האקרים פרצו למחשבי יצרנית מטוסי הקרב לוקהיד-מרטין
החברה, שפיתחה בין היתר את מטוס ה-F-16 ואת ה-F-35, אומרת כי הצליחה לבלום את ההתקפה. לא ברור האם נגנב מידע רגיש. לפי רויטרס, נפרצו גם מערכות המחשב של חברות ביטחוניות אחרות
האקרים חדרו למערכות המחשב המאובטחות של חברת לוקהיד-מרטין ושל חברות ביטחוניות אחרות, ככל הנראה לפני כשבוע - כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. לא ברור האם הפורצים הצליחו לגנוב מידע מהמערכות, ואם כן - באיזה מידע מדובר. דוברי החברה מסרו הבוקר (א') כי היא הצליחה, לאחר מאבק
לוקהיד-מרטין מתמקדת בייצור מטוסי קרב, ובין היתר פיתחה את מטוס ה-F-16. מערכות המידע שלה מכילות נתונים רגישים על כלי נשק המיוצרים בארה"ב (ומשמשים בין היתר את צה"ל), כולל מידע על כלי נשק מתקדמים כמו מטוס הקרב F-35.
הפריצה למערכות המידע בוצעה באמצעות הכפלה של אישורי ה-SSL שלהן - שיטה שבאמצעותה פרץ האקר איראני למחשבי חברת האבטחה קומודו בחודש מארס האחרון. מקורות בלוקהיד מרטין אמרו לרויטרס כי המקרה הנוכחי נראה כמו העתקה של הפריצה במרץ.
ההאקר שפרץ לקומודו, שכינה את עצמו Comodohacker, התרברב בשעתו ביכולותיו ואמר כי בכוונתו לבצע פריצות נוספות. על פי הטקסטים שכתב, הוא נחשב לאחד מתומכיו של המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי.
הפריצה למערכות לוקהיד-מרטין לוותה בהתקפת פישינג ו-Malware על מערכות החברה, אך לא ברור אם נגרם נזק ואם מי מעובדי החברה הקיש על הקישורים שעלולים היו לפתוח את מערכות החברה להתקפה. מלוקהיד מרטין נמסר כי היא עדכנה את הרשויות הרלוונטיות על התקיפה ברגע שזיהתה אותה, והוסיפה כי היא בטוחה ביכולתן של מערכות ההגנה שלה לזהות איום ולהגיב עליו ביעילות.
לוקהיד-מרטין היא יצרנית מטוסי הקרב הגדולה בעולם, המעסיקה כ-120 אלף עובדים. הכנסותיה ב-2010 עמדו על כ-45.8 מיליארד דולר.