לילה טוב לאייפון: חמש אפליקציות לשינה מוצלחת יותר
להירדם במהירות עם מנגינה מרגיעה, לקום רעננים בבוקר ולהעשיר את השעון המעורר שבאייפון במגוון דרכים. חמישה יישומים שיעזרו לכם לישון טוב בלילה
כל האפליקציות החיצוניות שבכתבה אינן מסוגלות לרוץ ברקע, עקב מגבלה במערכת ההפעלה של האייפון, שטרם הוסרה על ידי אפל. כדי שיפעלו כיאות, יש להיכנס אליהן ולהשאיר אותן פועלות במהלך הלילה.
1. לקבל סטטיסטיקות מלאות על הרגלי השינה
iHome+Sleep היא האפליקציה האולטימטיבית לניהול השינה באמצעות האייפון. ניתן באמצעותה ליצור בה מספר בלתי "כרטיסיות שינה" מיוחדות תוך קביעת כל פרטמטר אפשרי: השעה בה האזעקה תופעל, הימים בשבוע בהם היא תקפה, משך ההשהייה לאחר לחיצה על Snooze, ועוד. ניתן ליצור שני סוגים של כרטיסיות: Alarm ו-Nap, כאשר הסוג השני מיועד לנמנום המוגדר לפי זמן (מדקה עד שעתיים). ההחלפה בין הכרטיסיות פשוטה וקלה ונשמרת גם בעת יציאה מהאפליקציה.
לאפליקציה פיצ'רים ייחודיים נוספים. אחד מהם הוא היכולת השימושית לקבוע שיר, אלבום או פלייליסט כמנגינה להתעורר או ללכת לישון איתה - זאת, בניגוד למצב הקיים ביישום השעון המעורר המגיע עם האייפון, המוגבל לרינגטונים בלבד. כמו כן, ניתן להוסיף את חשבון הטוויטר והפייסבוק ליישום, ולהגדיר מסר שיישלח אוטומטית מחשבונכם כאשר תלכו לישון או תקומו באמצעות iHome+Sleep - כמו "בוקר טוב" או "לילה טוב".
הפיצ'ר השימושי ביותר הוא לוח סטטיסטיקות מיוחד שמאפשר לצפות במגוון נתונים הנאגרים על הרגלי השינה שלכם עקב השימוש באפליקציה, ביניכם: מספר שעות השינה הממוצע שלכם, הזמן בו אתם קמים או הולכים לישון בדרך כלל, האמן הפופולרי שאיתו אתם מעדיפים להתעורר ומספר הפעמים שלחצתם Snooze.
מחיר: חינם
(להורדה iHome + iSleep)
2. לקום רעננים ועירניים
Sleep Cycle Alarm Clock הוא יישום נוסף בקטגוריית השינה, אולם בניגוד לקודמו, הוא שואף לשפר את איכות השינה שלכם. לשם כך יש להפעיל את האפליקציה ולהניח את האייפון על המיטה. באמצעות מד התאוצה (Accelerometer) שבמכשיר, התנועות שאתם מבצעים בזמן השינה מוזנות ל-Sleep Cycle, והאפליקציה עוקבת אחרי רמת העירנות שלכם, משרטטת גרף ומסיקה נתונים לגבי מחזור השינה שלכם.
לדברי יוצרי האפליקציה, הסיבה לכך שאנשים רבים מתעוררים בבקרים עייפים, מותשים וחסרי אנרגיה היא משום שהשעה שבה הם מתעוררים אינה מתחשבת במחזור השינה שלהם והוא אינו מגיע לסיומו.
האפליקציה, שמתחקה אחרי מחזור השינה הייחודי שלכם, מעירה אתכם בזמן המתאים ביותר (על ידי אחד מהצלצולים המוכנים בה), בו אתם מצויים בשינה שאינה עמוקה - תוך התחשבות בשעה שבה קבעתם להתעורר.
מחיר: 0.99 דולר
(להורדת Sleep Cycle Alarm Clock)
3. להתגבר על אינסומניה עם מנגינה מרגיעה
aSleep היא עוד אפליקציה שמטרתה לעזור לכם לישון טוב יותר, אלא שהיא מתמודדת דווקא עם קשיים בהירדמות. בניסיון לפתור את בעיית נדודי השינה הנפוצה, aSleep מאפשר להשמיע מגוון צלילים מרגיעים במהירות, בווליום ולאורך זמן הנקבע על ידכם - בתקווה שכאשר הוא יסתיים תהיו שקועים כבר בשינה עמוקה. בין ספריית הצלילים, המכילה 47 מנגינות רקע שונות לבחירה, ניתן למצוא קולות מן הטבע, כלי נגינה, מנגינות מדיטציה, רעשי רקע ניטרליים (מכונת כתיבה, שעון) וכמובן - הרעש הלבן האלמותי.
מחיר: 0.99 דולר
4. לקום בבוקר עם הפודקאסט החביב עליכם
iMusiclock היא אפליקציה פרי פיתוח ישראלי, המאפשרת, בדומה ל-iHome+Sleep, לכוון שעון מעורר שישמיע שירים שנמצאים במכשיר שלכם, וכך לא להסתפק רק במאגר הרינגטונים שבאייפון. האפליקציה דלה ביחס ל-iHome+Sleep, ומכילה רק את האפשרות לכוון שעון מעורר או שעות שינה - אולם היא עושה זאת היטב. היא פשוטה וקלה לתפעול, וניתן להגדיר בה להתעורר (או להירדם עם) שיר, אלבום, פלייליסט, ז'אנר מוסיקלי מסוים ואפילו פודקאסט.
מחיר: 0.99 דולר
(להורדת iMusiclock)
5. לנצל את מה שיש
היישום האחרון שכדאי לתת עליו את הדעת הוא Clock, שמגיע עם מכשיר האייפון ואינו דורש הורדה מהאפסטור. היות ומדובר באפליקציה מבית אפל, היא מסוגלת לרוץ ברקע וניתן להגדיר בה שעון מעורר למחרת ולחזור לעיסוקיכם.
בנוסף לאפשרות ליצור התראות קבועות שחוזרות על עצמן בימים מסוימים, אפשר גם להגדיר שהמכשיר יצלצל כעבור זמן מסוים (מדקה ועד יום שלם). בצורה זו תוכלו לתפוס תנומת אחר צהריים בקלות.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא חייבים להסתפק ברינגטונים המסופקים עם המכשיר בברירת המחדל עבור שעון מעורר (או צליל שיחה נכנסת), ואפשר להעשיר את המאגר בקלות על ידי הורדת קבצי M4R מאתר כמו audiko.net.
מדריכים נוספים באייפוניסט:
בדיקת "כלכליסט": כמה יעלה לכם לתקן את האייפון
ארבעה יישומי מוסיקה ישראליים לאייפון
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)