$
חדשות טכנולוגיה

עמק הסיליקון של המזרח

מחשבים מבוססי ווינדוס 8, הדור הבא של האולטרה-ניידים, וטאבלט גדול במיוחד ייחשפו בקומפיוטקס 2012 - אחת מתערוכות המחשבים הגדולות בעולם, שתיפתח מחר בטייוואן. גם לישראל תהיה שם נציגות מכובדת, שכוללת את מיזם הטלוויזיה החדש של דב מורן

הראל עילם, טאיפיי 12:3704.06.12

תערוכת קומפיוטקס 2012 שתיפתח רשמית מחר, ושהחלה לפני יותר מ־40 שנה כמיזם מקומי טייוואני, היא כיום אחת מתערוכות המחשבים הגדולות בעולם. רק בשנה שעברה נמשכו לתערוכה, שבה מציגות חברות מכל מדינות האזור, כולל סין, קוריאה ויפן, יותר מ־120 אלף איש, שביקרו בביתנים של 1,800 מציגים שונים - והמספר הזה אמור לעלות השנה, כולל נציגות ישראלית מרשימה.

 

השנה צפויה מיקרוסופט להציג בתערוכה לראשונה את הגרסה הסופית של מערכת ההפעלה ווינדוס 8, ואינטל והשותפות שלה יציגו דור חדש של מחשבים אולטרה־ניידים חדשים המבוססים על מעבדי Ivy Bridge של החברה.

 

מעבר לכך צפויים הטאבלטים למשוך תשומת לב רבה - ממחשבי לוח המריצים את ווינדוס 8 ועד למכשיר החדש מסדרת טרנספורמר המצליחה של אסוס, טאבלט המסוגל גם להפוך למחשב נייד. בנוסף, ViewSonic צפויה להציג טאבלט גדול במיוחד בגודל 22 אינץ', שקשה להאמין שהוא יהיה נייד מאוד, אבל יכול להיות שימושי במשרדים ובחדרי ישיבות.

 

הישראלים באים
דב מורן. יציג בתערוכה את קומיגו דב מורן. יציג בתערוכה את קומיגו

 

החברות הבינלאומיות אינן לבד: כמו בכל תערוכת טכנולוגיה גדולה בשנים האחרונות, גם כאן תהיה נוכחות ישראלית שאי אפשר להתעלם ממנה. מכון היצוא הישראלי, חברה ללא מטרות רווח שנועדה לסייע ליצואנים מקומיים להיכנס לשווקים חדשים ברחבי העולם, מארגן משלחת של 13 חברות מקומיות שיתארחו תחת הביתן הישראלי ויחשפו את הפיתוחים שלהן בפני חברות מהמזרח.

 

מיקי אדמון, מנהל מחלקת הייטק במכון היצוא, מסביר כי החברות המקומיות "מביאות פורטפוליו מאוד עוצמתי וייחודי מכל התחומים, מתחום הגיימינג ועד לתחום הממשק הטבעי, כאשר אנחנו משלימים עם הפתרונות שלנו את המוצרים של החברות הגדולות בעולם". לדבריו, לחברות המציגות כבר מתוכננות פגישות עם נשיאים וסמנכ"לי טכנולוגיות של חברות מקוריאה עד יפן. לדבריו, "מתייחסים לישראלים עם הרבה כבוד". מלבד ישראל, קנדה היא המדינה המערבית היחידה שמחזיקה בביתן משלה.

 

אחת החברות הישראליות הבולטות ביותר שיבקרו השנה בתערוכה היא Comigo, החברה החדשה של היזם הסדרתי דב מורן, הפועלת בתחום הטלוויזיות החכמות. מורן מסביר כי הרעיון מאחורי קומיגו הוא לאפשר למשתמשים להריץ אפליקציות על גבי הטלוויזיה "בדיוק כמו טאבלט, ולתקשר עם מה שנראה על המסך ועם החברים שלך". התערוכה מצדו היא הזדמנות ללמוד את השוק המתפתח במהירות, לבדוק את המתחרים ולפגוש שותפים פוטנציאליים. "מבחינתי, התערוכה היא מקום מפגש. אנחנו לא הולכים להציג את המוצר".

