא יאפה במרכז עד הסוף). אופים במשך 25-40 דקות, עד להזהבה של הקראמבל. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
רעות ברנע
אינסטגרם: לתמוך באופנה מקומית
מעצבי האופנה הישראלים נתונים במצוקה קיומית, שמתגברת מיום ליום. עקבנו אחרי שלושה חשבונות של מעצבים מקומיים שממשיכים לפעול ומוכרים את עיצוביהם אונליין. זו הזדמנות לתמוך בהם: המעצבת הוותיקה דורין פרנקפורט (dorinfrankfurt) הציגה השבוע את אוסף האביב שלה בסרטון באינסטגרם. פרנקפורט תומכה מאז ומתמיד בעבודה מקומית, במפעל שהקימה ובפיד שלה, שבו בצד הבגדים הנאים, היא מתארת את המאבק להישרדות. מעצבת הנעליים רותם גור (vasncrafts) משלבת בחשבון שלה לצד פרטים מתהליך ההכנה את שותפיה לדרך, בעלי המלאכה המקומיים, ומתארת את המצב בבית החרושת באיטליה בו היא מייצרת. המעצב אלישע אברג'ל (elishaabargel) מייצר בסטודיו שלו בתל אביב בגדים בעבודת יד מוקפדת לא מתפשרת. אופנה מחויטת המשלבת אלמנטים מעולם הספורט והרחוב. רק באחרונה השיק חנות אונליין שמתאימה בדיוק לימים אלה. זה לא זול, אבל היי, אפשר לחלום.
עילית מינמר