בדרך לזכייה נוספת? 4 ישראליות מתמודדות בתחרות של טק-קראנץ'
אחרי שבשנה שעברה זכתה סולוטו ב"דיסראפט", התחרות היוקרתית של בלוג הטכנולוגיה, ינסו Do@, שחל, Deja ו-Billguard לשחזר את ההצלחה. מומחי ופרשני טכנולוגיה: הסיכויים שלהן נחשבים לגבוהים
ארבעה סטארט-אפים ישראלים מתחרים בתחרות TechCrunch Disrupt של בלוג הטכנולוגיה המוכר טק-קראנץ', שנפתחת היום (ב') בניו-יורק. להערכות מומחים, הסיכויים שאחת החברות הישראליות תזכה בתחרות גבוהים למדי.
החברות הישראליות שמתמודדות בתחרות הינן BillGuard, שמגדירה את עצמה כ"אנטי-וירוס המבוסס על מיקור-המון", ונוסדה על ידי ירון סאמיד ורפאל אוזן; @Do(דואט), שנוסדה על ידי רמי קסטרשטיין; Deja, שבין מייסדיה ניתן למצוא את אבנר שילה ושחל הוותיקה (SHL-Telemedicine), המתמחה בפיתוח מכשור לביצוע בדיקות רפואיות מרוחקות (דוגמת אק"ג), שבראשה עומדים האחים ארז ויריב אלרואי. חברה נוספת, MotherKnows, שמתמקדת בהצגת מידע בריאותי על ילדים בעבור הוריהם, הינה אמריקאית אך אחד ממייסדיה והיו"ר שלה הוא הישראלי חזקי קוטצ'ר.
רבות מהחברות מנצלות את התחרות החצי-שנתית כדי לחשוף את עצמן לראשונה לציבור, ולכן לא ידועים פרטים רבים על המוצרים שהן מפתחות. החברות מתחרות על פרס בשווי 50 אלף דולר וגביע, שאותו ישמרו עד להכתרת הזוכה בתחרות הבאה, שתיערך בסתיו בסן פרנסיסקו.
"יותר ויותר בטוח שחברה ישראלית תזכה"
בלוגר הטכנולוגיה המשפיע רוברט סקובל כתב בחשבון הטוויטר שלו בשבוע שעבר כי אם חברה ישראלית לא תזכה בתחרות הפעם, הוא יתרום 400 דולר לצלב האדום. "אני יותר ויותר בטוח בכך", הוא הוסיף. בשנה שעברה חזה סקובל את זכייתה של סולוטו בתחרות: החברה הישראלית, שפיתחה תוכנה המסייעת לפתרון בעיות במחשב ולשיפור ביצועיו, הצליחה לגבור על 21 חברות ולקחת את הגביע בתחרות Disrupt הראשונה.
בעקבות זאת חיברו מייסדי סולוטו, תומר דביר, ישי גרין ורועי אדלר, מדריך קצר שפורסם ב"כלכליסט" להצלחה בתחרויות סטארט-אפים. לאחרונה נכללה החברה, יחד עם עוד שש חברות ישראליות, ברשימת 300 המומלצות של גרטנר.
התחרות אמנם נחנכה רק לפני שנה, אך הפכה במהרה לאחת המרתקות מבין תחרויות הסטארט-אפים השונות. החברות שהצליחו בה זכו לפרופיל גבוה, בעיקר הודות לפיתוחים החדשניים והמעניינים שלהן. בתחרות שנערכה לפני שנה ניצחה סולוטו בגמר את UJAM הגרמנית, שפיתחה שירות מקוון המאפשר לכל משתמש להקליט שירים, גם ללא ידע בנגינה.
בתחרות השנייה, שנערכה בסתיו שעבר בסן-פרנסיסקו, זכתה Qwiki האמריקאית, שמפתחת יישום ההופך ערכי ויקיפדיה לסרטון קליפי הכולל קול, תמונות ווידיאו.