קל, אבל לא מצליח להתרומם: מדוע מכירות האולטרה-בוק עדיין מאכזבות?
אל קטגוריית המחשבים הדקיקים והנאים שקידמה אינטל בשנה האחרונה הצטרפו השבוע דגמים מרשימים ואלגנטיים מאוד. עם זאת, הקטגוריה עצמה במצב רע - ומהווה רק 5 אחוז משוק המחשוב הנייד, רק חצי משהוערך
- בדיקת כלכליסט: לנובו X1 Carbon - חלום שחור ונעים
- הטאבלטים של IFA: נבחרת הכוכבים של HP, טושיבה ואסוס
- גוגל מפסידה, מיקרוסופט מזהה הזדמנות לקאמבק
אנליסטים מעריכים כי שיעור המכירות הנמוך נובע מכך שמשתמשים רבים ממתינים להשקתה של ווינדוס 8 - ומשום שקטגוריית מחשבי הלוח ממשיכה לנגוס בעוגת המחשוב - על חשבון כל הקטגוריות האחרות.
עם זאת, הסיבה העיקרית למכירות הנמוכות היא ללא ספק המחיר הגבוה הממוצע של המוצרים בקטגוריה: אף שניתן להשיג מחשבי אולטרה-בוק בכ-700 דולר, בדרך כלל מחירם נושק לאלף דולר ואף חוצה אותו.
אינטל מחפשת פתרונות יצירתיים
באינטל, שהשיקה את הקטגוריה ב-2011, מנסים להוריד את מחירי המכשירים - בין השאר, על ידי יצירת שלדת לפטופ קשיחה מפלסטיק, שצפויה להיות יקרה פחות משלדת מתכת, ועל ידי יצירת הכלאה בין דיסק קשיח רגיל ובין כונני SSD, שעלותם מייקרת מאוד את המכשירים. עם זאת, ציין ביזנסוויק, אינטל מסרבת להוריד את עלותם של השבבים שלה, שמהווים כ-25% מכלל עלותו של האולטרהבוק הממוצע.
קטגוריית האולטרה-בוק מתבססת על מחשבים ניידים דקים (בעובי של פחות מ-2.1 ס"מ) וקלים (פחות מ-1.5 ק"ג), שמשתמשים במעבדים היעילים ביותר של אינטל במטרה לאפשר ביצועים סבירים וזמן סוללה ארוך. במהלך תערוכת האלקטרוניקה IFA, שננעלה בימים אלה, הוצגו מספר אולטרה-בוקים בעלי מסך מגע, ובעיצובים שנועדו לגשר על הפער שבין לפטופ לטאבלט. חלקם מבוססים על מערכת ההפעלה חלונות 8.