הסטארט-אפ הישראלי קונדואיט ניהל מגעים לרכישתו במיליארד דולר
החברה ניהלה את המגעים עם חברות ענק בתחום הטכנולוגיה, ככל הנראה מיקרוסופט וגוגל. להערכת בכיר בתעשייה קונדואיט תצטרך להימכר בקרוב, אחרת חברות אחרות יוכלו להתחרות בה בקלות
הסטארט-אפ הישראלי קונדואיט, המפתח סרגלי כלים לאתרי אינטרנט, ניהל מגעים לרכישתו תמורת כמיליארד דולר עם חברות ענק בתחום הטכנולוגיה, ככל הנראה מיקרוסופט וגוגל.
קונדואיט החליפה לאחרונה את גוגל במיקרוסופט כשותפה אסטרטגית לסרגלי הכלים שמפיצה החברה, וחלק ניכר מהכנסותיה
"קונדואיט בת שש שנים והיו לה ולמשקיעים שלה מספר הזדמנויות להרכש", אומר מקורב לחברה. "אם היא רצתה להימכר, היו לה לא מעט הזדמנויות להסכים. אלא שפניה לכיוון אחר". בכיר אחר בתעשייה ציין בפני "כלכליסט" כי גם אם החברה תמשיך לסרב להצעות רכישה, היא לא תוכל להמשיך כך לאורך זמן. לדבריו, חברות כמו גוגל או ענקיות אינטרנט אחרות יכולות לפתח מוצר שיתחרה בה בקלות.
כמה היא באמת שווה?
שוויה של קונדואיט נתון במחלוקת: גורמים המקורבים לה העריכו אותו במיליארדי דולרים בודדים, בהתבסס על העובדה כי לחברה 250 מיליון גולשים ייחודיים (יוניקים) בחודש. מקורבים אחרים מסרו הערכות צנועות יותר, של 800-700 מיליון דולר.
אך על דבר אחד אין מחלוקת: קונדואיט היא אחת מחברות המו"פ הגדולות בישראל בתחום האינטרנט: בשנת 2010 היא הכניסה כ-100 מיליון דולר, ואילו את השנה היא צפויה לסיים עם הכנסות של 150 מיליון דולר - קצב צמיחה מרשים, שמעטות החברות הישראליות שמגיעות אליו.
ייחודה של החברה הישראלית הוא בכך שהיא הוסיפה פונקציות חדשות לסרגל הכלים: הוא משווק כאמצעי תקשורת חדש בין העסק לבין הגולש, שבאמצעותו יכול האתר לעדכן בחדשות, ולאפשר לגולש להאזין למוזיקה, לקרוא ולשלוח הודעות טוויטר, לשוחח בצ'אט, לבצע קניות ברשת ולשחק במשחקים.
לפיכך, רוכשות פוטנציאליות של קונדואיט עשויות להיות חברות המעוניינות בקשר ישיר לאתרי התוכן (Publishers), כמו גוגל, מיקרוסופט ואיביי. גם לקרנות פרייבט אקוויטי יכול להיות אינטרס לבצע רכישה כזאת, מאחר שלקונדואיט קופת מזומנים ההולכת וגדלה.
הסרגלים גם מאפשרים לבעלי האתרים להציג פרסומות ולשחרר להורדה אפליקציות מסחריות. את מקור ההכנסה הזה פיתחה קונדואיט בשנה האחרונה, והוא שואב את השראתו ממודל חנות האפליקציות של אפל.
לאחרונה השיקה קונדואיט פעילות מובייל המאפשרת לאתרי תוכן ולמפרסמים להשיק בו זמנית אפליקציה בכל הפלטפורמות הניידות: אייפון, אנדרואיד, בלקברי, נוקיה ווינדוס פון.