ציפיות ואיחולים ל-MWC בברצלונה 2012
מה מצופה מתערוכת הסלולר הגדולה בעולם, והאם נזכה לראות חידושים והמצאות או שיהיו רק שדרוגים למוצרים קיימים?
תערוכת ה-MWC בברצלונה הפכה ברבות השנים למפגש הסלולרי הגדול בעולם. כל המי ומי בתעשייה דואגים לנוכחות מסיבית בבירה הקטלונית, שהופכת למשך שבוע למכה של חובבי הקרינה הסלולרית. בניגוד לתערוכות כדוגמת ה-CES שבה מציגים גם מוצרי אלקטרוניקה "רגילים", הרי שב-MWC כל המרחב העצום (365,000 מ"ר) שמור אך ורק למוצרים יצרניות הסלולר הגדולות בתחום.
2011 היתה שנה מלאה במהפכות ובחידושים טכנולוגיים. זוהי השנה בה גוגל הציגה סופית גרסת אנדרואיד (4.0 - "קסטה") שלא מחווירה ביחס ל-iOS של אפל. זוהי גם השנה בה מיקרוסופט שחררה גרסה של ווינדוס מובייל
(7.5 - "מנגו") שמהווה אלטרנטיבה מכובדת לאנדרואיד ו-iOS; כך התחרות בתחום מערכות ההפעלה תספק לנו כמה וכמה ריגושים.
מעבר לכל אלה, גם בתחום החומרה - התחרות המרה שמנהלים היצרנים ביניהם מתמרצת אותם להציג פיתוחים שדוחפים את המכשירים הניידים שלנו לתחום המחשוב האישי. כך, טאבלטי 10 ו-11 אינץ' מקבלים תכונות שהיו לפני שנתיים נחלתם הבלעדית של מחשבי הנטבוק. הטרנספורמר פריים דור שני למשל, שמשווק עם מקלדת ושנסקר על ידינו, הנו בעל מעבד שיכול להכניס לכיס הקטן מחשבים ניידים מהשנים האחרונות.
כך גם בתחום הטלפונים הסלולריים. הסמארטפונים שלנו הם מחשבים קטנים שרק מחכים למערכת ההפעלה שתאפשר להם להחליף את המחשבים האישיים לצריכת אינטרנט ומדיה. הרי בינינו, רוב המשתמשים לא זקוקים ליותר מטלוויזיה, ממיר וטלפון חכם בשביל להתנהל, כך שמספיק שאחד מהם מאפשר לך חיבור לאינטרנט בשביל שתוכל לקרוא אימיילים ולעדכן סטטוס בפייסבוק. היצרניות מבינות זאת היטב וכך הן מנסות לפתח קטגוריה של מוצרים שישלבו טלפון נייד חכם עם תכונות של טאבלט כדוגמת הסמסונג NOTE.
2012 אם כך תהיה השנה בה נראה את המכשירים הללו וה-MWC הוא האירוע בו הם יוכרזו. למה אם כן עלינו לצפות?
טלפונים ניידים ואנדרואיד 4.0
החלק העיקרי של ההכרזות יהיה כוונת היצרנים לשדרג את המכשירים את רוב מכשירי הדגל שלהם לגרסה החדשה של אנדרואיד. אמנם היו יצרנים כמו סמסונג שכבר הודיעו שרק המכשירים החדשים יזכו לשדרוג. אך מעבר לכך אפשר לקוות שלרוב המכשירים, בעיקר אלו המצוידים במעבדים בעלי ליבה כפולה, יהיה שדרוג זמין בקרוב.
היצרניות שכבר הודיעו בוודאות על שדרוגים הן: מוטורולה, LG, סוני, סמסונג ו-HTC. מעבר לכך אנו צפויים לקבל מאותן יצרניות הכרזות על מכשירים חדשים. המכשיר שלו הכי מצפים הוא כמובן הגלקסי S3 של סמסונג שאמור לקבל גם חלק מהתכונות של מכשיר הדגל של גוגל שייצרה לאחרונה החברה - הנקסוס.
דוברים של סמסונג מסרו את הדברים הבאים לאחרונה: "סמסונג מצפה להציג ולהדגים מוצרים ניידים חדשים בכנס ה-MWC ב-2012; היורש של הגלקסי S2 יוצג בארוע שייערך על ידי סמסונג בחצי הראשון של השנה (2012) בצמוד לתאריך ההשקה המסחרית". האם מדובר בניסיון של סמסונג ליצור מסך עשן או בהצהרה אמיתית? לאלוהי הסלולר הפתרונים.
גיימינג בדרכים
סוני שהשיקה השנה את היורשת ל-PSP המיתולוגית, הפלייסטיישן "ויטה", גם רכשה לאחרונה את חלקה של אריקסון השוודית במיזם הטלפונים הסלולריים שהן הקימו לפני יותר מעשור. ההשקה הזו של ה-"ויטה", היא בהמשך להשקת ה-"אקספיריה Play", טלפון נייד מבוסס אנדרואיד שמשלב אפשרות להריץ משחקי PSP דור ראשון.
