חמש אפליקציות אייפון ישראליות חדשות
לצפות במבזקי חדשות במאקו, להתמצא בקלות ברחובות בתל אביב, לנהל שיחות וידיאו וגם: סקירה של אפליקציות הניווט של סלקום, פלאפון ואורנג'
כל המדריכים, החדשות, האפליקציות והטיפים. ערוץ אייפוניסט בטכנולוגי: iphonist.calcalist.co.il - יש גם טוויטר ופייסבוק
1. קטעי וידיאו מאתר מאקו באייפון
לפני מספר שבועות נודע כי האפליקציה הרשמית של אתר מאקו עושה את דרכה אלינו. השבוע, זמן קצר לאחר ההשקה הרשמית של האייפון בישראל, היא הופיעה באפסטור וניתנת להורדה בחינם.
האפליקציה, Mako Mobile, מקנה גישה נוחה לתכני האתר ומאפשרת להתעדכן בחדשות, לקרוא כתבות מכל הערוצים והעיקר - לצפות בקטעי וידיאו מהאתר במכשיר. אמנם לא מדובר בתוכניות הטלוויזיה, אלא בסרטונים וכתבות נלוות, אך היא עדיין שימושית.
האתר מתעדכן ללא הרף, וכל קטע וידיאו שעולה אליו יופיע גם באפליקציה. מסיבה זו, הדרך הטובה ביותר להתעדכן במבזקי חדשות 2 היא לא דרך האפליקציה הרשמית של חברת החדשות, אלא דרך מאקו. כמו כן, ניתן לקרוא את הכתבות והידיעות באייפון בצורה נוחה - בעיקר בזכות האפשרות להקטין ולהגדיל את הטקסט. חבל שאין אפשרות לקרוא את הכתבות באופן אופקי.
פרט לצפייה בקטעי וידיאו ועיון בכתבות, האפליקציה אינה כוללת פיצ'רים משמעותיים נוספים, וחבל. כך למשל, לא ניתן לשתף ידיעות במייל או ברשת חברתית, להתאים את תצוגת המדורים או להגיב לכתבות.
מחיר: חינם
(להורדת Mako Mobile)
2. כל מה שצריך כדי להתמצא בתל אביב
לכל אתר ואתר - ממסעדות, דרך תחנות דלק ועד מוזיאונים - קיים עמוד נפרד המתקבל בלחיצה עליהם, ומאפשר להוסיף אותם ללשונית המועדפים באפליקציה, לשתף אותה בפייסבוק, לשלוח במייל ולצפות בהם על גבי מפה בצירוף הוראות הגעה. בלחיצה על אייקון הטלפון ניתן לחייג ישירות אל מספר בית העסק, במידה ויש כזה.
הבעיה היחידה באפליקציה היא המפה. אמנם גוגל רכשה את מפות ישראל והן מופיעות ב-Google Maps באייפון, אך הן עדיין אינן זמינות ליישומי צד שלישי. לכן, בעת לחיצה על כפתור ה"מפה" באפליקציה - מוצג מיקום המסעדה או תחנת הדלק על גבי תמונת לוויין בלבד. לעומת זאת, כאשר בוחרים ב"הוראות הגעה" יישום המפות באייפון נפתח עם שמות כל הרחובות והמסלול המבוקש. הטריק הזה עובד תמיד, פרט לקבלת מידע על בתחנות אוטובוס, להן אין עמוד ייעודי. לפיכך, קשה מאוד לקבל הוראות הגעה עבורן.
למרות בעיה זו, היישום עדיין מוצלח מאוד ופועל ללא דופי. הוא מכיל מידע רב ומתאים לתושבי תל אביב ותושבי ערים אחרות כאחד.
מחיר: חינם עבור רוב המידע, 2.99 דולר לשדרוג הכולל מקומות בילוי ותחנות אוטובוס. רכישת השדרוג נעשית מתוך היישום עצמו
(להורדת TLV)
3. לשמוע גל"צ מכל מקום
Israel Radio Lite היא הגרסה החינמית של אפליקציית Israel Radio הפופולרית, המאפשרת להתחבר ל-14 תחנות רדיו ישראליות, ביניהן רדיו תל אביב, רשת ב', רדיו לב המדינה ועוד. הגרסה החינמית שלו מכילה שלוש תחנות בלבד - גלי צה"ל, ערוץ שבע וא' מורשת - אליהן ניתן להתחבר ולהאזין.
החיבור אל התחנות מתבצע באמצעות רשת WiFi או חבילת הגלישה - מה שמחוברים אליו באותו רגע.
מחיר: חינם
(להורדת Israel Radio Lite)
4. GPS באייפון באדיבות המפעילות
האפליקציות עצמן זהות לחלוטין, מכיוון ששלושתן יוצרו על ידי חברת Telmap. כל אחת מהן מאפשרת לראות על גבי המפה נקודות עניין - מסעדות, מקומות בילוי, מרכזי קניות ועוד - ולצפות בביקורות גולשים עליהן. ניתן גם לקבל הוראות הגעה אל כספומטים, תחנות דלק, תחבורה ציבורית ועוד.
פונקציית ה-GPS עצמה עובדת מצוין, ומאפשרת לנווט בקלות בכל מקום בארץ, ולהציג נקודות עניין על גבי המפה. שימושי במיוחד לחיפוש תחנת דלק או חניה.
היישומים פועלים גם ב-WiFi וגם באמצעות חיבור לרשת הסלולרית, אך דבר זה אינו כרוך בתשלום נוסף למפעילה (סלקום, אורנג' ופלאפון יוצרות הפרדה בין גלישה באינטרנט לבין שימוש באפליקציית הניווט).
מחיר: 21.18 שקל לחודש באורנג' ו-11.99 שקל בסלקום. שתיהן מעניקות חודש שימוש ראשון חינם. פלאפון מעניקה את השירות ללא תשלום נוסף על ידי הצטרפות לאחת מחבילות האייפון הייעודיות שלה. ללא הצטרפות לחבילה, השירות כרוך בתשלום חודשי של 19.90 שקל. החודש הראשון ניתן חינם
(להורדת Navigator GPS Pelephone של פלאפון)
(להורדת Cellcom Navigator של סלקום)
5. לנהל שיחות וידיאו באייפון (בערך)
פרינג היא אפליקציה חינמית המרכזת את כל אנשי הקשר שלכם ברשתות מסרים מיידיים כגון אייסיקיו, גוגלטוק ומסנג'ר - במקום אחד. באמצעותה ניתן לצ'וטט, לבצע שיחות קוליות(VOIP) דרך חיבור ה-WiFi, והודות לעדכון שיצא בתחילת החודש ניתן לראשונה לבצע גם שיחות וידיאו.
עם זאת, בשל היעדר מצלמה קדמית באייפון - אחד מהחסרונות הבולטים של המכשיר – רק האדם איתו תדברו יוכל לראות אתכם בעוד אתם לא תוכלו לראות אותו..
מחיר: חינם
(להורדת Fring)
מדריכים נוספים באייפוניסט:
האפליקציה של ONE וערוץ הספורט: חמישה יישומים ספורטיביים במיוחד
פרויקט ענק: 54 דרכים להוציא מהאייפון שלך יותר
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)