$
התעשייה

האוצר מציע לשנות את חוק המו"פ: חברות גדולות ישלמו יותר

לפי ההצעה, המתייחסת לחברות שבהן תומך המדען הראשי, גם אלה מביניהן שמכניסות 100-70 מיליון ד' בשנה ישלמו תמלוגים גבוהים על המכירות

אסף גלעד 12:1412.07.11
משרד האוצר הציג אתמול (ב') בוועדת הכספים מתווה לשינוי בחוק המו"פ המסדיר את תנאי המימון של חברות הנתמכות על ידי המדען הראשי. במסגרת ההצעה תורחב ההגדרה של חברה גדולה, כך שיותר חברות יחויבו בתשלום תמלוגים גבוהים על מכירותיהן, וכן תועלה הריבית שעליהן לשלם בגין המענק שקיבלו.

 

במסגרת המתווה הציעו האוצר ומשרד התמ"ת להכליל במסגרת ההגדרה של חברה גדולה גם חברות שעד כה נחשבו בינוניות בגודלן. רף המינימום, שמעליו תוגדר החברה כגדולה, יירד ל-70 מיליון דולר של הכנסות שנתיות במקום 100 מיליון דולר. לכך ישנן השלכות מרחיקות לכת על התמלוגים שמשלמות החברות מהכנסותיהן למדען הראשי.

 

אם עד כה שילמו החברות 3% ממכירותיהן, הרי שהורדת רף המינימום תכניס את אותן חברות ל"מועדון" החברות הגדולות המשלמות 5% מהמכירות. נציגי האוצר טענו בועדה כי הורדת הרף תפגע בחמש חברות בלבד במשק. נוסף על כך מציע האוצר להעלות את שער הריבית שיחול על ההחזר שמשלמות החברות הגדולות מריבית הפריים, לריבית הגבוהה ב-2% מריבית הליבור. עוד מבקש האוצר להחיל את חוק המו"פ גם על התעשייה המסורתית.

 

במקביל להקשחת התנאים לחברות הגדולות, מעוניינים באוצר ובתמת להקל על החברות הקטנות. במקום שיטת התמלוגים הנוהגה כיום, שבמסגרתה משלמות חברות קטנות תמלוגים בסך 3% מההכנסות בשלוש השנים הראשונות, 4% בשלוש השנים שלאחר מכן ו-7% החל מהשנה השביעית, מציעים באוצר ובתמ"ת להשית עליהן מסלול שבו הן משלמות 3% בלבד לאורך כל השנים.

 

מהלך זה, לפי שני המשרדים, יכול להשפיע על כ-600 חברות הייטק בישראל. בניגוד לכך, הורדת הרף התחתון להגדרת חברה גדולה מ-100 מיליון דולר ל-70 מיליון תשפיע על חמש חברות בלבד, לטענת התמ"ת.

 

ח"כ רוברט אילטוב, המשמש כיו"ר שדולת ההייטק בכנסת, טוען כי "תמוה שהאוצר שטוען שהשינויים הללו מינוריים מסרב לוותר עליהן, ובכך פוגע באחת השדירות החשובות בתעשיית ההייטק - החברות הגדולות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x