סוני, שסבלה השנה כמו נינטנדו מירידה במכירת קונסולות משחקים ניידות, הבינה שהסיבה העיקרית לכך היא החדירה של הסמארטפונים לשוק הגיימינג. אם ב-iOS או באנדרויד, אין כמעט משחק שלא זוכה לגרסת סמארטפון בימינו. קלות הרכישה בחנות האפליקציות כמו גם המחיר הנמוך יחסית, הפכה את הסמארטפונים למובילי שוק הגיימינג ובעיקר לפלח השוק העיקרי אליו מכוונים יצרני הכותרים.
ה-MWC הקרוב ישלב את המגמה הזו, וסביר להניח שנראה יותר ויותר משחקים שמותאמים גם לעולם הטאבלטים. עוד אלמנט חשוב במקרה הזה הוא הגדלת כוח החישוב של מעבדי הסמארטפונים למיניהם. הסמסונג NOTE למשל כבר זוכה למעבד ארבע ליבות עם מאיץ גרפי מותאם לתוכן בתלת מימד. העוצמה הזו מאפשרת למכשירים האלה להריץ משחקים מתקדמים באותה קלות כמו בקונסולה או במחשב אישי (ולפעמים גם יותר טוב). חברתNVIDIA, למשל, מצופה להציג השנה את יכולות הגיימינג מבוסס רשתות דור רביעי (LTE) של הטכנולוגיה החדשה שרכשה, ה-ICERA. תחום משחקי האונליין ברשתות דור רביעי הוא תחום שמקדם היטב את היכולות של הסמארטפונים ויאפשר אפילו יכולות צ'אט קולי במסגרת המשחק.
חברות נוספות כמו HTC ואסוס הטייוואניות הבטיחו גם הן חידושים בתחום הגיימינג. עוד הצהרות נוגעות למשחקים שיבואו מותקנים מראש במכשירים החדשים שלהן ושל LG, סוני וסמסונג.
ווינדוס פון 8 - שחקן חדש בשכונה
השותפות החדשה של נוקיה ומיקרוסופט הולידה בינתיים שלל מכשירים מסדרת "לומיה" שמריצים את גרסת המנגו (ווינדוס פון 7.5) של החברה מרדמונד. אולם "מנגו" אמורה להוות רק מתאבן לווינדוס פון 8 שאמורה להגיע אוטוטו. כבר חודשים שהבלוגוספירה הטכנולוגית רוחשת בהימורים וניחושים מלומדים יותר ופחות על זמינותה. מכיוון שמיקרוסופט ויתרה על הכרזות מיוחדות ב-CES, כולם מצפים בדריכות לברצלונה בשביל לראות אם באמת נדע סוף כל סוף מתי נזכה לראות את המכשירים הראשונים. ווינדוס פון 8 אמורה להחזיר את התחרות לתחום מערכות ההפעלה ולאפשר ליצרניות החומרה יותר מרחב פעולה מול ספקית התוכנה.
ההערכות הן כי ווינדוס פון 8 עם חוויית השימוש הייחודית שלה תהווה מתחרה קשוח לפילוסופיית האפליקציות של iOS ואנדרואיד. זאת והעובדה שנוקיה הינה עדיין יצרנית מכשירי הסלולר הגדולה בעולם גורמים לנו לחשוב שיש סיכוי טוב לראות שינויים בשוק הסמארטפונים.
המזרח החדש של סין
כבר מספר שנים שהיצרניות הסיניות מייצרות לחברות המערביות או אפילו הטייואניות והיפניות את מיטב המכשירים שלהן. וכך קמו להן בסין שתי חברות בשם ZTE ו-Huwawi אשר מיישמות את הניסיון הזה והחלו השנה לשחרר מכשירי סמארטפון מתקדמים. אמנם לקח לסינים מספר שנים להתרגל לשוק המערבי - אפילו נרשם ל-ZTE ניסיון לשחד את ספקית הסלולר הגדולה בנורווגיה, מה שגרם לגירושה מהשוק הנורווגי לחצי שנה, לפני מספר שנים. אך הן למדו את הלקח, והמוצרים שהן אמורות להציג ב-MWC כוללים מכשירים מבוססי מעבדים מרובעי ליבות המריצים את אנדרויד "קסטה".
ZTE הודיעה כי תציג לפחות שמונה (!) מכשירים חדשים, מתוכם לפחות שניים מבוססי אנדרואיד 4.0 ואחד מרובע ליבות. Huwawi הודיעה על טאבלט 10 אינץ' מתקדם ומספר מכשירי סמארטפון כולל את ה-"אסנד D1" שיכלול מעבד מרובע ליבות. רבים מצפים בקוצר רוח למכשירים הללו מהסיבה שהם כנראה ידחפו את מחירי השוק למטה ויזרזו את היצרניות המערביות להשיק טכנולוגיות חדשות ומתקדמות.
ה-MWC אם כן יהווה נקודת מפתח בעולם הניידות הטכנולוגית השנה, אמנם לא מצפים לראות בו את האייפד החדש, אך למרות זאת כמות החידושים אמורה לספק את חובבי הטכנולוגיה לפחות לשנה הקרובה.