צוקרברג מצטנע: "פייסבוק לא היתה הגורם למהפכות בעולם הערבי"
"הרשת נותנת לכל אחד קול, זה כוח מאוד דמוקרטי", אמר מנכ"ל הרשת החברתית בכנס הטכנולוגיה e-G8 שיזם נשיא צרפת סרקוזי. לדבריו, "שיתוף מידע יהיה הטרנד בחמש השנים הקרובות"
מה אחראי למהפכות היסמין בעולם הערבי? רבים ייחסו את האחריות להצתת ההתקוממיות לפייסבוק, הרשת החברתית הגדולה בעולם. אבל לדברי מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, מדובר בטעות. "באינטרנט, לאנשים יש הזדמנות לשתף דעות ולתקשר, וזה לא משהו בלעדי לפייסבוק".
הוא אמר זאת
e-G8 הוא יוזמה של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי. האירוע נערך בגני טווילרי בפריז, ומוגדר כ"מקום מפגש בין ראשי תעשיית הטכנולוגיה לראשי המדינות". ראשי המדינות וחברות הטכנולוגיה דנו על עתיד הרשת, רגע לפני כנס ה-G8 - הכנס השנתי של ארגון המדינות המתועשות, שאותו מארחת השנה צרפת.
בהתייחסו למה שצפוי בשנים הקרובות, אמר צוקרברג כי טרנד השיתוף אותו התחילה פייסבוק נמצא רק בחיתוליו. "שיתוף מידע יהיה הטרנד של חמש השנים הקרובות, אנחנו יותר קרובים לתחילתו מאשר לסופו. הרשת אמורה לאפשר לכל אחד לשתף את מה שהוא רוצה. אבל בפועל הרבה אנשים עדיין צריכים להקים אתרים כדי לעשות את זה. רשתות חברתיות עתידות להציע לנו יותר אפשרויות שיתוף", הוא אמר.
צוקרברג הוסיף שתפקידה של פייסבוק בעולם זה לא צפוי להשתנות: "הגישה של פייסבוק היא שחברה יכולה לעשות דבר או שניים היטב. המטרה שלנו היא לבנות רשת חברתית אמיתית, ואנחנו לא ניכנס לתחומים אחרים גם אם הם הופכים ליותר חברתיים, כמו תחום הגיימינג. לפני ארבע שנים פתחנו פלטפורמת מפתחים, והתעשייה שהכי צמחה היא גיימינג. לזינגה יש כיום שווי שוק גדול יותר מ-EA. זה קרה כי אנשים מעדיפים לשחק עם חברים שלהם. אותו דבר יקרה בתחומים אחרים כמו מוזיקה, טלוויזיה, סרטים וספרים. הם יהפכו ליותר חברתיים בשנים הקרובות. האם פייסבוק תעשה את זה? אין מצב, זה לא בדנ"א שלנו. אבל נעבוד עם החברות שכן יעשו את זה".
צוקרברג הזכיר שבתחילת דרכה של פייסבוק הוא סירב להצעת רכישה בשווי מיליארד דולר מצד יאהו. לדבריו, מכרים רבים אמרו לו שהוא משוגע, ואולם צוקרברג חשב שיהיה זה נכון יותר להשקיע בפייסבוק ולפתח אותה.
מייסד פייסבוק ניצל את הבמה כדי להכחיש פרסומים לפיהם אמר שהוא מעוניין לאפשר הרשמה של ילדים בני פחות מ-13 לפייסבוק. לטענתו, הוא אמר רק שבמצב הנוכחי הם לא יכולים להירשם, ושאולי צריך לבחון את הנושא הזה בעתיד, אבל התחום לא נמצא בראש סדר העדיפויות של פייסבוק.
בתשובה לשאלה לגבי נוסחת הקסם של פייסבוק, שאפשרה לה לנצח מתחרים כמו מייספייס, אמר צוקרברג: "מההתחלה התמקדנו בשמירה על הזהות האמיתית של אנשים שמשתפים מידע עם החברים האמיתיים שלהם. הבסיס הזה הוא שהפך את פייסבוק לפייסבוק. הרבה אתרים אחרים, כמו מייספייס או בלוגים, לא מתמקדים ביצירת רשת שבה כולם הם מי שהם באמת".