$
סטארט-אפים והון סיכון

בלעדי ל"כלכליסט": קליינר פרקינס משקיעה 18 מיליון ד' בסטארט-אפ ישראלי

הסטארט-אפ קיימא מכפר תבור מתמחה בהגדלת התפוקה של גידולי שדה. ישקיעו בו גם קרן DFJ תמיר פישמן, שהשקיעה בחברה בעבר. קליינר נחשבת לאחת המשקיעות הראשונות בגוגל

מאיר אורבך ואסף גלעד 06:5705.04.11

קרן קליינר פרקינס, הנחשבת לאחת המשקיעות הראשונות בגוגל ולאחת מקרנות ההון סיכון הגדולות בעולם, נכנסת לראשונה להשקעה בחברה ישראלית. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן מובילה סבב השקעה של 18 מיליון דולר בסטארט־אפ הישראלי קיימא העוסק בייצור של זרעים מוכפלי גנום.

 

מה דעתך על מניית GOOGLE:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

במסגרת הסבב ישקיעו בחברה סכום נוסף גם המשקיעות הנוכחיות של קיימא, קרן DFJ של טים דרייפר, ושלוחתו הישראלית קרן DFJ תמיר פישמן, שכבר השקיעו בחברה ב־2008 כ־8 מיליון דולר.

 

קיימא נחשבת לסטארט־אפ ייחודי בנוף הישראלי. היא הוקמה על ידי מומחים בטיפוח זני ירקות ומתמחה בייצור זרעים עבור גידולים, בהם חיטה, אורז וקנולה. החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לייצר גידולי שדה גדולים יותר ובעלי כמות גדולה יותר של זרעים. פריצת דרך נרשמה כשהצליחה להגדיל בשנה שעברה את התפוקה של גידולי קנולה מזן סיני בכ־30%.

 

פרט לשוק התבואות, מכוונת החברה גם לשוק תחליפי הנפט. החברה מטפחת גידולים של שיחי קיקיון, ובעבר טענה כי ביכולתה לספק גידולים לביו־דיזל שיתחרו במחירי חביות הנפט.

 

 

בשנים האחרונות הפכה קליינר פרקינס לאחת המשקיעות הבולטות בעולם בתחום הקלינטק, ובשנת 2009 הוגדרה על ידי חברת המחקר Cleantech Group כמשקיעה הגדולה ביותר בחברות קלינטק באותה השנה, עם השקעה ב־19 חברות. עם זאת, דיווחים בעמק הסיליקון מעידים על כך שהקרן נסוגה ממדיניות הקלינטק שלה וחוזרת להשקיע ביותר חברות בתחום האינטרנט. מאז היווסדה בשנת 1972 השקיעה קליינר פרקינס הון של 3.2 מיליארד דולר בכ־300 חברות. לרשותה עומדת קרן חדשה, קליינר פרקינס 14, שגייסה 650 מיליון דולר בחודש נובמבר האחרון.

 

הקרן מפורסמת בזכות השקעה של 12.5 מיליון דולר שביצעה בגוגל לצד סקויה בשנת 1999, כאשר עדיין נוהלה החברה מהמוסך של היזמים לארי פייג' וסרגיי ברין. תמורת השקעה זו זכתה הקרן לקבל 10% ממניות גוגל - השווה כיום פי 1,250 מכפי שהיתה שווה אז.

 

נוסף על כך נחשבת קליינר לאחת המשקיעות הראשונות גם בענקיות כגון אמזון, נטסקייפ, יצרנית הפלאש מקרומדיה, סאן מיקרוסיסטמס, EA ו־AOL.

 

קליינר פרקינס טרם השקיעה בחברות ישראליות, אם כי ביצעה כמה השקעות בחברות שנוסדו בידי ישראלים בארה"ב. כך למשל, השקיעה החברה ב־XenSource של היזם ד"ר משה בר, שנמכרה לסיריקס ב־2007 תמורת 500 מיליון דולר. השקעות נוספות שביצעה החברה היו בחברות eASIC ו־DeviceSpace "הישראליות" הממוקמות בעמק הסיליקון.

 

הקרן היתה שותפה גם להשקעה ב־3DV הישראלית, שפיתחה בקר תנועה למשחקי מחשב ונמכרה למיקרוסופט במחיר הפסד, אך במקרה זה הצטרפה לחברה כמשקיעה מאוחרת ולא הובילה את ההשקעה.

 

בקיימא סירבו להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x