מספר החברות שישתמשו במחשוב ענן ב-2012 יגדל ל-45 אחוז
דו"ח מצב העמידות לשנת 2011 של Vision Solutions מציג שינויים באופי של התאוששות מאסון והמשכיות עסקית, שיטות של מחשוב ענן ווירטואליזציה הן הזוכות הגדולות
באקלים העסקי של היום
הממצאים החשובים: ארגונים מאוד מעורבים בטכנולוגיות כגון וירטואליזציה ומחשוב ענן, שיוצרות ערך עסקי חדש ופוטנציאלית מחליפות טכנולוגיות אחרות בשימוש. יותר חברות מאי פעם, משיבות שביצעו וירטואליזציה לשרתים שלהם וליישומי הייצור, ואילו מספר הארגונים שיישמו או מתכוונים ליישם מחשוב ענן עלה אף הוא.
טכנולוגיות חדשות לא בהכרח מבטיחות הגנה ושחזור נתונים יעילים ואוטומטיים. מורכבות גדולה יותר של המערכת מחייבת גישה מקיפה לניהול הגנת הנתונים. פתרונות גיבוי פרטניים קל אולי ליישם, אבל עיצוב מוצרים מרובים לתוכנית הגנה מקיפה מחייב מומחיות עמוקה.
המחקר מראה שבאופן כללי חברות משתמשות באותו תמהיל של טכנולוגיות הגנת נתונים כמו בשנה שעברה, כשהסרטים הם הדומיננטיים. חנויות וירטואליות, עם זאת, בוחרות באופן מכוון טכנולוגיות הגנה, ומשתמשות בתוכניות הגנת נתונים שונות לשרתים פיזיים לעומת וירטואליים.
כמו כן בחברות מחשוב היה יותר אובדן נתונים בלתי ניתן לשחזור והפגינו שם יותר סבולת לאובדן נתונים. אלה בבירור נקודות פגיעות שחייבים לטפל בהן. הממצאים גם מראים שהאמון של אנשי המקצוע בתוכניות ההתאוששות מאסון שלהם פחת משמעותית השנה.
נראה כי הנחיות עסקיות לספק למשתמשים זמינות נתונים 24/7 מגבירה את האימוץ של טכנולוגיות עתירות ביצועים עם זמינות גבוהה. אולם, הארגונים חייבים להתאים את תוכניות הגנת הנתונים שלהם מבחינה אסטרטגית ותפעולית להנחיות העסקיות האלה.
מהירות, נגישות ויכולת התאוששות יהיו שיקולי מפתח. ימים יגידו האם הצורך של המשתמשים לגישה 24/7 יוכל לשנות את השימוש בסרטים במרכזי נתונים ויניעו יותר ארגונים לעבור לפתרונות התאוששות מבוססי דיסקים ומבוססי תוכנה.
המחקר שנמשך לאורך השנה התמקד בתשובות מכ-6,300 אנשי מקצוע ובכירים טכניים שמנהלים או מפקחים על סביבות ההפעלה Windows, IBM AIX, IBM i, IBM z/OS, Linux, HP-UX, Solaris ואחרות.
אלן ארנולד, סמנכ"ל טכנולוגיות ב-Vision Solutions מוסיף כי: "אנו רואים שינוי בגישה של חברות לאסטרטגיות ההמשכיות העסקית וההתאוששות מאסון שלהן, כשהמושג "עמידות" מתפתח אצלם. בשנים עברו, ארגונים העריכו את העמידות שלהם בעיקר מבחינת התאוששות מערכות המידע מאסון וניהול סיכונים, כמו מניעת אובדן נתונים בגלל כשלי חומרה ואסונות טבע. אולם, הנתונים של השנה מראים שמופעל לחץ על אנשי המחשוב להעריך עמידות מבחינת היכולת של החברה שלהם לספק מידע לפי דרישה בכל זמן ללקוחות, ספקים ועובדים. בעוד שהכמות של אובדן מידע שתיחשב קבילה עלתה, המהירות של ההתאוששות אחרי אירוע כשל ירדה באופן דרמטי, משום שזמן השבתה נעשה פחות קביל. ארגונים עם ראייה ארוכת טווח נוקטים בגישה חדשה לעמידות, ומתמקדים ברווחיות עסקית באמצעות זמינות של נתונים בכל זמן, בכל מקום".