$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": Galaxy Nexus - הפער נסגר

גלקסי נקסוס של גוגל וסמסונג, שמריץ את גרסת אנדרואיד 4.0 החדשה, מהיר ונוח יותר מהאייפון. "כלכליסט" מציג בדיקה ראשונה של המכשיר, שכולל תמיכה מובנית בעברית

שי ענבל 09:4926.10.11

נתחיל מהסוף: גלקסי נקסוס, הסמארטפון האחרון בסדרת מכשירי הדגל של מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל, סוגר סופית את הפער מול המתחרה הגדול — האייפון. הוא מהיר יותר, הממשק נוח יותר והתמיכה בעברית מלאה הרבה יותר. גלקסי נקסוס שגוגל וסמסונג הציגו בשבוע שעבר הוא המכשיר הראשון שמריץ את הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה אנדרואיד 4.0 Ice Cream Sandwich, והשיפורים משמעותיים.

 

ועידת Mobile 2012 של "כלכליסט"

 

גלקסי נקסוס מטיל צל ענק על המכשירים הקודמים לו בסדרת נקסוס, והוא מהווה קפיצת מדרגה אדירה מול מכשירי האנדרואיד הקיימים בשוק. "כלכליסט" מביא סקירה ראשונה בישראל של המכשיר, ובודק מה יש לצעקה האחרונה מבית גוגל להציע. המכשיר צפוי להיות מושק בשבועות הקרובים בארה"ב, באירופה ובאסיה.

 


 

לאן נעלמו הכפתורים?

 

בהשוואה לגלקסי נקסוס שמריץ את אנדרואיד 4.0 החדשה, גלקסי II, גם הוא של סמסונג, מריץ "רק" אנדרואיד 2.3. גרסה 3.0 של המערכת זמינה רק לטאבלטים דוגמת ה־Xoom של מוטורולה או הגלקסי טאב. אנדרואיד 4.0 מאחדת בין הגרסאות, תרוץ על סמארטפונים ועל טאבלטים כאחד ותאפשר פיתוח אחיד וחוויה דומה לכל מכשירי האנדרואיד.

 

ואיזו חוויה זו. בניגוד לסמארטפוני האנדרואיד הקיימים, גלקסי נקסוס מגיע ללא כפתורים כלל — לא כפתור בית, לא כפתור חזרה וגם לא כפתור חיפוש. באנדרואיד 4.0 הכפתורים ממוקמים על המסך עצמו. כשהמסך כבוי הם נעלמים, וכשהוא דולק הם לא תופסים מקום מיותר.

 

משתמשי אנדרואיד ותיקים יידרשו להתרגל לשינוי, בעיקר מאחר שכפתור ההגדרות הנוח נעלם כלא היה. כדי להגיע להגדרות המכשיר יש להגיע ליישום ההגדרות במכשיר, ואילו הגדרות היישומים השונים הועברו לתפריטים עליונים. כמו כן התווסף למערכת כפתור יישומים שמאפשר לנווט בקלות בין האפליקציות הפתוחות ולסגור אותן. אחרי דקות ספורות, הכפתורים החדשים מתגלים כנוחים במיוחד.

 

שינוי הכפתורים הוא חלק ממתיחת פנים כוללת בממשק המערכת. ערכת הנושא (Theme) היא שחורה ומינימליסטית יותר, הפונט הוחלף לפונט Roboto של גוגל והתפריטים נקיים יותר ודומים לאלה שבטאבלטי אנדרואיד. מסך הבית שונה והוא כולל תיבת חיפוש קבועה של גוגל בחלקו העליון, וכן התווספו לו אפשרות לתיקיות, יכולות התאמה אישית עבור אזור ה־Dock התחתון ויכולות לשינוי גודלי הווידג'טים. בנוסף שופרו "וילון" ההתראות שהפך לאינפורמטיבי ושימושי יותר ותכונות ההעתקה וההדבקה.

 

מסך האפליקציות של הגלסי נקסוס. ממשק שחור, נקי ומינימליסטי מסך האפליקציות של הגלסי נקסוס. ממשק שחור, נקי ומינימליסטי צילום: אריאל שרוסטר

 

לצד שיפורים והאחדה ביישומים המובנים, התווספו למערכת יישומים חדשים דוגמת כלים לעריכת צילומי וידיאו, שליטה על חבילת המידע הסלולרי ויישום אנשי קשר משודרג שמאחד מידע מרשתות חברתיות. המכשיר שנבדק בידי "כלכליסט" היה גרסה ראשונית, ולכן לא נכללו בו תמונות נוספות שצפויות להיכלל בגרסה הסופית כמו סנכרון מהיר בין מכשירים באמצעות הצמדתם ונעילת המכשיר בעזרת זיהוי פנים.

