$
IT בעולם

שימוש במכשיר האישי לעבודה: עלול לעלות ביוקר לחברה

אופנת ה-BYOD שמתפשטת בארגונים השונים אמנם יכולה על פניו לחסוך בעלויות, אך מומחים מזהירים כי לטווח הארוך ההיפך הוא הנכון

סוכנויות הידיעות 13:1313.06.12
מומחים מזהירים את מנהלי ה-IT לא להשתתף בתכניות של הבאת מכשירים מהבית (BYOD) מתוך מחשבה שיובילו לחיסכון בעלויות, מכיוון שלמעשה העלויות של פיתוח תוכנות והתמיכה יכולה בקלות לצאת משליטה אם לא עוקבים אחריה בקפדנות מההתחלה.

 

טים דילון, סגן נשיא IDC סיפר למשתתפים

בכנס Asia Pacific Enterprise Mobility, שנערך בהונג קונג כי קרוב ל-40% מכוח העבודה באזור, שהם 840 מיליו עובדים, עונים להגדרה "עובדים ניידים".

 

עם זאת לטענתו, על אף שהשימוש במכשירים פרטיים בעבודה יכול לעלות את הפריון ולשפר את הסיפוק של העובדים, אסור למנהלי IT לצאת מנקודת הנחה שתכניות מעין אלה מקצצות בעלויות.

 

ראשית הוא מסביר, מתלוות עלויות של הוספת מידע וקישוריות למכשירים הללו, שיחויבו לארגון ועשויות להיות גבוהות יותר מההקמה הקודמת של תשתיות לניידות בחברה, כמו כן יש עלויות נסתרות הנוגעות לתמיכה. "ארגונים רבים טוענים שלא יסכימו לתמוך במכשירים הללו, אך אני מבקש מכם לא לנקוט במדיניות העדר תמיכה", הוא מזהיר, "כל אחד מכיר מישהו בצוות ה-IT, ועל אף האמונה ש-IT לא עוזר, רבים מהאנשים הללו יעזרו. עלויות התמיכה יזנקו אם לא יחושבו מהתחלה".

 

דילון הדגיש את החשיבות שיש לכך שמנהלי ה-IT יהגו מדיניות BYOD הוליסטיות ומתוכננות היטב המבוססות על הכלל לפיו העובד יוכל לבחור מתוך רשימה את המכשיר, אך הוא יתמוך במערכות של החברה.

 

טד סואן, שעומד בראש מחלקת ה-IT בחברת רכבות התחתית MTR, הוסיף שצוותי ה-IT צריכים גם לשמור על פרספקטיבות הוגנות לגבי הפלטפורמה וגרסאות התוכנה שרצות במכשיר על מנת להימנע מ"צרות" בחזית התמיכה. הוא ציין את המערכת הניידת המקוטעת והדינאמית ככזו שמייצרת אתגרים טכניים ייחודים ל-IT.

 

"האסטרטגיה שאני מציע לכם לשקול, וזו שאנחנו משתמשים ב-MTR, אינה כזו דורשת מאיתנו לשים את כל התוכנות של מערכת המחשוב הישנה בפלטפורמה הניידת", אומר סואן. "בחרו את התהליכים העסקיים שהם בעלי ערך עסקי טוב למעבר לניידות". אפליקציות שעוסקות בנושאים כמו המטלות בעבודה, מידע מנהלי ותוכנת KPI dashboards כנראה מתאימות לכך, הסביר.

 

אלמנטים מרכזיים נוספים שעשויים להוסיף לעלות ולמורכבות ויש לשקלל כבר מההתחלה, כוללים תמיכה מתמשכת בתוכנות, תחזוקה ופיתוח. לא רק שתוחלת החיים של תוכנות ניידות קצרה בהרבה המתוכנות המיושנות של מערכות המחשוב, אך העלות גדלה במידה והמפתחים חייבים לכתוב עבור גרסאות שונות של אנדרואיד, טוען דילון.

 

אפילו מערכות הפעלה של אפל (iOS) יצטרכו להיכתב מחדש עבור גדלים שונים של מסכים של מכשירי האייפון והאייפד, והגרסה העדכנית של fondleslab. "עבור כל שינוי שתצטרכו לבצע באנדרואיד, תשלמו 50 אלף דולר על הזמן של המפתחים", הוא אומר. "המחסור בעלות ובכישורים גורם למפתחי אפליקציות לבחון את HTML5, לדעתי זה יהפוך להיות כמעט כמו תוכנת הפעלה שלישית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x