חברת לייפבונד גייסה 8 מיליון דולר
את הגיוס הובילו קרן ההון סיכון פיטנגו ורוברט טאוב, מייסד אומריקס. לייפבונד מפתחת מוצרים מתחום הביו-כירורגיה, בהם דבק איטום ביולוגי המונע סיבוכים בניתוחים. בחברה מקווים להשיק את המוצר ב-2011
שני שחקנים מובילים בזירת מדעי החיים בשנה האחרונה - קרן ההון סיכון פיטנגו, שהיתה מעורבת במכירת חברת הסטארט-אפ ונטור למדטרוניק ב-300 מיליון דולר, ורוברט טאוב, שמכר את אומריקס לג'ונסון אנד ג'ונסון ב-438 מיליון דולר, חברו יחד לגיוס של 8 מיליון דולר עבור חברת הסטארט-אפ לייפבונד, העוסקת בפיתוח דבק ביולוגי לצורכי ניתוח.
בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים: גלנרוק – חברת ההשקעות של ליאון רקנאטי, וקבוצת זיטלמן האמריקאית, בראשות ריק זיטלמן. בעקבות הגיוס יצטרפו טאוב ואיתי הראל, שותף בפיטנגו, לדירקטוריון החברה. את ההשקעה ביצעה פיטנגו מהקרן החמישית שלה. זהו סבב הגיוס השני של החברה, לאחר שבשנת 2007 גייסה הון ראשוני בהיקף של 1.5 מיליון דולר מגלנרוק ומזיטלמן.
לייפבונד מפתחת דבק ביולוגי למניעת דליפות נוזלים ודימומים בניתוח ולאחריו. ההון שגויס ישמש להשלמת השלבים הפרה-קליני והקליני של הניסויים במוצר הראשון שפיתחה החברה – דבק איטום ביולוגי היוצר מחסום מכני המונע את דליפת תוכן המעי לחלל הבטן. דליפות לאחר ניתוח באזורי חיבור בין שני חלקי המעי הן כיום גורם סיכון מרכזי לאחר ניתוח, העלול לסכן חיים ולחייב ניתוחים משלימים יקרים. בפרוצדורות מסוימות שכיחות הדליפות מגיעה לכדי 15% מכלל הניתוחים. אלא שבעוד שאומריקס של טאוב פיתחה דבק ביולוגי שהופק מדם המנותח, בלייפבונד מפיקים את החלבונים מן החי.
"את הכסף גייסנו כדי לסיים את הניסויים הפרה-קליניים ולהתחיל בניסויים קליניים בבני אדם שיאפשרו לנו להוציא את המוצר לשוק בתוך כשנתיים", אמר ישי אתר, מנכ"ל ומייסד החברה.
"פיטנגו נותנת משמעות הולכת ומתגברת להשקעות בתחום מדעי החיים, ונמשיך להשקיע לא רק בציוד רפואי אלא גם בתחומים כמו פיתוח תרופות ודיאגנוסטיקה רפואית", אמר ל"כלכליסט" איתי הראל. "האקזיט של ונטור בהחלט מחזק את ידינו, ידי המשקיעים שלנו ואת ידי היזמים בתחום הזה בישראל. כמו ונטור, יש עוד המון חברות מבטיחות שלא כל כך מקבלות כיסוי תקשורתי".
את החברה ייסדו ישי אתר, לשעבר סמנכ"ל חממת משגב של קבוצת טרנדליינס, אורן פרייס-בלום וניר משקיף.