היפ-הופ וסטארט-אפ: ג'יי זי משקיע בפאוורמט הישראלית
האמן והמפיק ישקיע מיליוני דולרים במיזם המשותף לפאוורמט ולדורסל, שהוליד את "קופסת הפלא" להטענת מוצרים המופעלים בסוללות; פייסבוק מצטרפת ל"ארגון להטענה אלחוטית" שבו גם החברה הישראלית לוקחת חלק
אחרי ליאונרדו דיקפריו, היום (ג') מסתבר שגם יוצר ההיפ-הופ ג'יי זי נכנס לעולם הסטארט-אפ הישראלי. האמן והמפיק משקיע מיליוני דולרים בחברת הבת המשותפת לפאוורמט הישראלית ולענקית הקמעונאות פרוקטר אנד גמבל Duracell Powermat, שמייצרת סוללות הנטענות באופן אלחוטי.
ג'יי זי (שון קרטר), שזכה עד כה ב-13 פרסי גראמי, לא רק ישמש כמשקיע - אלא גם יוביל קמפיין שיווקי עבור המיזם תחת הסלוגן Power to the People. ההצטרפות של הראפר למיזם הוכרזה בתערוכת האלקטרוניקה השנתית CES.
"אני מאמין בעתיד שבו אנרגיה תגיע אלינו באופן אלחוטי, ושבו דורסל ופאוורמט יובילו את המהפכה הזו", אמר ג'יי זי. רן פוליאקין, מנכ"ל פאוורמט, מסר ל"כלכליסט" כי "זו תעודת כבוד עבורנו, לאור העובדה שג'י יזי מעולם לא פירסם מוצר שלא הוא האחראי לו. ג'יי זי משמש השראה למיליונים ברחבי העולם על בסיס יומיומי, עם המוזיקה שלו והסיפור האישי שלו. הוא מסוגל להגיע לכל בית באמריקה עם בשורת החשמל האלחוטי שלנו ושל דורסל. הוא צמח מלמטה, הצליח בגדול, אבל נשאר איש צנוע".
פאוורמט ופרוקטר אנד גמבל השיקו בספטמבר את המיזם המשותף שלהן. "התוצאה של השותפות הזו, אם נצליח, תהיה שכאנשים יקנו סמארטפון או טאבלט בעוד חמש, שש שנים הם יצפו שהמכשיר יתמוך בטענה אלחוטית", אמר אז פוליאקין ל-AP.
בחודש שעבר נחשף ב"כלכליסט" מוצר המכונה "קופסת הפלא", שהחברות פיתחו במשותף. לקופסה ניתן להכניס מוצרים אלקטרוניים המופעלים על ידי סוללות דורסל, להמתין כחצי יממה ולקבלם טעונים לאחר מכן. כל זאת ללא צורך בפירוק הסוללה מן המכשיר. כך למשל, ניתן להכניס לקופסה שלט טלוויזיה, פנס כיס או בובה המופעלים על ידי סוללות, להניחם על המשטח שבתחתית הקופסה ולהטעינם.
מה הקשר בין פייסבוק להטענת טלפונים?
הכרזה מעניינת נוספת הקשורה לפאוורמט בכנס CES היתה על הקמת "קונסורציום התקינה להטענה אלחוטית", מטעם ארגון התקינה הממשלתי IEEE בארה"ב. מאחורי הגוף הזה עומדת כוונה מרחיקת לכת ליצור תקינה של עמדות הטענה אלחוטית בכל רחבי ארה"ב תחת הכינוי Power 2.0.
את העמדות האלחוטיות האלה, מעין משטח הטענה קטן, ניתן יהיה להתקין על כל שולחן במשרד, במסעדה או באולם כנסים ואפילו ברחוב, בדומה לאופן שבו נפרשו בעבר עמדות טלפונים ציבוריים. פאוורמט כבר כיום משלבת את משטחי ההטענה האלחוטיים לטלפונים סלולריים במכוניות ה"שברולט וולט", וחתומה עם חברת הריהוט טקניון על התקנת נקודות הטענה על גבי רהיטים שהיא מייצרת.
אל הקונסורציום הצטרפו החברה הישראלית, ג'נרל מוטורס ופרוקטר אנד גמבל, ובכנס האלקטרוניקה נחשפה משתתפת חדשה ומעניינת: פייסבוק. שון מהוני, נציג הרשת החברתית בוועדת התקינה אמר כי היא עושה זאת כחלק מהשותפות שלה עם פרוקטר אנד גמבל, מתוך כוונה לפתח יישומים וממשקים חדשניים. במילים אחרות, פייסבוק עשויה לפתח יישום שיעשה לעשות שימוש בנקודות ההטענה האלחוטיות כיישום צ'ק-אין, בדומה לשירות המיקום פורסקוור ושירות Facecook Places מבית האתר.
ניתן להניח כי הצבת המכשיר הסלולרי על גבי משטח הטענה אלחוטי בסניף של סטארבאקס או באוניברסיטה תאפשר למשתמש לדווח באופן אוטומטי היכן הוא נמצא, כפי שהדבר נעשה בשירות Places או בחברת GoWalla שנמכרה לאחרונה לפייסבוק. ניתן גם להניח כי אפליקציה שכזו תוכל גם לסייע למשתמש לאתר נקודות הטענה אלחוטיות.
אוונגליסט האינטרנט של גוגל, וינט סרף, אמר במהלך הכנס כי "הקונסורציום מעוניין גם להביא שכבת ידע מעל לתשתית, שתשפר את סביבת הצרכנות מקצה לקצה".