יוזמה: גיבוש עקרונות לענן בקוד פתוח
"יוזמת הענן הפתוח" מנסה לעודד אימוץ ענן בקוד פתוח, על ידי הגדרת פרמטרים לתהליך העברת המידע בשירותים
לאחר שהוקמה ב-2009 והתעכבה לא מעט, יצאה אתמול (ג') לדרך "יוזמת הענן הפתוח" (OCI) באופן רשמי, בניסיון לעודד אימוץ של עקרונות ענן בקוד פתוח בקרב חברות ברחבי העולם.
לדברי סאם רמג'י, סגן נשיא לענייני אסטרטגיה ב-Apige, וחבר דירקטוריון ב"יוזמת הענן הפתוח", מטרת
"היוזמה שונה מניסיונות אחרים לבניית קוד לענן פתוח", טוען רמג'י. "אנחנו שונים אך משלימים תוכניות כמו OpenStack, שהיא טכנולוגית לגמרי ונמדדת במונחים של תוכנה ושורות קוד. "יוזמת הענן הפתוח פועלת ברמה גבוהה יותר, היא מערכת של עקרונות".
דוגמה לאחד התהליכים עבורם מתכננים ב-OCI לקבוע פרמטרים הוא תהליך העברת מידע אל שירותים ומתוכם החוצה. חלק מספקי השירותים מקלים על הלקוחות להוריד כמויות גדולות של נתונים לתוך סביבת אחסון הענן, אך במקביל מטילים הגבלה על הסרת מידע, שמקשה על המשתמש להעביר אותו לשירות אחר. "מדובר במכשולים בכניסה וביציאה", מסביר רמג'י.
רמג'י מבקש להפריד בין יוזמת הענן הפתוח ולבין מניפסט הענן הפתוח, מסמך שנוי במחלוקת שפרסמו כמה חברות ב-2009. "המניפסט היה יוזמה של ספקים שניסו להשתמש במונח "פתוח" לטובתם מבלי להגדיר את פירושו, מלבד לציין שהם "פתוחים" ותוך כדי התעלמות מכמה ספקים במהלך התהליך". למניפסט הענן הפתוח נרשמו שורה ארוכה של חברות, בהן יבמ, סייבייס, הרוקו ו-HP, אך חברות אחרות כמו מיקרוסופט ואמזון בולטות בהיעדרן ממנו. מיקרוסופט הביעה חוסר שביעות רצון מכך שלא נכללה בתהליך פיתוח המסמך.
הבדל נוסף הוא ש"יוזמת הענן הפתוח" היא תוכנית שנועדה להיות יוזמה קהילתית. "מדובר באנשים פרטיים הפועלים מבלי השפעה מספקים, לטובת הקהילה", אומר רמג'י.
לאחר שהקבוצה תבסס את העקרונות שלה, היא תתחיל בהסמכת שירותים. התהליך יכלול בחינת שירותים על ידי הכנסת מידע, הסרתו ושימוש ב-API (ממשק תכנות יישומים) זמינים כדי להגיע לנתונים. בתחילה יבוצע התהליך על בסיס התנדבותי על ידי חברי הקהילה, אולם לדברי רמג'י, "כמה ספקים גדולים" הביעו עניין ביוזמה, כך שהקבוצה מקווה שבסופו של דבר תצליח להשיג מימון לבניית תהליך הסמכה רשמי ומלא.
לאחר ההקמה ב-2009, עוכבה היוזמה פעמיים מכיוון שהמייסד, סם ג'ונסטון החליף עבודות. ג'ונסטון הוא כיום הדירקטור של שירותי הענן וה-IT באקוויניקס, וחברי הדירקטוריון מאמינים כי הגיע הזמן לקדם את היוזמה: "אנחנו בנקודת מפנה. אימוץ הענן מתרחש בקצב מהיר יותר מבעבר, כך שזה רגע קריטי להתקדם", אומרת שיינלי קיין, ראש קשרי הפיתוח ב- Apigee וחברת דירקטוריון.
הקבוצה עשויה להיתקל בהתנגדות מסוימת מספקי שירותי ענן וותיקיםף "תזכירו לי למה אנחנו זקוקים לארגון נוסף לתקנות ענן? במה זה שונה? למה צריך להיות לנו איכפת?" שאל בטוויטר ראובן כהן, מייסד ספקית שירותי הענן אנומלי, שהיה אחד ממחברי המניפסט.