בילגארד ל"כלכליסט": "לא זכינו, אבל הרווחנו בענק מתחרות טק-קראנץ'"
הסטארט-אפ לזיהוי חיובים בעייתיים בכרטיס האשראי הגיע למקום השני בתחרות של בלוג הטכנולוגיה המוביל. @Do, שהגיעה גם היא לגמר, זכתה בפרס מטעם מנוע החיפוש של מיקרוסופט
אין גביע, יש כבוד: שני הסטארט-אפים הישראלים שעלו לגמר תחרות Disrupt של בלוג הטכנולוגיה המוביל טק-קראנץ' אמנם לא זכו במקום הראשון, אך רשמו הישגים נאים בכל זאת.
חברת BillGuard, של ירון סמיד ורפאל אוזן, הגיעה למקום השני בתחרות. החברה, המפתחת שירות מקוון ומבוסס מיקור-המון לאיתור חיוביים בעייתיים בכרטיס אשראי, היתה אחת מהפייבוריטיות לזכייה לאורך התחרות, וזכתה לשבחים רבים מפי פרשנים וגם יריביה בתחרות.
ואולם, בסופו של דבר החברה הפסידה את המקום הראשון ופרס בסך 50 אלף דולר שהלך ל-GetAround, שפיתחה שירות המאפשר לבעלי רכב להשכיר את מכוניתם לנהגים אחרים, ואשר זכתה גם בפרס בחירת הקהל. אחד ממייסדיה של GetAround הוא הישראלי יהונתן אדירי, שעזב את החברה ועובד כיום בבטר פלייס. את המקום השני חולקת BillGuard עם Sonar, שפיתחה אפליקציה המאפשרת למשתמשים לאתר קשרים שונים עם אנשים הנמצאים בקרבתם.
"לא זכינו בתחרות עצמה, אבל הרווחנו בענק - חשפנו מוצר שריגש אנשים", אמר אוזן ל"כלכליסט" אחרי פרסום התוצאות. "בזכות כל האנשים שדיברנו איתם - ראשי תעשייה, יזמים אחרים וסתם אנשים חכמים - הבנו שעלינו על משהו גדול, הצלחנו לפתור בעיה אמיתית שמטרידה אנשים".
גם הישראלית השנייה שהגיעה לגמר, @Do (מבוטא כמו דואט), של רמי קסטרשטיין, עמי בן-דוד וג'ואי שמחון, לא הלכה הביתה בידיים ריקות. החברה, שפיתחה מנוע חיפוש המותאם במיוחד לסמארטפונים, זכתה ב-Bing Decision Award, פרס מטעם מנוע החיפוש בינג של מיקרוסופט שהיה אחד מנותני החסות בתחרות.
"מתמקדים כרגע בשוק האמריקאי"
שתי החברות הישראליות נבחרו לעלות לגמר מבין 30 סטארט-אפים שהתקבלו לתחרות. בין אלו נכללו עוד שתי חברות ישראליות, שלא עברו לגמר: Deja של אבנר שילה ונמרוד רם, שפיתחה אפליקציית אייפד המרכזת עבור המשתמש סרטוני וידיאו מהרשתות החברתיות שלו, ושחל, שהציגה תוסף למכשירים ניידים ההופך אותם למכשיר אק"ג איכותי. גם חברת MotherKnows האמריקאית, שאחד ממייסדיה הוא הישראלי חזקי קוטשר ושמאפשרת להורים לקבל תיק רפואי דיגיטלי של ילדיהם, לא עלתה לשלב הסופי.
לפי אוזן מבילגארד, החשיפה שלה זכו בתחרות משמעותית מאוד: "ביומיים הראשונים שאחרי שחרור המוצר קיבלנו פידבק מדהים ממאות אנשים שהתאהבו במוצר. כשקראנו את עדויות האנשים שסיפרו איך הם חוסכים כסף הבנו שאנחנו באמת מצליחים לעזור להם. מה הלאה? אנחנו יודעים שאנחנו בדרך הנכונה לפתור בעיה חשובה. כעת נתמקד בהבאת המוצר לשלב הבא שלו ובהפצתו ליותר מ-181 מיליון אמריקאים עם כרטיס אשראי".
אוזן וסמיד אמרו עוד שבעקבות התחרות הם כבר החלו במגעים עם ארבעה בנקים גדולים בארה"ב, על מנת שאלו ישלבו את הטכנולוגיה של BillGuard כחלק ממערכות ניהול החשבון המקוונות שלהם. לגבי השאלה מתי יהיה זמין השירות שלהם במדינות נוספות לארה"ב אמר אוזן: "אנחנו רוצים לבנות מוצר ולבנות אותו טוב, ולכן חייבים להתמקד בשוק אחד משמעותי וזה האמריקאי. אנחנו רוצים להיות בינלאומיים, אבל מדובר בשלב שני ואנחנו לא יודעים מתי הוא יגיע".