אפל קונה, והפיטורים באנוביט החלו: 30 עובדים יישלחו הביתה
מרבית המפוטרים לפי שעה הם אנשי מכירות, שיווק ואדמיניסטרציה - שעם המכירה לענקית הטכנולוגיה אין בהם עוד צורך. אנוביט, הממוקמת בהרצליה פיתוח, העסיקה עד לרכישתה 200 עובדים
באנוביט הישראלית לא המתינו יותר מדי לאחר שסיכמו על מכירתה לאפל, בסכום המוערך ב-500-400 מיליון דולר. סבב הפיטורים, שהיה צפוי עם הידיעה על השלמת העסקה, החל להתבצע בימים האחרונים.
לפי ההערכה, פוטרו לפי שעה כ-30 מתוך 200 עובדי החברה, מרביתם אנשי מכירות, שיווק
המגעים בין החברות נחשפו ב"כלכליסט", ולפני כשבוע כינסה החברה מהרצליה את עובדיה במלון דניאל בעיר, על מנת לבשר להם על הצטרפותם לאפל. כבר אז נודע כי לא כולם ימשיכו הלאה: מקורות בסביבת החברה רמזו כי אפל מעוניינת בטכנולוגיה של אנוביט ובהמשך הפיתוח שלה, ולכן רוצה להעסיק את מרבית עובדי החברה, המהווים בעיקר מהנדסי מו"פ. יחד עם זאת, כפי שקורה בעסקאות רכישה רבות, תפקידי מכירות ואדמיניסטרציה מפסיקים להיות נחוצים.
עובדי אנוביט ימשיכו להיות מועסקים תחת מותג זה, לנסוע במכוניות החברה, והלוגו שיופיע על דלת הכניסה ימשיך לשאת את השם אנוביט. סמל התפוח של אפל לא צפוי להתנוסס במקום כלשהו במשרדי החברה, או על גג הבניין.
יוותרו על הכרזה
אנוביט מפתחת שבב המתמחה בייעול עבודת זיכרונות פלאש באמצעות טכנולוגיה ייחודית לעיבוד אותות (DSP). השבב משולב כבר כיום במכשירים הפופולריים של אפל, בהם האייפון, האייפד ומחשבי מקבוק אייר. ככל הנראה, אפל מעוניינת לרכוש את היכולת הזאת כדי להגדיל את כמות הזיכרון בכל מכשיר וכדי לשפר את אמינותו של הזיכרון. לדוגמה, השבב יאפשר שילוב של כונן זיכרון פלאש בעל נפח כפול באותה עלות במכשירי האייפד או המקבוק מהדגמים החדשים.
שתי החברות צפויות לוותר לחלוטין על הכרזה רשמית של הרכישה. אפל אינה נוהגת להכריז על רכישותיה, מה גם שלפי חוקי רשות ניירות ערך בארה"ב היא איננה מחויבת להכרזה כל עוד מחיר העסקה אינו מהותי לעומת הכנסותיה. אפל צפויה להכניס עד סוף השנה כ-100 מיליארד דולר, ואילו עסקת אנוביט, שמחירה מוערך בחצי מיליארד דולר, עדיין איננה מתקרבת לחובת הדיווח של אפל.
במקביל להבשלת המגעים עם אנוביט, ביקרה בישראל משלחת של בכירים מאפל בראשות סגן הנשיא, אד פרנק. לפי הערכות, המשלחת מקדמת את הקמתו של מרכז פיתוח מקומי בפארק מת"מ בחיפה - הראשון של אפל מחוץ לארה"ב. בראש מרכז הפיתוח יעמוד אהרון אהרון, לשעבר מנהל הפיתוח של צורן בישראל, הנמצא בימים אלו במטה אפל בקליפורניה. המרכז הישראלי של אפל יתמקד בפיתוח שבבים.