$
התעשייה

שחר קמיניץ יקבל 15 מיליון דולר בזכות מכירת וורקלייט ליבמ

מייסד חברת המובייל שנמכרה ב-70 מיליון דולר ירוויח היטב מהאקזיט, הקרנות פיטנגו וג'נסיס ירשמו מכפילים של פי 4-3 על השקעותיהן

אסף גלעד 12:1501.02.12

המספרים מאחורי עסקת יבמ-וורקלייט נחשפים, לאחר שאמש הודיעה חברת הסטארט-אפ הישראלית על מכירתה לענקית המחשוב ב-70 מיליון דולר. על פי ההערכה, מייסד החברה והמנכ"ל שחר קמיניץ צפוי לגזור 15 מיליון דולר.

 

שלמה קרמר, שהשקיע כאנג'ל בחברה, צפוי לשלשל 6 מיליון דולר לכיסו.

סכום השקעתו המדויק בחברה הישראלית אינו ידוע, אך הוא נמוך יותר. זהו האקזיט השני של קרמר בתקופה האחרונה, לאחר שבחודש נובמבר האחרון הנפיק את אימפרבה, חברת אבטחת המידע שהגדילה את שוויה ב- 37% ושווה כיום 728 מיליון דולר.

 

הקרנות ג'נסיס ופיטנגו צפויות לקבל 20 מיליון דולר כל אחת: פיטנגו השקיעה כ-6 מיליון דולר בחברה בשנת 2008, ואילו ג'נסיס נחשבת למשקיעה הראשונה בחברה מאז 2006 והשקיעה בוורקלייט על פי ההערכה כ-5 מיליון דולר. קרן אינדקס תסתפק ב-12 מיליון דולר.

 

בוורקלייט הושקעו 21 מיליון דולר מאז הקמתה ב-2006 ולפי ההערכה היא הכניסה כ-10 מיליון דולר בשנה האחרונה, הכפלה של היקף המכירות ביחס לשנה שלפניה. עם השלמת הרכישה, ברבעון הראשון של השנה, תשולב פעילות וורקלייט במסגרת מעבדת התוכנה של יבמ בישראל שבראשה עומד ד"ר דני ילין.

 

 

וורקלייט הוקמה בשנת 2006 עם חזון לשלב את עולם הרשתות החברתיות בארגונים בינוניים וגדולים, ובהמשך עברה להתמקד יותר בתחום האפליקציות למובייל. החברה פיתחה פלטפורמת תוכנה לארגונים, שמאפשרת להם ליצור יישומים ללקוחותיהם באמצעות שפת HTML5.

 

בנקים, למשל, משתמשים בפלטפורמה של וורקלייט כדי לפתח אפליקציות שמאפשרות ללקוחותיהם לקבל גישה לפרטי חשבון הבנק שלהם או לבצע מסחר בניירות ערך, וחברות תעופה יכולות לספק ללקוחותיהן אפליקציות להזמנת טיסות. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x