מנכ"ל איידיגיטל ל"כלכליסט": "מכירות האייפד בישראל - פי 2 מהתחזיות שלנו"
לדברי ערן תור, הטאבלט של אפל מגיע גם לקהלים ש"מעולם לא ניסו טכנולוגיה". מסיבה זו החליטה החברה על הוזלת מחשבי המק - אך הם עדיין יקרים מאשר בארה"ב
"מכירות האייפד בישראל עומדות על פי שתיים מהתחזיות שלנו" – כך אומר ל"כלכליסט" ערן תור, מנכ"ל iDigital, היבואנית הרשמית של מוצרי אפל בישראל. איידיגיטל החלה לשווק את הטאבלט של אפל לפני כשבועיים, כשמונה חודשים אחרי השקתו בארה"ב.
"אנחנו רואים ביקושים במגזר העסקי ובמגזר הפרטי שהם הרבה מעל הציפיות", מוסיף תור, "אבל אנחנו סוגרים את הביקוש באמצעות אספקה מהירה". איידיגיטל מפיצה את המכשיר בחנויותיה ובסניפי רשת אופיס דיפו, במחירים שלדבריה הם הנמוכים באירופה. רשתות מחשבים אחרות, כמו באג, מכרו את האייפד בארץ עוד לפני הגעתו הרשמית, והורידו מחירים עם ההשקה. לטענת תור, החברה מקבלת משוב חיובי במיוחד על המחירים.
"אחד הדברים המפתיעים באייפד הוא שאנחנו מגיעים לקהלים שמעולם לא ניסו טכנולוגיה", הוסיף תור, "רואים את התופעה גם בגיל השלישי, גם בקרב צעירים ובמיוחד בעסקים. לא ציפינו לביקוש בכזו עוצמה". תור העריך עוד שכיום מהווה איידיגיטל את הספק מספר 1 של רשת אופיס דיפו: "אני חושב שעברנו את HP, ואנחנו מאוד נרגשים לגבי ההמשך".
"רוצים לצמוח ב-50% לפחות במקים ב-2011"
מנכ"ל איידיגיטל שוחח עם "כלכליסט" בעקבות החלטת החברה לבצע הוזלות משמעותיות, של יותר מ-10%, במחירי מחשבי המק שהיא מוכרת. כך, לדוגמה, מחירו של מקבוק לבן ירד מ-5,999 שקל ל-5,199 שקל. לטענת תור, הדבר מקטין משמעותית את פער המחירים בין ישראל לארה"ב: קיזוז המע"מ ממחיר המחשבים בישראל והוספת עלות חבילת האחריות למחיר המחשבים בחנויות אפל בארה"ב (בישראל כלולה האחריות במחיר), מביאים לדבריו את הפרש המחירים במקבוק הלבן לפחות מ-20 דולר.
אלא שחישוב אחר מציג פער משמעותי גם אחרי הורדת המחירים בישראל: תור, כאמור, משווה את מחירי המקים בארה"ב מבלי לחשב את המע"מ, שנמוך בארה"ב משמעותית מזה בישראל, ועומד לרוב על פחות מ-10% (ואף 0% בחלק מהמדינות). לכך יש להוסיף את האפשרות להימנע מרכישת האחריות למחשבים. עם זאת, רוכשים בישראל נהנים מיתרונות כמו מקשי מקלדת עם עברית ואחריות מקומית, שמקזזים במקצת את הפרשי המחירים.
"השקת אייפד מסמלת את הכיוון שלנו מבחינה תחרותית", המשיך תור בהתייחסו לנושא המחירים. "בשנה שעברה צמחנו ביותר מ-30%, ואנחנו רוצים להגדיל את זה ב-2011. הורדנו מחירים באייפוד ובאייפד, ואנחנו רוצים להעביר את זה למחשבים. המטרה של המהלך הזה היא להגיע לאותם קהלים שלא הגענו אליהם עד היום, וגם לאותם משתמשים שלא בחרו לקנות בארץ מכל מיני סיבות. אנחנו רוצים להנגיש את אפל לכמה שיותר אנשים. ב-2011 אני רוצה לצמוח ב-50% לפחות במקים, וזה אפשרי".
לפני כחצי שנה הציגה איידיגיטל גרסה ראשונה של מערכת ההפעלה OS X עם התאמה מלאה לעברית. אך נכון להיום התוכנות המשרדיות השונות עדיין לא תומכות בעברית בצורה מספקת – דבר שבוודאי מהווה חסם בפני משתמשים. "אנחנו עובדים על זה", הבטיח תור. "הפתרון האידאלי הוא ש-iWork (חבילת התוכנות המשרדיות של אפל; ע"כ) תהיה בעברית. אני מקווה שזה יקרה בקרוב גם למק וגם לאייפד".
תור התייחס גם לאפשרות שאיידיגיטל תחל לפעול כנציגה רשמית של אפל במדינות נוספות: "העולם עבר משבר עולמי וזה קצת עצר את התוכניות. זה משהו שאנחנו חושבים עליו לעתיד, אבל לא בחודשים הקרובים. בחלק מהמדינות שהיו בתכנון, כמו יוון וטורקיה, הסביבה הכלכלית לא הייתה מצוינת. אנחנו מסתכלים על זה בטווח הבינוני, ולא בטווח הקצר".