בדיקת "כלכליסט": הטאבלט החדש של אסוס - הרובוטריק הכי חזק בסביבה
הטרנספורמר פריים, טאבלט שהופך למחשב נייד, כבר הסתבך בתביעה עם הרובוטריקים - אבל בתיק שלכם הוא דווקא ישתלב מצוין. הביצועים מרשימים, איכות הקול מפתיעה, ורק העברית מקלקלת קצת את החגיגה
אף אחד לא הופתע כשהסברו, בעלת הזכויות על סדרת הטלוויזיה האלמותית "רובוטריקים", תבעה את אסוס בגלל שמו של הטאבלט החדש שהשיקה החברה – טרנספורמר פריים. אנחנו גם לא נופתע אם התביעה תזכה, והחברה תאלץ להסיר את הטאבלט המתוחכם מהמדפים, או לפחות לשנות את השם. מה שבטוח הוא שאנחנו במקומכם היינו ממהרים לרכוש את המכשיר לפני שזה יקרה – כי לפחות ברגע זה מדובר בטאבלט שהוא לא פחות ממצוין.
הדור הראשון של הטרנספורמר הושק לפני קרוב לשנה, והצליח להתבלט בשוק העמוס של טאבלטי האנדרואיד. הסיבות המרכזיות לכך היו מחיר תחרותי במיוחד, והאפשרות לחבר את המכשיר לתחנת עגינה שגם מתפקדת כמקלדת קשיחה וסוללה. בפועל, הטרנספורמר יכל להפוך לנוטבוק ברגע קל.
הדגם החדש שומר על גישת הרובוטריק שעצבנה את הסברו, אבל עם תווית מחיר מעט גבוהה יותר. מצד שני, הפריים הוא מכשיר טוב מקודמו כמעט בכל דרך אפשרית: המעבד זכה לשדרוג, וכך גם מערכת ההפעלה, המצלמה, הסאונד ועוד. המכשיר אפילו הצליח לעשות דיאטה קטנה ושוקל פחות מקודמו.
היי, פריים, לאן אתה בורח?
מבחינה עיצובית, הגב המתכתי של הטרנספורמר הקודם נשמר, אבל כעת המכשיר מזכיר יותר את המראה של הזנבוק מבית אסוס – עם מסגרת אלומיניום משויף נאה, קלה ודקה. הטאבלט עצמו שוקל כעת מאה גרם פחות מקודמו, ועם משקל של 585 גרם הוא אחד מהטאבלטים הקלים יותר בשוק. עם זאת, הוא לא מרגיש קל מדי או זול, ומאוד נעים למגע. יחד עם המקלדת הוא שוקל 1.1 קילו בלבד (ו-586 גרם בלעדיה). בקיצור, העסק נראה טוב.
אבל כמו במקרה של הזנבוק, כשפותחים את המכשיר חשים אכזבה קלה: הגבול בין המסגרת למסך בטאבלט רחב ומכוער, ובניגוד למכשיר הקודם אין ציפוי מתכתי בקדמת המסך שמאזן זאת. הקפיץ שמחבר את הטאבלט לתחנת העגינה חזק ויציב מקודמו, אבל עכשיו יש בעיה חדשה: התופסן בולט משטח המקלדת, והמכשיר עצמו אינו יושב טוב על השולחן ואף יכול להחליק לצדדים בעת הקלדה מהירה. גם חלוקת המשקל אינה אופטימלית: בעוד שהמשקל של הפריים נמוך יחסית, הוא ירגיש כבד יותר על הגב או בידיים.
המקלדת החדשה קלה מעט מקודמתה, אבל היא עדיין פחות נוחה ממקלדת של נוטבוק ממוצע, עם פריסת כפתורים לא יעילה וטאצ'פד רגיש מדי ולא מדויק. אם תצליחו להתרגל למגרעות האלה, תוכלו לצפות להקלדה נוחה ומהירה. עם זאת, אל תצפו שהפריים יחליף את הנוטבוק שלכם. לרגע אפשר אולי לחשוב שמדובר במחשב נייד לכל דבר, אבל זהו עדיין מכשיר אנדרואיד – לטוב ולרע.
