10 דרכים להיות פרודוקטיביים יותר עם האייפון
לערוך מסמכי אופיס מהאייפון, לגלוש באינטרנט גם כשאתם אופליין, להסתנכרן עם גוגל, ושני יישומים מפתיעים שיעזרו לכם לקום מוקדם בבוקר
עוד מדריכים, טיפים, יישומים וכלים שווים לאייפון בערוץ אייפוניסט
1. לנהל את המשימות
הימים של העט והפנקס חלפו מזמן, ואת מקומם החליפו אינספור תוכנות ואתרים שמאפשרים לרשום משימות, לבצע אותן ולסמן את ה-"וי" המספק.
רשימת מטלות יעילה: עם מנהל המשימות Easy Task Manager ניתן ליצור משימות, לתת להן תאריך יעד ונושא (Tag), ולצפות בכולן לפי חלוקה. בכניסה לאפליקציה ניתן לראות את כל המשימות ממויינות לפי תאריך היעד, ולהוריד אותן לפי.סי או למק, לצפיה ועריכה, באמצעות חיבור WiFi.
מחיר: חינם
מנהל המשימות המושלם: גרסה משודרגת של מנהל המשימות הפשוט היא אפליקציית האייפון
של אתר Remember the Milk הותיק,
שמאפשרת, בנוסף לכל האמור - גם קביעת סדר עדיפויות למשימות, הוספת הערות, יצירת רשימות חכמות (לפי תאריך, נושא, רמת חשיבות, מיקום גאוגרפי ועוד) וגישה מכל מקום
- החל מאתר האינטרנט של Remember the Milk, דרך הטוויטר וכלה בתוכנות ללינוקס.
האפליקציה לאייפון מאפשרת להוריד את כל המשימות למכשיר באמצעות חיבור רשת, להמשיך לעבוד עליהן אופליין ולהסתנכרן עם האתר.
מחיר: הורדה חינם. השימוש בשתי הגרסאות כרוך במנוי פרו לאתר - 25 דולר לשנה
2. לתעד את המחשבות
השיטה הטובה ביותר להיות יצירתי ויעיל, יאמר כל מומחה בתחום – היא לתעד כל מחשבה שקופצת לראש. כדי לעשות זאת, לרוב יספיקו אפליקציית הרשמקול והרשימות של האייפון.
לזכור הכל: למתקדמים, קיימת האפליקציה של השירות Evernote, המיועדת לארגון הבלאגן בראש. האפליקציה מאפשרת לאסוף כל פיסת מידע: מסמכים, קישורים, תמונות, קטעי וידאו וקול ולסדרם. כמו כן, ניתן לכתוב הערות, להקליט תזכורות או לצלם תמונות, ובקיצור - לתעד כל דבר, לשליפה מאוחר יותר.
Evernote כוללת גם יכולות כמו זיהוי טקסט בתוך תמונות (OCR, מספרים ואנגלית בלבד) שניתן לחיפוש לאחר מכן, והורדת המידע לאייפון לצפייה ללא חיבור לאינטרנט. הגישה לנתונים שלכם באתר Evernote היא דרך שרת החברה. לשירות גם תוכנה לווינדוס, למק וגרסת ווב.
מחיר: חינם.
3. לעבוד מכל מקום
באמצעות שתי האפליקציות הללו ניתן להמשיך לעבוד מחוץ למשרד, באמצעות האייפון.
כל הקבצים בכיס: האפליקציה Files Lite מאפשרת להעביר דרך ה-WiFi של הפי.סי או המק את רוב הקבצים הנפוצים: מסמכי וורד, מצגות, קבצי PDF, תמונות, סרטים ושירים - ולצפות בהם במכשיר. היא בעלת מגבלה של 200 מגה אשר ניתן להיפטר ממנה ברכישת הגרסה המלאה: Files.
מחיר: חינם
עריכת מסמכים מהסלולר: למתקדמים, אשר מעוניינים גם לערוך את המסמכים שלהם, האפליקציה Quickoffice עובדת עם כל הקבצים של Office ובעלת תמיכה בשפה העברית, דבר לא מובן מאליו כשמדובר באייפון.
מחיר: 12.99 דולר
4. לקרוא RSS אונליין ואופליין
כדי להימנע מתחושת הכישלון שבסגירת קורא ה-RSS בעקבות אי עמידה בעומס, תוכלו פשוט לקחת אותו לדרך - לקריאה כשיש לכם זמן.
גוגל השיקה לפני כשנה גרסה לאייפון ולאייפוד טאצ' לאתר של גוגל רידר. ניתן לגלוש אליו כאן.
קריאת RSS אופליין: כדי להמשיך לקרוא את הפידים בלי חיבור לאינטרנט, קיימת אפליקציה נהדרת בשם Byline, אשר מתקשרת עם Google Reader ומאפשרת להוריד את האייטמים החדשים למכשיר. מאוחר יותר ניתן לסנכרן את מצב הקריאה באייפון עם האינטרנט, כך שאין צורך לסמן מחדש את מה שכבר נקרא.
