$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: האייפד כדיסנילנד

אפל השיקה גרסה חדשה למערכת ההפעלה לאייפון ולאייפד, ואת המחיר ישלמו בעלי האייפונים מהדגם הראשון; מיקרוסופט נכנסת לתחום מכשירי הסלולר בסדרת מכשירים "חברתיים" - ונוקיה וסוני אריקסון מגיבות למהלך

רוני שני 10:0816.04.10

בשבוע שעבר השיקה אפל את iPhone OS4, מערכת ההפעלה החדשה לאייפון ולאייפד שלה. התוכנה, שתהיה זמינה להורדה בחודשים הקרובים, תכלול כמה תכונות חדשות, ובראשן תמיכה בריבוי משימות ושיפור בביצועים. סטיב ג'ובס, מנכ"ל החברה, ניצל את האירוע כדי להבהיר מעל לכל ספק שהתחרות שלו עם גוגל רק מתחילה, והציג את iAd, פלטפורמה שתאפשר להציג פרסומות בתוך אפליקציות ותציע למפתחים נתח מההכנסות.

ג'ובס מציג את iPhone OS 4. התחרות עם גוגל רק מתחילה ג'ובס מציג את iPhone OS 4. התחרות עם גוגל רק מתחילה צילום: רויטרס

  

אבל כמו תמיד, כשמדובר באפל, יש גם בשורות רעות: בעלי אייפון מהדור הראשון צריכים להתחיל לחסוך כסף - המכשיר בן השלוש לא יוכל להריץ את OS 4. בנוסף, נראה שגם המלחמה באדובי מחריפה; הסכם השימוש החדש של מפתחי אפליקציות לאייפון ולאייפד אוסר על פיתוח יישומים למכשירי אפל באמצעות תוכנות של אדובי. רוב המפתחים שותקים, אבל אדובי אינה מוכנה לשתוק. בבלוג SAI מעלים את ההשערה שהשנאה שרוחש ג'ובס לאדובי מקורה בהחלטה ההיסטורית של אדובי להתמקד בחלונות כאשר אפל נזקקה לתמיכתה.

 

ולמרות שזה לא תמיד נראה ככה, שוק הסלולר כולל עוד כמה חברות, בהן נוקיה וסוני אריקסון, שהשיקו השבוע מכשירים חדשים; ויש גם שחקנית חדשה - מיקרוסופט, שהציגה את KIN, טלפונים סלולריים מתוצרתה (שבפועל ייוצרו על ידי שארפ), המיועדים למכורים למדיה החברתית (כל עוד הם מוכנים להסתפק בעדכון בכל רבע שעה). הטלפונים, שיגיעו לארה"ב במאי ובסתיו ינחתו באירופה, אינם סמארטפונים מבוססי Windows Phone 7, אלא גאדג'טים מוגבלים למדי שישווקו לבני נוער. מה הרציונל שעומד מאחורי הבחירה בהם? יש שיטענו שאין כזה, אבל אחרים סבורים שזו החלטה מבריקה.

 

אייפד? לא בישראל

 

אבל מה כל אלה מעניינים כשיש אייפד בעולם - אבל לא בארץ; משרד התקשורת לא מרשה. בבלוג גיזמודו לקחו את המכשיר לסיבוב בעולם האמיתי, וחזרו בלי מסקנות חד משמעיות. בבלוג Freedom to Tinker, להבדיל, ממשילים את הגאדג'ט הנחשק לדיסנילנד: זה מקום נהדר לנפוש בו, לא לבלות בו את כל החיים. עדיין לא השתכנעתם? ב-College Humor מדגימים מדוע הוא נשחק כל כך.

 

ובין סלולרי לסלולרי מוגדל אפל עושה טובה ומשיקה עדכונים מינוריים לסדרת ניידי ה-MacBook Pro. הבלוגר מייקל גרטנברג חושב שבכל זאת מדובר בשדרוג בעל משמעות.

