רעידת אדמה זה לא משחק
הגיימרים האמריקאים התבלבלו: האסון האמיתי קרה ביפן, לא כשהשרתים של החברות היפניות נפלו ומנעו את הגישה ל"פיינל פנטזי"
האסון ביפן השפיע, באופן לא מפתיע, גם על תעשיית המשחקים. היפנים הם חובבי משחקים ידועים, ועסקי הגיימינג שם משגשגים ופופולריים, אבל רחוקים מלהיות תשתית לאומית קריטית.
התגובות של החברות לאסון היו, ברובן, הגיוניות: פיתוח של משחקים חדשים הוקפא, ולפחות משחק אחד אשר מתמקד בהישרדות בעיר הקורסת תחת רעידת אדמה בוטל. גם קהילת השחקנים, ברובה, מקבלת בהבנה את ההפרעות, ומקווה לשיקום קל ומהיר ליפן. יוצאי דופן הם גולשי הפורומים של Final Fantasy, אחד ממשחקי הווידיאו היפניים הפופולריים ביותר, שהמהדורות מרובות המשתתפים שלו הושבתו לאחר האסון.
בפורומים הללו אפשר לראות מפגן מדהים של אטימות של שחקנים רבים, החל מזלזול במהנדסי החברה המפתחת ש"היו אמורים לצפות לרעידות אדמה ולתחזק את השרתים, כי יפן היא הרי אזור מועד לפורענות", דרך "בלי קשר לאסון, יש להם מחויבות ללקוחות ולבעלי המניות להמשיך ולהרוויח כסף", וכלה ב"אני מבין שהם רוצים להביע את האבל שלהם על האסון והנפגעים, אבל מה מפריע להם להמשיך ולהרוויח כסף תוך כדי?". רק על כל עשר הודעות כאלה אפשר למצוא אחת הקוראת להרגיע את הדרישות, ולהשתמש אולי בדמי המנוי החודשיים שהוחזרו כדי לתרום לארגון סיוע לאסון.
ברור שהפורומים הם לא מדגם מייצג של קהילת השחקנים, ואיש לא טוען כי בעקבות האסון על שחקנים אמריקאים להתנזר מכל סוג של בילוי. אבל בסופו של דבר, מדובר כאן במשחק. לא סוף העולם. וקצת פרופורציות, בבקשה.