VMware מתכננת מהפכה תאגידית בענן
חברת הווירטואליזציה הנשלטת על ידי EMC מתכננת לפצל את תחום מחשוב ואחסון הענן כדי לעמוד בתחרות מול מיקרוסופט, אמזון וגוגל
חברת הוירטואליזציה VMware, מתכננת להפוך כמה מנכסי הענן שלה, כולל יחידת Cloud Foundry platform-as-a-service ואת נכסי גרינפלאם של חברת האם EMC לחברה נפרדת, לפי מקורות המקורבים לעסקה. החברה החדשה תכלול גם נכסים של פרויקט רוביקון, יוזמה משותפת של infrastructure-as-a-service של VMware ו-EMC.
הצעד יסייע ל-VMware, המוחזקת ברובה על ידי ספקית האחסון EMC, להשתתף בתחרות על שירותי מחשוב הענן מול גוגל, מיקרוסופט ואמזון. שלוש השחקניות הללו בונות את שכבות התשתית והפלטפורמה כדי להפוך למחלקות ה-IT של מפתחים ולקוחות עסקיים.
התוכניות לפיצול תחום הענן של VMware אמורות להיות בשלב מתקדם, וחלק מהחלקים כבר יושמו, אך הפיצול טרם הושלם. VMware סירבה להגיב על תוכניותיה בנושא.
לדברי מקורות, ייתכן שנשמע עוד על ההתפתחויות ב-23 ביולי, אז צפויה VMware להודיע על תוצאותיה ברבעון השני, אם כי יש סיכוי שהחברה תמתין עד לסוף אוגוסט, זמן בו היא תארח את כנס משתמשי VMware השנתי בסן פרנסיסקו.
החברה החדשה צפויה לכלול את היחידות הבאות: קלאוד פאונדרי – זהו שירות ה-platform-as-a-service של החברה המאפשר למפתחים להשתמש בקלות ביישומים שנוצרו באמצעות מגוון שפות תכנות, מסגרות ורכיבים אחרים.
עד כה פרויקט הקוד הפתוח המקושר לקלאוד פאונדרי משך יותר תשומת לב מהשירות בתשלום של VMware, והוא משמש כפלטפורמה של AppFog, איירון פאונדרי (יישום של .NET) וסטקטו של אקטיבסטייט, תוכנת PaaS.
גרינפלאם + Chorus – גרינפלאם היא יחידת הנתונים הגדולה של EMC, המוכרת את מסד הנתונים האנליטי שלה וכן שתי הפצות של האדופ ותוכנת שיתוף פעולה אנליטי בשם Chorus. גרינפלאם מוכרת גם preconfigured appliance, הנקרא the Big Data Appliance, שעליו ניתן להריץ את כל התוכנות שלה.
פרויקט רוביקון – זה השם ליוזמה המשותפת של EMC ו-VMware הקימו בתחילת השנה ואמורה להיות בתחום ה-IaaS. לרוביקון יש דירקטוריון עצמאי, אך העובדים בחברה מקבלים את שכרם מ-VMware או מ-EMC.
הצוות של רוביקון מורכב מהצוות הטכני שמאחורי קלאוד פאונדרי, אך לא כולל את הצוות התפעולי או השיווקי. היוזמה נועדה להגביר בקרב לקוחות קלאוד פאונדרי את תחושת העצמאות מ-EMC ומ-VMware.
פרויקט רוביקון כולל טכנולוגיה מסוג IaaS שפיתח הצוות של מוזי. מוזי הייתה חברת אחסון ש-EMC רכשה ב-2007 ו-VMware השתלטה עליה ב-2011.
ישנם כרגע שני מנכ"לים אפשריים לחברה החדשה, שניהם בכירים לשעבר במיקרוסופט. הראשון האו טוד נילסן, שכעת מכהן כנשיא-שותף בעסקי היישומים של VMware והיה בעבר סמנכ"ל קבוצת הפלטפורמות של מיקרוסופט.
השם השני שהוזכר הוא מארק לוקובסקי, המכהן כסמנכ"ל הנדסה האחראי על קלאוד פאונדרי ובעבר סייע בפיתוח חלונות NT במסגרת עבודתו במיקרוסופט.
אמנם VMware היא חברה ציבורית, אך EMC מחזיקה בכ-80% ממניותיה. הדבר מעלה את השאלה עד כמה VMware יכולה להיות עצמאית, במיוחד כשהיא מקימה שירותים כמו קלאוד פאונדרי, שעשויים להקטין את המכירות הכלליות של ציוד EMC.
אם VMware ו-EMC אכן יפצלו את קלאוד פאונדרי, ייתכן שהן יעשו זאת כדי להסיר את הרושם ששתיהן קשורות בקשר עבות לקלאוד פאונדרי. בעבור רבים בקהילת הפיתוח והיזמות, הרעיון של מיחשוב ענן מבוסס על רעיון של virtualization and commodity hardware. קופסאות האחסון היקרות של EMC, ששימשו ביצירת קלאוד פאונדרי, לא עולות בקנה אחד עם החזון הזה.
אחרים חוששים שפירושם של הקשרים של VMware לקלאוד פאונדרי הוא שהמשתמשים יתקעו במערכת האקולוגית של VMware אם הם ישתמשו בשירות הזה.
קלאוד פאונדרי הושקה באפריל 2011 ועד כה משכה שותפים רבים. עם צמיחת השירות, תשומת הלב עברה לסיוע למפתחים בהקמת יישומים בקלאוד פאונדרי שניתן יהיה להריץ במגוון עננים. על כן, החזקת קלאוד פאונדרי כחברה נפרדת מ-VMware ו-EMC היא הגיונית יותר.