המוסדיים רכשו "דמי רצינות" לקראת השקעת 400 מיליון ש' בהון סיכון
חברות הביטוח והגופים הפנסיוניים שישתתפו בתוכנית יקבלו מהאוצר רשת ביטחון להשקעה של עד 800 מיליון ש' בסטארט-אפים ישראליים
לשם כך, הפקידו הגופים המוסדיים בחברת הביטוח ענבל, המנהלת את תכנית רשת הבטחון עבור האוצר והתמ"ת, סכום של 4 מיליון שקל, 0.1% מכלל כמות ההשקעה המובטחת. דמי הרצינות שולמו לתקופה של חצי שנה בלבד, ולאחר מכן נדרשות החברות להעביר תשלום נוסף. משרד האוצר לא פירט באילו גופים מוסדיים מדובר, אך להערכת "כלכליסט" מגדל, כלל ובנק הפועלים הצטרפו לתוכנית.
לפי התנאים שקבע האוצר, ההגנה תינתן רק להשקעה בקרנות שמחזיקות לפחות 75 מיליון שקל, ושפורטפוליו החברות שלהן כולל לפחות 85% חברות ישראליות או בעלות זיקה לארץ, כמו חברה של יזם ישראלי הפעיל בחו"ל. בנוסף, החברות בפורטפוליו צריכות להיות בשלב מוקדם, ולהציג הכנסות של 150 מיליון שקל בשנה לכל היותר. רשת הביטחון של האוצר לא תעלה על 200 מיליון שקל לכל הגופים המוסדיים יחד, כלומר תעניק רשת ביטחון להשקעה מוסדית מקסימלית של 800 מיליון שקל.
מאז אישור התוכנית בסוף 2010 פירסם משרד האוצר ספר תקנות המיועד לגופים המוסדיים. גורמים בתעשיית ההון סיכון אומרים כי כמעט כל הגופים המוסדיים רכשו את ספר התקנות והביעו התעניינות בהשקעה בקרנות הון סיכון.
יחד עם זאת, טרם נרשמה השתתפות ממשית בהשקעה בקרנות הון סיכון ישראליות. לפי בכירים בתעשייה, הכדור נמצא כעת בידיהן של קרנות ההון סיכון שטרם החלו בתהליך גיוס הון אמיתי שבו יכולות חברות הביטוח להשתתף.