ספר זה כן משחק
זו כבר לא בושה: סופרים מוערכים מודים בהשפעת משחקי מחשב על היצירות שלהם, ויוצרים עלילות השאובות מעולם הגיימינג
ידוע שעלילות משחקי המחשב נוטות לפשטנות ושהדיאלוגים שלהם רדודים יותר מאשר בספרות או בקולנוע. אבל עם התבגרותם של הגיימרים, שגילם הממוצע בארה"ב עומד כבר על 34, גם המשחקים מתבגרים איתם. עכשיו גם יוצרים ותיקים ומוערכים לא מתביישים להצביע על עולם משחקי המחשב כעל מקור להשראה, גם בתכנים וגם במבנים העלילתיים.
גרג בר, סופר מדע בדיוני ותיק, תיאר לאחרונה במאמר את ההשראות לספרו החדש, Hull Zero Three, כמושפעות בחלקן מסופרי מדע בדיוני ותיקים כגון רוברט היינליין, ובחלקן ממשחקי וידיאו, כמו סדרת Halo שבר מעורב גם בכתיבתם. אלו תורמים לספר את האווירה, את המבנה העלילתי של חקירת הסביבה, פתרון פאזלים ומאבקים במפלצות.
"אני גדלתי על טלוויזיה", אומר בר, "ומעולם לא הכחשתי את ההשפעה של האמנויות החזותיות על הספרים שלי. גם משחקים הם אמנות. אמנות צעירה אמנם, ברברית, אך מלאת חיוניות, והיא גם תשנה את העולם".
עוד משחק שמקבל את אמון היוצרים הוא Batman Arkham Asylum, שמבוסס על קומיקס של היוצר האוונגרדי גרנט מוריסון. מוריסון כל כך נשבה בקסמי המשחק שהתבסס על יצירתו, משחק שלראשונה בחייו גרם לו לרצות להיות באטמן, עד שכעת הוא מבסס את הקומיקס החדש שלו, Batman Inc, על החוויה הישירה שהמשחק מעורר בשחקן. במילותיו של מוריסון בראיון למגזין Wired: "עכשיו כולנו הגיבורים, ואנחנו יכולים להסתכל החוצה מתוך עיניהם".