אחרי 13 שנה: הסטארט-אפ פאוורפייפר נסגר, העובדים יפוטרו
החברה מבית שמש בנתה סוללה דקיקה באמצעות הדפסת כימיקלים, ולפי ההערכות הושקעו בה קרוב ל-100 מיליון דולר. 25 עובדים יילכו הביתה. מייסד החברה שפרש ממנה ב-2003: "חוותה שרשרת של טעויות ניהוליות"
קרן אינפיניטי הישראלית, הפעילה לאחרונה גם בסין, הפכה לאחת התומכות העיקריות בחברה שכבר הספיקה לגייס הון מעשרות משקיעים. מהקרן נמסר כי "החברה נסגרת משיקולים כלכליים, אך הטכנולוגיה שלה תמשיך לפעול במסגרת החברה האחות Power ID. סוגיות פיטורי העובדים תיפתר על פי הקבוע בחוק במהלך סגירת החברה".
במסגרת ארבעת סבבי הגיוס שלה הספיקה פאוורפייפר לגייס קרוב ל-100 מיליון דולר. הכספים הגיעו מקרן ההון סיכון של אייפקס, ממילניום, מבנק אוף אמריקה ומיאסודה, וכן מחברת גנדן ומכלל תעשיות, שמניותיהן הפכו ברבות הימים למניות אינפיניטי. פאוורפייפר גם גייסה, לפי ההערכה, הלוואות של מיליוני דולרים מקרן קראוס הבריטית.
פאוורפייפר נוסדה עם רעיון להדפיס שכבות של כימיקלים על גבי מדבקה. בהמשך מיקדה את הפיתוח במדבקות RFID, מעין תגיות זיהוי אלקטרוניות, ובפיתוח מדבקות לתחום הקוסמטיקה. הרעיון היה שהמדבקה תשחרר לעור חומרים שיסייעו לטיפוחו. לפני כשנתיים פיטרה עשרות עובדים על רקע כוונתה לחדול מפעילות ייצור ולהתמקד בפעילות מו"פ, אך גם זו לא צלחה.
ברוך לבנון, שייסד את החברה ופרש מניהולה בשנת 2003, אמר ל"כלכליסט" כי "פאוורפייפר היתה חברה עם טכנולוגיה מעניינת ופוטנציאל יפה, אבל עצם העובדה שהיא הקדימה את זמנה, וגם שרשרת של טעויות ניהוליות שליוו אותה לאורך השנים לא סייעו לה. אני רק יכול להצטער על כמות הכסף הרב שגייסה בשביל כל זה".
גורם המקורב לחברה אמר כי היא "סבלה מהסתבכויות של משקיעים שלא הסתדרו ביניהם, וכן מהחלפה תדירה של מנכ"לים – שהתחלפו כמו גרביים, אחד אחרי השני. משחקי האגו פגעו בחברה".