כך נראית תוכנית ההצלה של יאהו
לפי ה"ביזנס אינסיידר", המנכ"ל הזמני רוס לבינסון מתכנן לעצור את התביעה נגד פייסבוק, להיפטר משירותים כושלים, ואולי אף ליזום מהלך לרכישת פינטרסט או פליפוברד. האם זה מה שיעזור לחברה השוקעת?
בשלב הראשוני מתכנן לבינסון להרגיע את הזעזועים שעוברים על יאהו. בתור התחלה, הוא צפוי לעמוד בקשר עם בכירים בפייסבוק על מנת להגיע לפשרה בנוגע לתביעת הפטנטים שזו הגישה נגד הרשת החברתית, כיוון שקיימת הסכמה כי היא פוגעת דווקא ביאהו. עוד מתכוון לבינסון להשתמש בכסף שקיבלה יאהו ממכירת מניותיה בעליבאבא כדי לחלק דיבידנד לבעלי המניות – או לרכוש מחדש מניות של יאהו שנמכרו לציבור. יאהו מכרה חזרה לחברה הסינית 20% ממניותיה ב-7.1 מיליארד דולר.
לאחר מכן, בהנחה שיישאר בתפקידו, מתכוון לבינסון להפטר משורה של מוצרים של יאהו שאינם מקדמים את האתר. זה היה המסלול שבו צעדה קרול בארץ, שהודחה על ידי הדירקטוריון בשנה שעברה. לא ברור מהם עסקי הליבה של יאהו כרגע, אבל לבינסון מתכוון לגייס די כסף ממכירת השירותים שלדעתו אינם רלבנטיים לפרויקט שאפתני שיחדש את האמון בחברה. מה יהיה הפרויקט הזה? ב"ביזנס אינסיידר" לא מדווחים, וספק אם גם לבינסון עצמו יודע.
ליאהו יש עדיין 700 מיליון משתמשים, אך רמת המעורבות שלהם הולכת ויורדת. הבעיה העיקרית של יאהו היא שכרגע המודל העסקי שלה מבוסס על כך שגולשים מגיעים לעמוד הראשי כדי לבדוק את המייל שלהם, ואז החברה מציגה להם מודעות במחיר גבוה. אלא שצעירים נעזרים פחות ופחות במייל, או נכנסים לתיבה דרך הסמארטפון – ושם אין מודעות.
לבינסון שוקל, כך דווח, להכיר בכך שיאהו היא בעצם חברת תוכן – ואז לעבור להפקה של תוכן מקורי שימשוך את הגולשים. גם ההתמקדות בתוכן היתה מסלול שניסתה קרול בארץ, וגם הוא נכשל.