המדען הראשי אישר תמיכה של 20 מיליון שקל ב-11 סטארט-אפים
בין המיזמים שייתמכו: טכנולוגיה להארכת חיי הסוללה של הטלפון הסלולרי או המחשב הנייד ותחבושת ביולוגית לעצירת דימומים
ועדת החממות הטכנולוגיות של משרד התמ"ת אישרה תמיכה ב-11 מיזמים חדשים, בסכום כולל של 20 מיליון שקל. חמישה המיזמים הם בתחום המכשור הרפואי,
בין המיזמים ניתן למצוא טכנולוגיה להארכת חיי הסוללה של הטלפון הסלולרי או המחשב הנייד, שפיתחה חברת גרין קאש מחממת ל.נ. יזמות בחיפה. הפיתוח מתמקד בהפחתת צריכת האנרגיה של המחשבים עצמם.
עוד ברשימה: חברת סילנטיום מחוות טרגטק בנתניה, שפיתחה תחבושת ביולוגית לעצירת דימומים במהלך פרוצדורות ניתוחיות. חברה נוספת שתיתמך עוסקת בריסון ויברציות בכסאות גלגלים, ואחרת - בשיפור ההגנה על ילדים ברשת.
לדברי המדען הראשי אבי חסון, מדינת ישראל הכריזה בעבר שתחום הקלינטק הינו בעל עדיפות לאומית, ושיש להעניק תמיכה רחבה יותר ליזמויות ופרויקטים העוסקים בתחום הזה. חסון ציין כי החממות הטכנולוגיות מהוות בית גידול חשוב ביותר לפרויקטים טכנולוגיים, ושהרחבת התמיכה הניתנת לחברות הקלינטק תאפשר להן להיכנס לניסויי שטח ותקרב אותן לשוק.
מנהל תכנית החממות הטכנולוגיות, יוסי סמולר, מציין כי בינואר השנה נחתמה הוראת מנכ"ל חדשה, שבין היתר מרחיבה את התמיכה שמספקת את התוכנית לחברות החממה. סמולר מסביר כי על פי ההוראה החדשה, כל חברת חממה העוסקת בתחום הקלינטק ומסיימת תקופת ביצוע של שנתיים בחממה רשאית לקבל מימון ממשלתי נוסף בסך 650 אלף דולר לתקופת ביצוע נוספת בחממה, המהווה 65% מהתקציב שיאושר לחברת הפרויקט.
סמולר מוסיף כי בהתאם להחלטה החדשה, הוועדה אישרה תמיכה נוספת בשתי חברות קלינטק הפועלות בחממות: חברת אקווהספארק (AquaSpark) המפתחת מתקן לטיפול בשפכים תעשייתיים במסגרת חממת מיט"ג בקצרין, וחברת אקוואריוס (Aquarius) המפתחת מערכת לניטור נזילות מים בזמן אמת במסגרת חממת כנרות בקיבוץ לביא.