מחיר: 4.99 דולר
5. Getting Things Done באייפון
מאז יצא ספרו של דייויד אלן בשנת 2002, הוא הפך לתנ"ך של אינספור בלוגרים, קואוצ'רים וסתם גיקים. שיטת ה-GTD שמה לה למטרה לסדר את כל המטלות והמידע שבראש בצורה מאורגנת ולייעל את העבודה תוך היפטרות מ"רעשי הרקע" והתמקדות על הדברים החשובים באמת.
GTD באייפון: האפסטור עמוס בתוכנות GTD. אחת מהן היא Things, אפליקציה בעלת ממשק פשוט ומוצלח. ניתן לרשום איתה הערות, לנהל מטלות ופרוייקטים, לתעדף את המשימות ולנהל את החיים לפי רוח ה-GTD.
עוד על GTD:
סדרת השראה: האיש היעיל ביותר בעולם, דיוויד אלן
התוכנות שיעשו לכם סדר בראש
6. לסנכרן את לוח השנה ואנשי הקשר עם שירותי גוגל
במקום להגדיר כל אירוע ואיש קשר פעמיים - גם בגוגל קלנדר וגם ביומן הפגישות הסלולרי, אפשר פשוט לסנכרן ביניהם.
שירות חינמי מבית גוגל, Google Sync שמו, מאפשר לעשות זאת בדיוק. באמצעותו, כל מה שבגוגל קלנדר יהיה ביומן הפגישות, והתראות Pop-Up יהיו גם תזכורות לכל דבר באייפון. ה-Google Contacts, שהוא למעשה אנשי הקשר בג'ימייל, יהיו חלק מספר הטלפונים במכשיר.
7. לראות את האירועים בגוגל קלנדר על טפט הפתיחה: gCalWall
אחרי סינכרון היומן של האייפון עם גוגל קלנדר, הנה אפליקציה שמציגה אותו בצורה מקורית: gCalWall תתלבש על ה-Wallpaper ותראה את כל יומן הפגישות ברגע שהאייפון נדלק או יוצא מהשהיה. כך, תמיד אפשר לדעת מה האירוע הבא. החיסרון היחיד הוא שיש צורך לבצע את הצבת התמונה באופן ידני - בגלל מגבלות אפל.
8. לנצל את הנסיעות להשלמת שעות שינה
iNap עשויה להיות אפליקציה שימושית מאוד עבור חיילי צה"ל. באמצעות ה-GPS של האייפון ושירות המפות של גוגל ניתן לקבוע נקודת יעד, אשר בעת ההגעה אליה תושמע תזכורת רועשת שתעיר אתכם ברכבת או באוטובוס. מחירה של iNap הוא דולר אחד, והיא פועלת גם כשהאייפון בהשהייה. כל שנותר הוא לקבוע את המיקום ולשקוע בשנת ישרים. עם זאת, ככל הנראה היישום אינו עובד בישראל ומומלץ לחכות ששירות המפות של גוגל יכיל רישום מפורט יותר של ארץ הקודש.
מחיר: 0.99 דולר
9. להפסיק לבזבז את הזמן בבוקר
ואם כבר בשינה עסקינן, הנה אפליקציה שתעזור להתעורר. זוהי Voice Controlled Alarm וכשמה כן היא - שעון מעורר שנכבה על ידי קול. מחיאת הכף או הצעקה שתיאלצו להשמיע תדאג כבר להעיר אתכם כהלכה. חסידי ה-Snooze יוכלו להגדיר באפליקציה מספר שהאייפון יצלצל אליו במקום להפעיל שוב את האזעקה. אין כמו הצעקות של אמא על הבוקר.
(להורדת Voice Controlled Alarm)
10. כתיבת מייל תוך כדי הליכה
לקינוח, להלן אחת האפליקציות המוזרות ביותר באפסטור, אך גולשים רבים מגדירים אותה כשימושית מאוד. מה ש-Email 'n Walk עושה הוא למעשה להפוך את מסך האייפון לשקוף, תוך שימוש במצלמה של המכשיר. כך ניתן להמשיך לעבוד על המיילים שלנו תוך כדי הליכה, מבלי לחשוש להיתקע בעץ.
ברגע שמסיימים לכתוב את הטקסט ואת הנמען, לחיצה על Send והאפליקציה תפתח את תוכנת המייל של האייפון, עם ההודעה מוכנה בפנים.
מחיר: 0.99 דולר
הערה: כתיבה בזמן הליכה, נהיגה או רכיבה על אופניים עלולה להיות מסוכנת. בכל מקרה לא היינו ממליצים להפקיד את חייכם בידי המצלמה של אפל, איכותית ורבת מגה-פיקסלים ככל שתהיה.
עוד מדריכים לאייפון
חמישה יישומי אייפון לסטודנטים
עשרה כלים מפתיעים לאייפון
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)