 

תמיכה מובנית בעברית ויישור לימין

 

שיפור מינורי ומפתיע באנדרואיד 4.0 אך משמעותי במיוחד עבור ישראלים הוא התמיכה המובנית בעברית במערכת ההפעלה. גלקסי נקסוס, וכל מכשיר שישודרג לאנדרואיד 4.0, מגיע עם ממשק ותפריטים בעברית, מקלדת עברית ותמיכה ביישור לימין, שעובדת נהדר גם ביישום האימייל וגם בדפדפן. התמיכה בעברית ושיפורים נוספים שנעשו בממשק עשויים לייתר את הצורך של משתמשים רבים לעבוד קשה כדי להתאים את המכשיר לצורכיהם.

 

מי שירצה יוכל להתקין גרסאות חלופיות של מערכת ההפעלה (ה־ROM) או תוכנות לשינוי התנהגות המסך הראשי (Launchers), אך ניתן פשוט לקחת את המכשיר ולהתחיל להשתמש בו בלי התאמות מיוחדות, אם נקנה בישראל ואם נקנה בחו"ל. בנוסף, ה"גיור" המובנה צפוי לאפשר לחברות הסלולר להביא ארצה מכשירי אנדרואיד במהירות רבה יותר, כי לא יצטרכו "להלביש" עברית על המכשיר.

 

תמיכה אמיתית במעבדים כפולי ליבה

 

כיאה למכשיר נקסוס, הגלקסי החדש מכיל מפרט לא רע בכלל: מעבד כפול ליבה של 1.2 גיגה־הרץ, זיכרון של 1 גיגה RAM ומצלמה קדמית ואחורית — קדמית של 1.3 מגה־פיקסל ואחורית של 5 מגה־פיקסל עם פלאש — שיכולות לצלם גם וידיאו באיכות HD. הגלקסי מצויד גם במסך האנדרואיד הטוב ביותר עד כה: לא פחות מ־4.65 אינץ', תצוגת HD Super AMOLED ורזולוציה של 1280 על 720 פיקסל. אפילו בהשוואה לגלקסי II המתקדם של סמסונג ניתן להבחין בשיפור ניכר בחדות הצבעים, בבהירות המסך וכמובן בגודל. השדרוג בגודל המסך מתאפשר הודות לכך שבאנדרואיד 4.0 אין צורך בכפתורים פיזיים, מה שמאפשר להגדיל את התצוגה מבלי להגדיל את המכשיר עצמו.

 

הגלקסי נקסוס הוא גם סמארטפון האנדרואיד המהיר ביותר שנתקלנו בו, לא רק בזכות המעבד כפול הליבה אלא גם כי אנדרואיד 4.0 אף תומך במעבדים כפולי ליבה באופן מלא, בניגוד לאנדרואיד 2.3. הניווט בין התפריטים, הגלישה, הפעלת היישומים והתגובות של המכשיר ללחיצות ולמחוות מולטי־טאץ' בהחלט הרשימו אותנו. כל זאת אף שמדובר במכשיר ללא חומרה סופית, שלא מיועד לצרכנים.

 

גוגל התעלתה על אפל

 

הגלקסי נקסוס הוא לא רק הנקסוס הראשון שלדעתנו מהווה קפיצת מדרגה אמיתית, אלא הוא גם סמארטפון האנדרואיד המתקדם ביותר כיום שמציג שיפורים משמעותיים אפילו בהשוואה לדגמים כמו הגלקסי II של סמסונג או מכשירי ה־Optimus של LG. המהירות, השיפורים האדירים בממשק שהופכים את אנדרואיד לנוחה לשימוש יותר מ־iOS במובנים רבים, התמיכה המלאה בעברית והעובדה שבהיותו מכשיר נקסוס, יקבל הסמארטפון עדכונים לאנדרואיד Over the Air ולפני כל מכשיר אחר, הופכים אותו למוצר משובח.

 

 

אם יש לכם אנדרואיד ואתם שוקלים לשדרג מכל סיבה שהיא, החיפוש נגמר. אם אתם מתלבטים בין גלקסי נקסוס לאייפון 4S, ההתלבטות קשה יותר. היתרונות היחידים של iOS על האנדרואיד הם איכות האפליקציות באפסטור ותכונות ספציפיות כתוכנת הסיוע הקולית Siri, כלי הגיבוי iCloud וחנות המוזיקה של אפל, שגם כך אינה זמינה לישראלים. בכל שאר הפרמטרים, גוגל הצליחה להתעלות על אפל בסמארטפונים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x