"אני לא מתכוון לנצל את מכירת נס כדי לצאת ממנה"
רגע לאחר מכירת נס טכנולוגיות לקרן סיטי ונצ'רס, נשיא נס ישראל אפי קוטק מספר ל"כלכליסט" על היעדים הבאים של החברה: "עוד ועוד חברות גלובליות יעשו אאוטסורסינג בישראל". והענן? "באזז שלא כולם מבינים"
"אני מאוד אוהב את החברה הזו. אני נמצא בה מאז 1999, ולא מתכוון לנצל את המכירה כדי לצאת ממנה החוצה. יש לנו חברה מצויינת, ואני מתכוון להישאר בה". כך מכריז אפי קוטק, נשיא נס ישראל.
לפני כשבועיים נמכרה נס טכנולוגיות לקרן סיטי ונצ'רס האמריקנית תמורת 307 מיליון דולר. בשיחה עם "כלכליסט", קוטק נשמע מרוצה מאוד מהרכישה על ידי גוף כמו סיטי. חלק מהראיון התקיים לפי הרכישה, ובו קוטק סיפר על הרבעון המוצלח של נס ישראל, הזרוע המקומית של נס טכנולוגיות. "הרבעון הראשון של 2011 היה הטוב ביותר שידעה החברה", אמר. "הסיבה לכך היא התוכנית הרב-השנתית שאנו מיישמים", הוסיף.
נס ישראל מונה 2,800 עובדים, ופעילות החברה היא 42% מכלל הפעילות של נס טכנולוגיות. "אני משמש כנשיא נס ישראל מאז 2008, אז נפלו השמיים", סיפר קוטק. "2009 החלה כשנה של מיתון, שבסופו של דבר לא היה, ולכן היציאה מהמיתון-כביכול היתה די זריזה. ב-2009 המשבר היה בצורה של וי שנעצר והתהפך לגמרי. השוק חזר לעצמו וכך גם צבר ההזמנות. אני מעריך שהשנה תהיה טובה ו-2012 אף טובה יותר".
האם לכם המיתון הוא קשה יותר?
"חברות שירותים הן אלה שנכנסות אחרונות למיתון, כי יש לנו חוזים ארוכי טווח. אבל כשהן נכנסות למיתון, קשה להן מאוד לצאת ממנו. כי חוזים ארוכי טווח, מטבעם, לוקח להם זמן עד שהם נחתמים. ועל אחת כמה וכמה בזמן מיתון".
איך אתה רואה את נושא הענן?
"מחשוב ענן הוא באזז שכולם מדברים עליו, אבל לא כולם מבינים אותו. יצרני המערכות מספקים מערכות ויודעים לעשות זאת טוב ממני. אנחנו לומדים את הנושא כדי להבין כיצד נכנסים לשם. אני לא רואה לקוחות שרצים לענן הציבורי מהרבה סיבות, כשהעיקרית היא נושא אבטחת מידע. הענן הוא מודל הגיוני, אבל יש בו חורים שצריך לפתור אותם. אם הוא יתפוס, אני צריך להיות שם ולהיות מוכן אליו".
ואאוטסורסינג?
"אאוטסורסינג היא גם מילה גדולה. להעביר אנשים בין חברות זה אאוטסורסינג, ואת זה אנחנו לא עושים. אבל יש לנו חוזים רבים וחדשים בתחום, כמו משרד הקליטה ומשרד הפנים, שם אנחנו עושים אאוטסורסינג של הפעילות המחשובית. אפילו החוזה שחתמנו עם ברקליס הוא סוג של אאוטסורסינג. הבנק בחר להפקיד בידינו את מרכז הפיתוח שלו, וזה למעשה המשך המגמה של חברות גלובליות שמסתכלות על הון אנושי במדינה, ויש להן תמריץ לבוא לארץ. אני מאמין שהטרנד ימשיך, ועוד ועוד חברות יקפצו על ההזדמנות".
האם נושא ה-BI מהווה גם אצלכם יעד חשוב?
"באמצעות הרכישה של גילון הצלחנו ליצור מערכת שמספקת ללקוח פתרון מלא, שלוקח את כל הדאטה שלו ומעביר אותו דרך מערכות אנליטיות. כיום כל ארגון צריך תקשורת רב ערוצית של מידע שמגיע מכל מקום. מערכת CRM ללא מרכיב של מערכות בינה עסקית היא מערכת חסרה".