טאבלט עם ביצועים של לפטופ
נהוג לחשוב על טאבלטים כעל צעצועים שמתקשים לעמוד בקצת עומס, ועל כן היתרון הגדול ביותר של הטרנספורמר פריים הוא המעבד החדש שלו: הטגרה 3 מבית Nvidia, המעבד הסלולרי הראשון עם 4 ליבות, שמבטיח ביצועים מרשימים במיוחד. לא משנה כמה ניסינו להקשות על המכשיר עם עוד ועוד יישומים, הוא המשיך לעבוד בצורה חלקה ומהירה.
משימות שגרמו לרוב טאבלטי האנדרואיד (וגם לטרנספורמר הקודם) לגמגם במבוכה לא היוו כלל מכשול בפני הפריים. סרטונים באיכות HD על גבי מסך מלא, משחקי תלת-ממד וגם הממשק ההולוגרפי והעשיר באנימציות של אנדרואיד - כל אלה עבדו היטב וללא תקלות. הדבר היחיד שמצליח להקשות על הפריים הוא פלאש, ובאופן ספציפי אתרי אינטרנט כבדים.
זמן הסוללה של הפריים מכובד למדי - אפילו יותר משל קודמו. בין אם זה שימוש במעבד יותר חסכוני באנרגיה או המעבר לאנדרואיד 4 (ועל כך בהמשך), פריים בהחלט יוכל לתת לכם קרוב ל-24 שעות של עבודה מלאה כשהוא מחובר למקלדת, ולמעלה משבועיים של זמן המתנה.
למכשיר יש מבחר גדול של יציאות, כולל USB (אם כי 2.0 בלבד), כרטיס מיקרו-SD ו-HDMI, אף על פי שהוא אינו תומך בחיבור אינטרנט חיצוני סלולרי. עם זאת, מהבדיקות שלנו עולה שעדכון ה-GPS יכול להיות איטי להחריד, ומספר אוזניות בלוטות' דיווחו על ניתוקים לא מוסברים מפעם לפעם - למרות איכות החיבור הגבוהה.
שומעים שזה עובד
המסך של הפריים זהה כמעט לחלוטין לקודמו: גם כאן מדובר במסך IPS ברזולוציה של 1280 על 800, מכוסה בגורילה גלאס להגנה מירבית. כמו קודמו, גם הוא מציע תמונה עשירה בצבעים ונעימה למראה – אבל ציפוי הגורילה גלאס, כרגיל, מחזיר יותר מדי אור. השיפור הקטן – המעבר ל-IPS+ – מבטיח עבודה גם בתנאי שמש, אבל לא ממש מקיים בתנאי השמש הקופחת בארץ.
איכות הקול, לעומת זאת, קיבלה שדרוג משמעותי: הרמקול הבודד מספק את הסאונד האיכותי ביותר שנתקלנו בו בטאבלטים, מתמודד היטב עם באסים ומצליח למלא את החדר ללא סטיות משמעותיות. בעוצמות גבוהות הטרבל מעט שטוח, ככל הנראה בגלל המסגרת המתכתית, אבל בסך הכל המכשיר מבצע את העבודה. מצער, עם זאת, שמדובר ברמקול אחד ולא בסטריאו, כפי שהיינו מצפים ממכשיר ברמה הזאת.
הפריים מגיע עם מצלמה ברזולוציה של 8 מגה-פיקסל עם פלאש. על פניו, זוהי אחת המצלמות הטובות ביותר שאי פעם הגיעו לטאבלט, אבל אסוס מתקשה לנצל אותה כשורה. התמונות שהיא מספקת נאות, אבל לא מתחרות בתוצאות של מצלמות באיכות דומה, ובוודאי שזהו אינו תחליף למצלמה אמיתית או אפילו לחלק מהסמארטפונים. באופן מאכזב ומפתיע, הווידיאו מספק תמונות הרבה יותר חדות, מה שמראה שהבעיה נעוצה בעיקר בשבב עיבוד התמונה ולא במצלמה עצמה.