 

החברה פיתחה ממיר שמסוגל להתממשק עם ערוצי תוכן דיגיטליים כגון עידן פלוס וערוצי אינטרנט אחרים כדי להציע תכנים אינטראקטיביים. כך למשל, משתמשים יוכלו לדעת במה חבריהם צופים ולצפות יחד במשחק ספורט - ואז דרך אפליקציות להחליף הודעות, או אולי לזרוק עגבניות וירטואליות על שחקן שנוא במיוחד.

 

בניגוד לחברות מתחרות כגון בוקסי, קומיגו אינה מתכוונת למכור את הממיר שלה לצרכן אלא דווקא לחברות הכבלים ולמפעילות. "המומחיות שלנו היא בתוכנה. אנחנו רצים על אנדרואיד, והמודל העסקי שלנו מבוסס על רישיונות. פיתחנו גם פלטפורמה להפצת אפליקציות שקשורות לשידורים", אומר מורן ל"כלכליסט".

 

תערוכת קומפיוטקס 2011. 120 אלף מבקרים תערוכת קומפיוטקס 2011. 120 אלף מבקרים צילום: בלומברג

 

זיהוי דיבור גם במסיבה

 

חברה ישראלית אחרת שתציג בקומפיוטקס, ובניגוד למורן נמצאת כבר מעבר לשלב הגישושים, היא NovoSpeech, שרוצה להיכנס לשוק הצפוף של זיהוי דיבור. התחום, שתפס תאוצה מאז השקת הסייעת הדיגיטלית סירי המותקנת במכשיר האייפון האחרון, סובל מבעיה שאותה מנסה נובוספיץ' לפתור: הרעש.

 

"המציאות רועשת", אומרת טינה אורנשטיין, מנכ"לית נובוספיץ'. "אלו החיים שלנו. הפתרונות שיש היום בשוק מאוד ירודים כשיש בסביבה רעשים חריגים. אנחנו נכנסנו לשוק כבר לפני שלוש שנים - לפני ההסתערות, ולפני סירי - במטרה להתגבר על הבעיה הספציפית הזאת".

 

הפתרון של החברה מבוסס תוכנה בלבד, ואורנשטיין מתכוונת למכור אותו למגוון רחב של חברות שצריכות זיהוי דיבור, מיצרניות אוזניות בלוטות' ועד טלפונים חכמים. "הפתרונות הקיימים עוסקים בסינון רעשים, אבל ככה אתה תמיד מאבד מידע. אנחנו מעצימים את השידור ובמקרים של רעשים או מבטאים לא ברורים, המתחרים עומדים על דיוק של 35%, אצלנו זה כבר יותר מ־70%".החברה נמצאת כעת בשלבי גיוסים, ובטייוואן מתכוונת להיפגש עם יצרניות האלקטרוניקה הגדולות.

 

 

תחום לוהט אחר תייצג Point Grab, העוסקת בתחום הממשק הטבעי - היכולת לשלוט במשחקים, תוכנות ומכשירים על ידי תנועות ומחוות. הפתרון מבוסס התוכנה של החברה מאפשר למשתמשים לשלוט על מכשירים אלקטרוניים דרך כל מצלמת רשת, ללא צורך בחומרה מיוחדת כגון הקינקט - ובתחום שלהם, הם החברה הגדולה ביותר.

 

"אנחנו זמינים ביותר מ־20 דגמי מחשבים ניידים", אומר ל"כלכליסט" יואב חושן, סמנכ"ל הפיתוח העסקי בפוינט גראב. "השוק הפוטנציאלי הוא של מאות מיליוני מכשירים בכל העולם, ואנחנו כבר מותקנים במיליונים". חושן מודה שהשוק כעת רווי ועמוס פתרונות. "יש אכן הרבה שחקנים, אבל יש לי רק דברים טובים להגיד עליהם. עדיין, הטכנולוגיה שלנו בשלה והיא כבר נבדקה היטב. זאת גם לא הפעם הראשונה שלנו בקומפיוטקס, ואנחנו הולכים להיפגש עם השותפים והלקוחות שלנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x