מנסה שוב: דב מורן משיק את מערכת הטלוויזיה האינטראקטיבית "קומיגו"
אחרי הכישלון של חברת הסלולר מודו, מציג מורן סטרימר שאמור להתחרות בבוקסי ובאפל TV - וינסה למכור אותו למפעילות תקשורת. "בניגוד למודו התחלנו הפעם בקטן, ולא השקעתי כסף רב", אמר מורן במסיבת העיתונאים, "היו משקיעים שכעסו עלי על כך שלא נתתי להם להשתתף"
זמן לא רב לאחר שסגר את חברת הסטארט-אפ שלו מודו, דב מורן כבר היה עסוק בפיתוח המוצר החדש שלו, מערכת לטלוויזיה אינטראקטיבית שכונתה into-e-TV. הבוקר (א') השיק מורן במסיבת עיתונאים בתל-אביב את הפלטפורמה המכונה קומיגו (Comigo), סטרימר המתחבר לערוצי האינטרנט וערוצי "עידן פלוס" ומאפשר להציגם באופן מסודר על גבי מסך הטלוויזיה, ועל גבי הסמארטפונים והטאבלטים מבוססי אנדרואיד ו-iOS של אפל.
הסטרימר כולל גם רשת חברתית והתממשקות לפייסבוק ולטוויטר, ומאפשר לעקוב אחרי הרגלי צפייה של חברים, ליצור איתם קשר, להזמין אותם לצפייה, או לתקשר עמם באמצעות אפליקציות. בניגוד לסטרימרים רגילים, הקופסה של מורן משווקת למפעילות תקשורת, והיא כוללת שרת המשדר לכל המסכים בבית: טלפונים, מחשבים וניידים. פלטפורמת הטלוויזיה הדיגיטלית של מורן מזכירה את הסטרימרים של בוקסי ורייבי, וכן את פלטפורמות הטלוויזיה הדיגיטלית של אפל וגוגל, אך נועדה להציע יכולות רבות יותר.
"קומיגו הוקמה אחרי שסגרתי את מודו יחד עם חברים שהגיעו איתי כל הדרך ממודו, חלקם גם הולכים איתי דרך ארוכה מאז אם-סיסטמס", מספר מורן. "במודו רצינו לחבר את הטלפון לטלוויזיה ולא הספקנו לעשות את זה. עכשיו אנחנו הופכים את הטלוויזיה לסוג של מחשב, מביאים אפליקציות עם ערך מוסף כגון משחקים, חידונים ואפליקציות רכישה, תוך שאנו מתמקדים במפעילות הסלולריות". מורן יחשוף את המוצר לראשונה מחר (ב') בכנס IPTV בלונדון.
חברת קומיגו מעסיקה כיום 30 עובדים במשרדים במושב ירקונה. מורן הוא המשקיע היחיד בחברה עד כה, והשקיע בה על פי ההערכה מיליוני דולרים בודדים. בהתייחסו להבדלים בין קומיגו למודו, אמר מורן: "במודו התחלנו בגדול והקמנו בבת אחת חברה גדולה. בקומיגו התחלנו בקטן, ההשקעה הראשונית היא כולה מכספי הפרטי, ולא מדובר בכסף רב. היו אפילו כמה משקיעים שכעסו עלי על כך שלא נתתי להם להשקיע. אני אגייס רק כאשר אדע שקומיגו נמצאת בדרך הנכונה".
לצפות בסרט שחבר הוריד
הקונסולה של מורן אוספת את כל ערוצי ה-DTT, תכני הוידאו ברשת, ותכני המדיה על המחשבים האישיים ומרכזת אותם על גבי מסך הטלוויזיה. השרת יכול להעביר את השידורים הללו למכשירי אייפון, אייפד ואנדרואיד – אפילו מחוץ לבית.
"מעבר למה שאתם מקבלים ביס או הוט, קומיגו תאפשר לכם לתקשר אחד עם השני באמצעות אפליקציות: לשחק אחד עם השני במשחקים על גבי התוכן המשודר, לזרוק עגבניות וירטואליות על שידור ספורט, או לרכוש שמלות באמצע שידור של תצוגת אופנה. מציון תצא תורה, וגם טלוויזיה", מסכם מורן.
אחת היכולות שקומיגו מפתחת, ושמורן לא הזכיר, היא אפשרות לצפות מרחוק בסרט שחבר אחר הוריד. כמו כן בעתיד ניתן יהיה להקליט שידורים, כפי שהדבר נעשה ב yes MAX. המערכת כוללת לא רק דפדפן אלא גם מקלדת מלאה ושלט שפותח במיוחד עבור החברה על ידי פיליפס. השלט , המבוסס טכנולוגיית ג'יירוסקופ, יכול לתפקד גם כעכבר מחשב על גבי המרקע.
ככל הנראה, המערכת לא תאומץ על ידי ספקיות הטלוויזיה הקיימות כמו רשתות הכבלים והלווין, אלא על ידי מפעילות סלולריות או ספקיות תקשורת (ISP). נכון לעכשיו, מורן נמצא במגעים עם מפעילות תקשורת ישראליות וזרות למכירת המערכת.