$
חדשות טכנולוגיה

Airbnb: כמות המשתמשים בישראל צמחה השנה פי 7

ניית'ן בלצ'רקזיק , ממייסדי האתר הפופולרי שמקשר בין תיירים ובעלי דירות אירוח במדינות היעד, מבקר בישראל. הבכיר מספר על האתר, שמציע גם דירות קטנות וגם איים פרטיים למטיילים - ומסביר מדוע תיירים הם המנגנון הטוב ביותר בעולם להפצת רעיונות

אסף גלעד ועומר כביר 11:0205.09.12

ישראל היא אחת הטריטוריות הצומחות ביותר ב-Airbnb , אתר אמריקאי שמאפשר לארח תיירים בבית תמורת תשלום - והגיע לאחרונה לשווי של מיליארד דולר. ניית'ן בלצ'רקזיק, אחד ממייסדי החברה וסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הגיע אתמול לישראל וגילה למעריצי האתר שהתקבצו אמש (ג') במועדון היזמים גראז'-גיקס את היקף התנופה: מספר ה'מארחים' באתר גדל פי 7, והוא כולל כיום 3,000 נכסים לאירוח בתל אביב לבדה.

 

"קהילת המארחים הישראלית היתה אחת הראשונות ב-Airbnb ואחת הצומחות ביותר", אמר בלצ'רקזיק אמש. "מעבר לרמת היזמות הגבוהה שיש בישראל, יש כאן המון נכונות לארח". המייסד שמבקר לראשונה בישראל מתארח בעצמו בנכס שהוצא לשכירות באתר שייסד, ברחוב גורדון. "אנחנו רואים ביקוש עצום לתל אביב. בשמונת החודשים האחרונים מספר ההזמנות בעיר גדל פי ארבע. תל אביב היא יעד בינלאומי מסיבות דתיות, בגלל החוף וחיי הלילה וזה לא מפתיעה שהיא מצליחה" - אמר הבוקר (ד') ל"כלכליסט", במסיבת עיתונאים שנערכה בדירה תל אביבית ששכר דרך השירות.

 

בלצ'רצ'יק (בחולצה האדומה), בכנס גראז'-גיקס בלצ'רצ'יק (בחולצה האדומה), בכנס גראז'-גיקס צילום: ענר גרין

 

מדירות חדר ועד לאי פרטי

 

Airbnb הפך לאחר האתרים החמים בשנה האחרונה שמציע מודל לשכירת דירה או חדר בבית פרטי לפי יום, ומיועד לתיירים. בתל אביב, למשל, מוצעים 2,284 בתים או דירות , 580 חדרים ו-12 חדרים משותפים. דירה לזוג ברחוב השופטים מוצעת בתעריף של 233 שקל ללילה, 1,600 שקל לשבוע או 5,100 שקל לחודש. הנכסים שמוצעים יכולים להיות אף אקזוטיים יותר מדירה בשיכון:  באתר מוצעים לדוגמא גם 8 איים לשכירה, בתים על העץ, בתי סירות, ואוהלי טיפי. בחודש שעבר אף הודיעה משטרת שטוקהולם כי תפסה בית בושת שמתנהל בנכס שהושכר באמצעות Airbnb.

 

אתר Airbnb אתר Airbnb

 

לאחרונה רשמה Airbnb 10 מיליון לילות אירוח מאז ייסודה ב-2007, אך מחצית מהם, 5 מיליון לילות, נרשמו בחמשת החודשים האחרונים. באתר רשומים 60 אלף אורחים במעל 190 מדינות ב- 30 שפות. האתר גייס בשנה שעברה 112 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר - ממשקיעי על כגון DST של יורי מילנר, בעל מניות בפייסבוק וזינגה, קרן אנדריסון הורוביץ, סקויה וגריילוק.

 

"תיירים הם המנגנון הטוב בעולם להפצת רעיונות"

 

בלצ'רקזיק שיתף את קהל היזמים שפקדו את אזור התעשייה בחולון בנקודת המפנה של האתר, שעד שנת 2008 היה אלמוני לחלוטין. פול גראהם, מייסד תכנית היזמות Ycombinator עודד את שלושת היזמים של האתר לבקר את בעלי הדירות והחדרים שהוצעו באותו זמן בניו יורק.

 

"גילינו שרבים מהמארחים פשוט גבו מחירים גבוהים מדי, שמו תמונות לא מספיק אטרקטיביות וקמצו בהסברים ותיאורים על הדירה שלהם. שכרנו מצלמה בשווי 5,000 דולר והתחלנו לצלם את הדירות, עזרנו לבעלי הדירות לתיאור נכון ואמין יותר של הדירות שהם מציעים ושל עצמם, ביקשנו מהם להוריד קצת את המחיר והם הסכימו להפתעתנו. וברגע שעשינו זאת, המכירות החלו לזנק", אמר.

