אולטרה-בוקים וטלוויזיות חכמות: מה ראינו השנה בתערוכת CES?
החידושים המרכזיים בעולם הטכנולוגי נחשפים מחוץ ללאס וגאס, אבל האירוע יכול ללמד אותנו לאן החברות הולכות. ויש גם טאבלט לגיימרים ורולר-בליידס ממונעים עם שלט רחוק
תערוכת CES היא כבר לא המקום לגלות בו את החידושים הגדולים ביותר בעולם הטכנולוגיה. בשנים האחרונות כמעט כל הטכנולוגיות המשמעותיות והמוצרים המסקנרים הוצגו מחוץ לתערוכה: בשנים קודמות אלו היו האייפון, האייפד והקינקט, השנה סירי וקינדל פייר.
זה לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שאפל לא משתתפת בתערוכה זו. אמזון, שהפכה בשנים האחרונות ליצרנית גאדג'טים שאין להתעלם ממנה, גם היא מעדיפה לבצע את השקות המוצרים שלה לפי הלו"ז שלה. מהשנה הבאה תצטרף אליהן גם מיקרוסופט, שהבינה כי בזמן התערוכה אין לה למעשה מה להראות. זה בוודאי לא ישפר את הסיכויים להצגת מוצרים חדשניים בלאס וגאס.
אבל אין משמעות הדבר שהאירועים בתערוכה חסרי חשיבות, או שהיא רק תצוגה נוצצת של מחשבים וטאבלטים. ב-CES אולי כבר לא נחשפים המוצרים המלהיבים ביותר, אבל המוצרים שמוצגים בה מלמדים היטב על המגמות הצפויות בשנה הקרובה בעולם הטכנולוגיה, ומצביעים אילו מהמוצרים החדשניים שהוצגו מחוצה לה עשויים לתפוס.
אם לשפוט לפי מה שראינו ב-CES, השנה הקרובה צפויה להיות שנת האולטרה־בוקים. כמעט כל יצרנית מחשבים גדולה הציגה אחד, ובסך הכל הוצגו יותר מ־70 מחשבים כאלה, שנמצאים איפשהו בין נוטבוק חזק במיוחד ובין לפטופ קל מאוד.
לפני קצת יותר משנה זכתה מיקרוסופט להצלחה מסחררת עם הקינקט, והיכולות של סירי ששולבו באייפון 4S הפכו בסוף 2011 לסנסציה אמיתית. בתערוכה השנה נראה היה שעכשיו מגיע סוף סוף תורם של ממשקי השליטה הטבעיים להיכנס למרכז המיינסטרים, ויצרניות רבות הדגימו יכולות שליטה קולית או שליטה באמצעות מחוות - בטלוויזיות חכמות ובמחשבים ניידים.
אשתקד מרכז העניינים בתחום הטלוויזיות היה התלת-ממד. השנה, נראה שהמוקד עבר לטלוויזיות חכמות בעלות חיבור לרשת, המספקות גישה לתכנים מקוונים ואפליקציות. אלו עמדו במרכז המצגות של רוב יצרניות הטלוויזיה, ונראה שעוררו עניין רב יותר מהתלת-ממד. העלייה בטרנד זה יכולה לבשר גם חדשות טובות לגוגל TV, שלא בדיוק המריאה בשנה האחרונה. זאת במיוחד לאור העובדה שלפרויקט הזה מצטרפות כעת גם LG, סמסונג ו-Vizio.
חשובים לא פחות הם הטרנדים שלא נצפו. בין אלו בלט במיוחד היעדרם של מחשבים ניידים עם כרום OS, שגוגל השיקה מסחרית בקיץ שעבר. העולם, כנראה, עדיין אינו מוכן למערכת הפעלה שמבוססת על חיבור קבוע לאינטרנט והרצת אפליקציות רשת בלבד. כמה חברות הציגו טאבלטים חדשים, אבל אף אחד מהם לא הצליח להרשים במיוחד לעומת הדגמים הקודמים, המתחרים האחרים וכמובן מול המתחרה הבולט שלא הגיע לאירוע - האייפד.
