$
התעשייה

אימפרבה והאור בקצה המנהרה

הנפקת אימפרבה היא דוגמה נדירה לבנייה נכונה של חברת הייטק בישראל, דבר שנראה כאילו היזמים בארץ כבר שכחו איך עושים אותו

מאיר אורבך 14:4310.11.11

ההנפקה של אימפרבה בוול סטריט השבוע היתה עבור רבים אור חזק ובוהק בקצה המנהרה. הזרקור הראשון הופנה אל שלמה קרמר, אחד ממייסדי חברת צ'ק פוינט, שעזב אותה בתחילת דרכה כדי שיוכל להקים חברה לעצמו, ללא שותפים, והיום רואה את ההצלחה האישית שלו נחשפת לעיני כל. אימפרבה, שהוקמה ב־2002, היתה חברה שהחליטה במודע שלא להיחשף לציבור מעבר למינימום הדרוש להצלחתה העסקית ולשם גיוס עובדים. בחברה בחרו בדרך השקטה והבטוחה להצלחה, שאומרת בעיקר עבודה קשה וארוכה של בניית חברה אמיתית.

 

הזרקור השני הופנה אל קרנות ההון סיכון הישראליות, שלא היו שותפות לאקזיט הזה והביטו בקנאה רבה אל עבר הקרנות האמריקאיות שהולכות עם שלמה קרמר בכל השקעה שלו — ביודען שאת האקזיט יש סיכוי גדול מאוד לקבל ממנו. האור הופנה אליהן כי הן יכולות לראות שאפשר לבנות חברות בישראל, אם יש הרבה מאוד סבלנות ואם נותנים ליזם מוכשר הזדמנות לעבוד לבד. לא קשה לשער מה היה קורה אם מאחורי חברת אימפרבה היתה עומדת קרן הון סיכון שמשוועת לאקזיט, כמו שהיה במקרה של חברת קופרגייט הישראלית, ולמעשה מכריחה את החברה להימכר.

 

הזרקור השלישי מופנה לעבר היזמים בישראל, שכבר מזמן שכחו איך מקימים חברה. בעבר יזם שהקים חברה ועבד שנה אחר שנה בבנייתה האטית נחשב כמודל לחיקוי. כיום כמעט לא קיימים אנשים כאלה, או שהם נתפסים כסוג של מאובן היסטורי. היזמים מתמקדים כיום בעיקר בהכנת חברה לאקזיט. בניית חברה דוגמת אימפרבה היא מודל שצריך להילמד בבתי הספר למינהל עסקים בישראל, כדי שכל היזמים המקומיים שנוהרים לשם יבינו שאקזיט הוא דבר טוב לבנק, אבל לא בטוח שלנשמה.

ברכת שנה טובה לישראל על בניין הנאסד"ק. חברות נוספות בדרך לבורסה? ברכת שנה טובה לישראל על בניין הנאסד"ק. חברות נוספות בדרך לבורסה?

 

הזרקור האחרון מופנה אל עבר הטכנולוגיה שקיבלה כאן רוח גבית חזקה ביותר. הקמה של חברה בעלת עומק טכנולוגי בישראל היא עניין נדיר במיוחד כיום. מרבית החברות שזוכות כאן להשקעה מפתחות אפליקציה לחנות יישומים של יצרנית סלולר כלשהי, רצוי אפל, או תוכנת ענן. טכנולוגיית אבטחת המידע של חברת אימפרבה היא כזו שדורשת עומק וידע של הרבה שנות מחקר ופיתוח. היא דורשת יכולת להתקדם ולשפר תמיד ולהשקיע כספים רבים.

 

בעבר ישראל עמדה בחזית הטכנולוגית של העולם. חברות שבבים, אבטחת מידע וטכנולוגיות תקשורת הוקמו כאן והפכו למובילות עולמיות, בין אם דרך רכישה על ידי חברה אחרת או באמצעות הקמה ופיתוח של חברה עצמאית. מצוקת המזומנים הפכה הקמת חברה כזו כיום בישראל למשימה כמעט בלתי אפשרית.

 

האם מדובר במקרה חריג? המצב של החברות בישראל כיום אינו מבשר טובות, אבל כמה חברות דוגמת פריים סנס, קונדואיט, פאוארמט ואחרות, נותנות תקווה שהאור קרוב הרבה יותר ממה שחושבים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x