מדריך "כלכליסט": 5 דרכים להפוך את האייפון והאייפד לחברתיים יותר
רשתות חברתיות, הגרסה הניידת: גרסה מוצלחת של פייסבוק לאייפד, עריכת סרטוני וידיאו באיכות HD, תמונות מעוצבות באדיבות אינסטגרם, וכמובן – האפליקציות שיחברו אתכם לגוגל+ מכל מקום
1. להתחבר לפייסבוק בגרסה מותאמת לאייפד
עד שתגיע לאפסטור אפליקציית פייסבוק הרשמית לאייפד, דבר שיכול לקחת שבועות ואפילו חודשים, יש לא מעט יישומים שמאפשרים לגשת לרשת החברתית בדרך נוחה יחסית. אחד הטובים שבהם הוא MyPad: בדומה ליישום טוויטר לאייפד, MyPad מציג את פייסבוק בממשק "כרטיסיות". לצד קריאת סטטוסים והודעות, הוא מאפשר צפייה נוחה באלבומי תמונות וקטעי וידיאו וכן, ניהול צ'ט ואירועים. הפרסומת בתחתית המסך מעיקה מעט, אבל נסבלת. המפתחים צריכים להתפרנס ממשהו.
מחיר: חינם
(להורדת MyPad לאייפד)
2. לצפות בתמונות אינסטגרם מעוצבות מכל העולם
אינסטגרם הפכה תוך זמן קצר לאפליקציית תמונות חברתית פופולרית במיוחד, בזכות ולא בחסד. בין היתר היא מאפשרת לצלם תמונה ישירות מתוך האפליקציה לאייפון, להצמיד לה פילטר ולהעלות אותה לרשת החברתית, שם יוכלו להגיב לה ולעשות לה לייק. אינסטגרם היא לא רק רשת חברתית, אלא גם כלי לגלות תמונות איכותיות מכל רחבי הגלובוס.
למי שרוצה לשוטט באוסף התמונות האינסופי של אינסטגרם גם באמצעות האייפד, קיימות שתי אפשרויו: צפיה בתמונות הפופולריות ביותר באינסטגרם דרך Flipboard ו Instamap, המאפשרת לצפות בתמונות פופולריות, לעשות להן לייק. השוס הגדול - אפשר לראות תמונות שצולמו בכל מקום בעולם באמצעות מפה אינטראקטיבית.
מחיר: חינם עבור Instagram ו-Flipboard, 1.99 דולר עבור Instamap
(להורדת Instagram לאייפון)
(להורדת Instamap לאייפון ולאייפד)
3. לערוך סרטוני וידיאו באיכות HD מהאייפון
אתר הווידיאו Vimeo אמנם כולל הרבה פחות סרטוני חתולים מאשר יוטיוב, אבל במהלך הזמן הצליח למצב את עצמו כאלטרנטיבה לענקית הסרטונים, וכבמה מצוינת ליוצרים אילו ואחרים - מעורכים, דרך במאים וכלה באנימטורים. בנוסף לממשק נקי, סטטיסטיקות וקהילה מוצלחת, Vimeo הוסיפו לאחרונה עוד סיבה להתנסות באתר - אפליקציית אייפון חינמית.
האפליקציה כוללת את החשודים העיקריים - צילום של סרטונים והעלאתם באופן מיידי לאתר מהטלפון, עריכת תגובות וצפייה בסטטיסטיקות. ויש גם קילר פיצ'ר - עריכה של סרטונים מהטלפון לפני העלאתם לאתר, ישירות מתוך האפליקציה, גם באיכות HD. מרשים.
מחיר: חינם
(להורדת Vimeo לאייפון)
4. דרך משופרת להיכנס לטוויטר
האפליקציה, מבית היוצר של Tapbots, מעוצבת היטב וכוללת ממשק נוח ביותר, עם לא מעט אפשרויות מיוחדות המופעלות במחוות מגע - מהקלקה כפולה על ציוץ כדי לגשת לאופציות מתקדמות, וכלה בגלילה ימינה או שמאלה כדי לצפות בשרשרת תגובות הארוכה.
בנוסף קיים סרגל כלים תחתון שניתן להתאמה אישית, וכן אפשרויות כמו צפייה בריטוויטים, ניהול רשימות, "לקרוא אחר כך" ועוד. בהחלט מומלץ למי שמעביר בטוויטר חלק נכבד מהיום.
מחיר: 1.99 דולר
(להורדת Tweetbot לאייפון)
5. ואיך מתחברים לגוגל+ מכל מקום?
גוגל+, הרשת החברתית החדשה של גוגל, אמנם לא זמינה לכל המשתמשים, אך כבר הספיקה לעשות לא מעט רעש ועניין - ובצדק, אם תשאלו אותנו. לצד מעגלי החברים השונים ושיחות הווידיאו הקבוצתיות, לגוגל+ יש עוד נקודת חוזק משמעותית – במכשירים הניידים. הבעיה? כפי שאפשר לצפות מגוגל, היא מתמקדת באנדרואיד.
בגול מבטיחים אפליקציה רשמית לאייפון ולאייפד בקרוב, אבל בינתיים קיימת אפליקציית Web בסיסית יותר, שניתן פשוט להוסיף למסך הבית כאייקון דרך Add Bookmark. בנוסף לאפשרויות הרגילות הקיימות באתר, האפליקציה גם מאפשרת לצפות בפוסטים לפי מיקום הכותב.
למשתמשי אנדרואיד שנקלעו למדריך הזה נזכיר שאפליקציית גוגל+ עדיין אינה זמינה לישראל באופן רשמי, אך ניתנת להורדת למרות זאת כקובץ APK, או ישירות מהמרקט למכשירים שעברו Root, באמצעות יישום Market Enabler.
מחיר: חינם
(ליישום הרשת ל-iOS - היכנסו ל-plus.google.com מהדפדפן במכשיר)
(להורדת האפליקציה של גוגל+ לאנדרואיד)
כתבות נוספות:
גיטרה, פסנתר ואייפד – האפליקציות שיעזרו לכם לנגן
מדריך "כלכליסט": 5 אפליקציות אנדרואיד ישראליות, חדשות - ולגמרי בחינם