לפני פיזור: גאדג'טים מעניינים שהוצגו בתערוכה - חלק ג' ואחרון
ניואנס (Nuance), שטכנולוגיה שפיתחה שולבה בסירי של אפל, ממשיכה את רצף ההשקות המסקרנות. אתמול הציגה החברה את Dragon Go, אפליקציית שליטה קולית לאנדרואיד שמבינה שפה טבעית וכוללת יכולות דומות לסירי (למשל, השאלה "מה המסעדה התאילנדית הכי טובה באזור?" תציג תוצאות מ-Yelp). לסירי צצו הרבה חיקויים בחודשים האחרונים, אבל היישום של ניואנס יכול להיות המוצלח שבהם.
אינטל הציגה קונספט לטאבלט שבו המסך ונפתח בתצורה אנכית מעל מקלדת פיזית, יכולת המאפשרת להפוך את הטאבלט למחשב נייד לכל דבר. למי ששכח, נזכיר שפתרונות מסוג זה היו הרעיון העיצובי השולט בעולם הטאבלטים בעידן הטרום-אייפד. ואם אתם לא זוכרים אותם, יש לכך סיבה טובה: הם מגושמים, כבדים ולא נוחים. האם אינטל תצליח להחזיר אותם לאופנה? כרגע קצת קשה להאמין.
חברת Razer סיפקה לנסיינים אפשרות לשחק עם Project Fiona – טאבלט שעוצב במיוחד למשחקי PC. המכשיר כולל מסך גדול במיוחד, 10.1 אינץ', ולצידו שתי ידיות אנכיות עם כפתורים וג'ויסטיקים. מערכת ההפעלה מבוססת ווינדוס, ומאפשרת הרצת כל משחק שפותח בעבור המחשב האישי. קונספט מעניין, אבל אנחנו מפקפקים בנוחות המשחק במכשיר כה מסורבל לאורך זמן.
בוקסי הישראלית הציגה ב-CES את Boxee Live TV, דונגל המתחבר לבוקסי בוקס ומאפשר קליטת שידורי טלוויזיה מסורתיים (או במילים אחרת – אנטנה). באתר The Verge שיחקו עם הדונגל ומדווחים שאף על פי שלא מדובר בתחליף מלא לכל שידורי הטלוויזיה, האמריקאים שמסתפקים בשידורי הרשתות הגדולות דוגמת ABC או FOX ימצאו בו את מבוקשם. המחיר בארה"ב: 49 דולר (ועוד 199 דולר לרכישת הבוקסי בוקס, כמובן).
רבים מחובבי הספרים הדיגטליים מחכים למכשירי הדיו האלקטרוניים שיוכלו להציג גם צבע. חברת Ectaco הציגה בתערוכה את ה-Jetbook, קורא דיו-אלקטרונית עם מסך 9.7 אינץ'. E-Ink – יצרנית מסכי הדיו האלקטרונית המובילה – הציגה מכשיר משלה עם מסך קטן יותר. הצבעים, בשלב זה, רחוקים מאוד מאיכות המסכים המסורתיים. קוראי נשיונל ג'יאוגרפיק ייאלצו להסתפק, בינתיים, באייפד או בקינדל פייר.
ונסיים במשהו מתחום הביזאר: SpnKiX, מעין רולר-בליידס עתידניים-ממונעים אותם ניתן להרכיב על נעלי ספורט, ולהחליק ממקום למקום במהירות של עד 15 ק"מ בשעה. הגאדג'ט נשלט, משום מה, על ידי שלט רחוק המוחזק ביד, מה שעלול להכניס את המשתמש למצבים לא פשוטים במקרה שהוא נופל בזמן החלקה מהירה, או אם הסוללות שלו מתרוקנות.