 

את ההצלחה הגדולה של החברה הסביר בלצ'רצ'יק באפקט רשת משוכלל: תיירים הם המנגנון הטוב ביותר להפצת רעיונות בעולם: הם חוו אירוח מוצלח בניו יורק, הם יחזרו למדינת המקור שלהם ויספרו לחבריהם".

 

במה נבדל האתר מ-CouchSurfing?

 

Airbnb גובה תשלום על האירוח מהתייר כבר במועד הרישום על מנת להראות למארח העתידי כי מדובר בתייר בעל כוונות רציניות. בכדי להבטיח אירוח הולם, הכסף מועבר למארח רק 24 שעות לאחר הגעת האורח. ובכדי להגביר את השקיפות והאמינות של האורחים והמארחים, הם יכולים לדרג אחד את השני ולפרסם המלצות שליליות או חיוביות. בארה"ב משלמת החברה מס הכנסה עבור המארח, אך בשאר העולם אינה נדרשת לעשות זאת.

 

האתר ספג ביקורת על הדמיון לאתר האירוח החברתי CouchSurfing, אלא שבלצ'רקזיק מסביר כי שני האתרים פונים לקהלים שונים. "קאוצ'סרפינג פונה לקהל צעיר יותר, של סטודנטים בקולג' או בני עשרים פלוס שמחפשים להכיר אנשים חדשים או תרבויות חדשות. מדובר באתר חינמי ששומר על כך באדיקות בגלל מניעים אידיאולוגים. Aibnb פונה לאותם תיירים שבגרו מחפשים אירוח איכותי יותר, בתנאים טובים יותר ומוכנים לשלם על כך. הרבה קאוצ'סרפרים לשעבר מגיעים אלינו".

 

לא ספקי לינה - כי אם ספקי חוויית טיול

 

בראיון ל"כלכליסט", סיפר בלצ'רקזיק שמספר ההזמנות בתל אביב גדל מתחילת השנה ב-300%, וההיצע בעיר שילש את עצמו. "מבקרים לתל אביב נשארים בממוצע שבעה ימים, שזה ארוך יותר ממרבית הערים. כנראה כי יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות", אמר בלצ'רקזיק.

 

פופולרי בקרב ישראלים. Airbnb פופולרי בקרב ישראלים. Airbnb

 

"מארח בישראל מרוויח 22 אלף שקל בשנה בממוצע", טען בלצ'רקזיק. "מעבר לכך נוצרות גם חברויות אמיתיות, ויש מארחים שאומרים שבאמצעות Airbnb הם יכולים לטייל בלי לצאת מהבית, בגלל ההיכרות עם אנשים מכל העולם”.

 

גם התיירים הישראלים מבצעים שימוש נרחב בשירות, הזמינו דרכו יותר מ-90 אלף לילות והפכו את ישראל לאחת מ-20 המדינות בעלות נפח השימוש הגבוה ביותר ב-Airbnb. “יש כאלו שרואים אותנו כספקי לינה, אבל אנחנו ספקי חוויית טיול מיוחדת. זה מתחיל במקום בעיר שמרגיש כמו מקום משלך. כל אינטראקציה עם מארח תהיה זכורה לטובה, הם יתנו לכם המלצות, אתם תהיו בשכונה שבדרך כלל לא תהיו בה. זו חוויה שמטיילים יזכרו בחיבה וידברו עליה עם כל החברים שלהם", אמר מייסד השירות.

 

ל"כלכליסט" סיפר בלצ'רקזיק על התוכניות של החברה לשוק המקומי: "חלק ניכר מהצמיחה שלנו כאן עד היום הייתה אורגנית, התרחשה מעצמה, אבל השוק כל כך מבטיח שאנחנו רוצים לנקוט בגישה פעילה יותר. זה התחיל עם מינוי מנהל אזורי למדינה, שהוא וצוותו יפעלו פרואקטיבית כדי לענות על שאלות של מארחים ולהדריך אותם איך להצליח. לאחרונה השקנו בישראל את פוליסת הביטוח שלנו, ויהיו דברים נוספים שנעשה ספציפית לשוק הישראלי, כולל תרגום האתר בעתיד הקרוב. אנשים באים לישראל מסיבות מגוונות – בגלל החופים ומזג האוויר, החשיבות הדתית וההיסטורית של המדינה הן גורם משיכה מרכזי. היא יעד מאוד ייחודי בעולם, ו-Airbnb מבוססת על חוויית תרבויות ייחודיות ומקומיות אז זו התאמה ממש טובה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x