$
סטארט-אפים והון סיכון

ואלור תימכר ב־125 מיליון דולר למנטור גרפיקס

פרטים חדשים על האקזיט של החברה הישראלית: מחצית מהעסקה תתבצע במזומן, והיא משקפת פרמיה של 38% לעומת מחיר המניה בבורסה. שמואל דולברג, ממייסדי ואלור: "בשנים האחרונות החברה דורכת במקום"

אסף גלעד 11:2611.08.09

חברת ואלור הישראלית (Valor) נמצאת במשא ומתן על מכירתה לחברה האמריקאית מנטור גרפיקס תמורת כ־90 מיליון יורו (125 מיליון דולר) או 4 יורו למניה - סכום המשקף פרמיה של 1.1 יורו למניה, או 38% ממחירה. ל'כלכליסט" נודע כי מחצית מהעסקה אמורה להתבצע במזומן והשאר במניות מנטור, אלא שבימים אלה מתקיים משא ומתן קדחתני על כך ששני שלישים מהעסקה יתבצעו במזומן.

דולברג. "אשמח אם החברה תימכר" דולברג. "אשמח אם החברה תימכר" צילום: עמית שעל

 

הנהנית העיקרית ממכירת ואלור, המפתחת תוכנה לשרטוט ותכנון של רכיבי חומרה ומעגלים מודפסים, תהיה דש איפקס - בעלת המניות הגדולה שמחזיקה בקרוב ל־20% בחברה. "ואלור הוכיחה את עצמה גם במשבר וגם בכך שידעה לצאת ממנו", אמר ל"כלכליסט" עידו נויברגר, מנכ"ל משותף בדש איפקס. "אל ההשקעה בוואלור הגענו לאחר אנליזה כלכלית ארוכה, די בדומה לדרך שבה הגענו לטכנומטיקס שגם אותה מכרנו בהצלחה. גם ואלור וגם טכנומטיקס הן שחקניות ישראלית דומיננטית בין חברות ענק בינלאומיות. אם העסקה תצא אל הפועל, עמיתי קופות הגמל וקרנות הנאמנות שלנו יוכלו להשיג עליה תשואה נאה", סיכם נויברגר.

 

דש איפקס רכשה את מרבית מניותיה בוואלור בתחילת 2006, בתקופה שבה מניות ואלור נעו סביב 3 יורו למניה, כך שהתשואה תייצג את הפרמיה המגולמת בעסקה. מרוויחים נוספים מהעסקה הם המייסדים צ'ארלס פיינגולד, מושיק קוברסקי, שמואל אלמוג ושמואל דולברג שמחזיקים ב־7%–9% כל אחד. דולברג, מייסדי החברה ומנכ"לה מאז הקמתה ב־1992 ועד 2004: "הקמנו חברת תוכנה למעגלים מודפסים, ועם הזמן התרחבנו גם לתחום ההרכבה. החברה היתה יכולה להגיע להרבה יותר. ציפינו להגיע לשווקים נוספים כגון תחום המוליכים למחצה, וזה לא קרה. לצערי, בשנים האחרונות החברה מעט דורכת במקום, אבל זו דעתי. בכל אופן, אני אשמח אם החברה תימכר".

 

 

 

זהו אקזיט נוסף ללא קרנות הון סיכון, כאשר החברה גייסה מראשית ימיה 39 מיליון דולר, מהם 38 מיליון דולר בבורסה בפרנקפורט. בתחילת העשור חתמה ואלור עם אורבוטק על הקמת חברה־בת משותפת פרונטליין, לפיתוח מוצרים משותפים בתחום המעגלים המודפסים. בשלב זה לא ידוע על גורלה של החברה המשותפת, נושא שיעלה על שולחנה של מנטור לאחר הרכישה.

 

ואלור נסחרת בפרנקפורט לפי שווי של 64 מיליון יורו. מתחילת השנה עלתה מנייתה בכ־183%, גם לאחר שביטלה את הנפקתה בנאסד"ק, וב־12 החודשים האחרונים עלתה המניה ב־49%. ואלור הונפקה ב־2000 לפי שווי שוק של 200 מיליון יורו, כששער המניה נע סביב ה־12 יורו. החברה מעסיקה 90 עובדים ביבנה ועוד כ־150 עובדים בסניפים שונים בעולם.

 

מהחברה לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x