מכשיר חברתי - אבל מתקשה בעברית
לפריים יש כבר שדרוג תוכנה לאנדרואיד 4.0, הגרסה החדשה ביותר של מערכת ההפעלה, שזכתה לכינוי קסטה. עם זאת, לא תמצאו כמעט שום הבדלים בינה לבין אנדרואיד 3.2 (האניקומב).
קסטה אמורה להיות הקו שמחבר בין אנדרואיד 2.3 (ג'ינג'רברד), מערכת ההפעלה המיועדת לטלפונים חכמים, ובין האניקומב המיועדת לטאבלטים. אפליקציות קסטה אמורות לעבוד ללא בעיות ולהתאים את עצמן לחומרה ולמסך של טאבלטים וטלפונים כאחד, בדומה לרוב האפליקציות למכשירי אפל. האפליקציות שבדקנו נפתחו על גבי כל המסך הטאבלט ונראו מצוין, אך מספר אפליקציות המיועדות במקור לטלפונים סבלו מגליצ'ים גרפיים קלים בקצה המסך.
גרסת הדפדפן החדשה של גוגל המושתלת בקסטה מצוינת, וכוללת מספר פיצ'רים שימושיים כמו האפשרות לעבור בלחיצה אחת בין הגרסה הסלולרית והגרסה השולחנית של האתרים. אסוס גם דאגה להשתיל בפריים גם כמה וידג'טים יחודיים, בהם MyZine – אפליקציה היוצרת מעין מגזין אינטראקטיבי, שמורכב מתמונות, סרטונים ועדכוני סטטוסים של גולשים ברשתות החברתיות. זה עובד לא רע, ומזכיר את פליפבורד.
וכאן אנחנו נאלצים לעצור את שטף המחמאות ולהגיע לנקודה כאובה למדי, שהציקה גם בדור הקודם של המכשיר: הטאבלט כולל לכאורה תמיכה מלאה בעברית, עם ממשק מתאים ומקלדת וירטואלית. עם זאת, התרגום עדיין עילג ברובו, והמקלדת הווירטואלית פרוסה בצורה מזעזעת ומאוד לא מדויקת. לעיתים קרובות אתם תגלו שאין שום קשר בין הכפתור שלחצתם עליו ומה שהופיע על המסך. לחיצות ארוכות ומחיקות עובדות כשמתחשק להן, ונראה שלא יזיק לאסוס לשכור פסיכולוג טוב למקלדת הזאת.
השורה התחתונה
אחרי שאסוס טיאטאה את רוב הבעיות שמהן סבל הדור הקודם של הטרנספורמר, ושדרגה משמעותית את ביצועיו - התוצאה היא טאבלט מוצלח לכל הדעות, שהופך גם לנוטבוק מתקבל על הדעת. כל זה מגיע במחירים סבירים לצרכן הישראלי, שכנראה יתלונן יותר על העברית במכשיר ופחות על החור בכיס.
ובכל זאת, לא היינו ממליצים לאסוס לנוח על זרי הדפנה, ולא רק בגלל התביעה מצד הסברו: בחודשים הקרובים, ובמיוחד בתערוכת MWC שתיערך בברצלונה בשבוע הבא, סביר להניח שלא מעט טאבלטים מתוחכמים ינסו להתחרות בפריים - ואולי גם יעקפו אותו. אבל עד שזה יקרה, המכשיר בהחלט זכאי לתואר מנהיג הרובוטריקים.
מחיר: 2,800 שקל בגרסה עם זיכרון בנפח 32 גיגה-בייט, 3,200 שקל בגרסת ה-64 גיגה. מקלדת – 450 שקל נוספים
מפרט:
מעבד: טגרה 3 מבית Nvidia, ארבע ליבות במהירות 1.3 גיגה-הרץ כל אחת
מסך: מסך IPS+ בגודל 10.1 אינץ, עם רזולוציה 1280 על 800
זכרון פנימי: 1 גיגה-בייט
שטח אחסון: 32 או 64 גיגה-בייט, וכרטיס מיקרו-SD