 

ההתנהלות המטרידה של אפל מעוררת את השאלה האם היא - ולא רק גוגל - מיקרוסופט החדשה? ב-Salon חושבים שעדיין לא, והמעצב עזרי טרזי מהרהר בממשקים ומוצא את ההבדלים שבכל זאת קיימים בין שתי החברות.

  

העיתונאי סטיבן ג'ונסון טוען שאפל מהווה דוגמה לכך שחדשנות יכולה לצמוח גם מתוך סגירות ופיקוח הדוק. למיקרוסופט זה לא ממש עובד.

 

דיסנילנד. כמו האייפד - טוב בשביל הכיף, אבל לא הייתם רוצים לגור שם דיסנילנד. כמו האייפד - טוב בשביל הכיף, אבל לא הייתם רוצים לגור שם צילום: בלומברג

 

בפינצטה

 

ואם כבר פיקוח - למי שחשב שלפחות ברחוב אפשר לזכות במעט פרטיות נכונה אכזבה: משטרת ישראל הציבה 3,000 מצלמות מעקב ברחבי גוש דן.

 

טוויטר מצאה מודל עסקי: טוויטים פרסומיים מטעם חברות, שיופיעו - בשלב ראשון - בעמוד החיפוש. ב-Wired תוהים האם זה יעבוד לאורך זמן; והבלוגר אום מאליק מנסה להסביר מהן הבעיות של טוויטר בעת הנוכחית באמצעות השוואתה ל"אחותה", פייסבוק.

 

העיתונאי יבגני מורוזוב והוגה האינטרנט קליי שירקי בדיון ארוך ומעניין למדי על אודות חשיבותו של האינטרנט (וטוויטר) במהפכות פוליטיות, שמטרתן לקדם את הדמוקרטיה במשטרים אפלוליים. ניק קאר, ג'רון לנייר, דאגלס ראשקוף וג'ורג' דייסון מצטרפים לדיון עם תובנות משל עצמם.

 

בלינמגזין מציגים שני אתרים שיבדקו האם אם הדפדפן שלכם תומך ב-HTML5.

 

ProPublica הוא אתר החדשות הראשון שעשה היסטוריה וזכה בפרס פוליצר על כתבות תחקיר שפירסם.

 

עידו קינן מסכם ב"עין השביעית" את תרומת האינטרנט לחשיפת פרשת ענת קם; ובאותו הקשר, מציג בבלוג שלו את הבירוקרטיה היתרה שמעקרת את ויקיפדיה העברית.

 

ב"גלריה" חוגגים 20 שנה לפוטושופ, אבל הגרסה החדשה שלה (חלק מ-CS5, חבילת תוכנות הכוללת גם את Flash, DreamWeaver וכלים אחרים), כבר הגיעה לשוק. באתר PCPro ביצעו סקירות מקיפות.

 

מומחים מתחומים שונים מנסים לנתח אתהפופולריות של היטלר בקרב הגולשים הישראלים.

 

זוכרים את Cuil, מנוע החיפוש הכושל של יוצאי גוגל? ובכן, לפי GigaOm הוא הפך לתואם ויקיפדיה כושל לא פחות.

 

כתבת דיוקן המוקדשת לג'וליאן אסאנג', האיש מאחורי אתר החשיפות WikiLeaks.

 

חוק זכויות היוצרים חוגג 300 שנה, והמועצה לתרבות בריטית ביקשה מבעלי עניין בנושא לחוות את דעתם על ההמצאה. בלי קשר, קווין קלי יצא לברר כיצד תעשיית הסרטים הסינית מצליחה לשרוד בשוק שמבוסס על פיראטיות חובקת כל.

 

ובפינת הגמילה מהרשת: ניק קאר הרהר בהתנגדות שלו ושל אחרים לאייפד והקדיש שבוע של פוסטים ללודיזם. וגם: מאייר במגזין Slate החליט להתנתק מהאינטרנט לארבעה חודשים ומבטיח לדווח על המתרחש בתום הניסוי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x