ברודקום צפויה להכריז על רכישת ברודלייט ביותר מ-200 מיליון דולר
אחרי חודשים של שמועות, ענקית השבבים העולמית צפויה להודיע על קניית החברה הישראלית - בעסקה הגדולה פי 4 מהיקף ההשקעה בברודלייט
ענקית השבבים ברודקום צפויה להכריז עד מחר (ד') על רכישת החברה הישראלית ברודלייט, תמורת סכום שככל הנראה יעלה על 200 מיליון דולר. רק בשבוע שעבר סירב מנכ"ל ברודקום סקוט מק'גרגור, שביקר בישראל, להתייחס לשמועות על רכישת הסטארט-אפ הישראלי. המשקיעים המרכזיים בברודלייט ומנכ"ל
השמועות על רכישתה האפשרית של ברודלייט הועלו שוב ושוב בחודשים האחרונים. בעוד שברודקום סירבה להגיב לנושא, מנכ"ל ברודלייט, רענן גבירצמן, הכחיש נמרצות כל שמועה על משא ומתן.
בשבוע שעבר אמר מנכ"ל ברודקום סקוט מק'גרגור כי "לא אוכל להגיב על רכישה של חברה זו או אחרת, אבל אנחנו בהחלט מחפשים טכנולוגיות בתחום התקשורת. מה שבטוח, יש לנו הצלחה מוכחת בהטמעה של החברות הישראליות שרכשנו, ובהחלט נרכוש עוד בישראל". ברודקום קנתה עד כה 9 חברות ישראליות, לא כולל ברודלייט.
אם תתבצע המכירה במחיר הנע סביב 200 מיליון דולר, יהיה זה אקזיט שהיקפו גדול פי כ-4 מגובה ההשקעה בחברה. בברודלייט הושקעו במשך 12 השנים האחרונות 55 מיליון דולר מצד שורה ארוכה של בעלי מניות, בהם סטאר ונצ'רס, דלתא, יזראל סיד, בנצ'מרק, פלנוס ואז'ור. בעלת המניות המרכזית בחברה הנה בנצ'מרק.
ברודלייט, המפתחת שבבים לתקשורת אופטית בתקן GPON, מעסיקה כיום כ-130 עובדים במרכזי מו"פ בהרצליה ובסין. הכנסותיה לשנת 2011 מוערכות בכ-50-40 מיליון דולר, לאחר שאת שנת 2010 סיימה עם הכנסות של כ-40 מיליון דולר.
לדברי בכירים בענף, ברודלייט סובלת מתחרות גוברת עם ענקיות שבבים דוגמת ברודקום ומארוול, אשר הצליחו לאמץ בזמן פתרון GPON מתחרה ומפריעות לשיעורי הצמיחה הגבוהים שמהן נהנתה ברודלייט בעבר. האטה צפויה זו בצמיחה גרמה למשקיעים בחברה לתהות לגבי המחיר שיוכלו לקבל על מכירת ברודלייט.