השאיפה של עליבאבא הסינית: לעקוף את אנדרואיד
ענקית האינטרנט הסינית עליבאבא נכנסת לתחום הטלפונים החכמים ומערכות ההפעלה, ומציבה את אנדרואיד על הכוונת שלה
לפני כשנה, השיקה עליבאבא
זנג הוסיף ואמר כי מספר יצרניות הסלולר שישתמשו ב-Aliyun צפוי לעלות השנה משתיים לחמש, וכי שורה של סמארטפונים חדשים המבוססים על Aliyun יצאו לשוק בקרוב – אם כי סירב להרחיב מעבר לכך. הוא ציין גם ש"גוגל לא מצליחה לספק למשתמשים חוויית שימוש טובה בשוק הסיני, אנחנו יכולים."
הדבר הגדול הבא בסלולר?
Aliyun מבוססת על לינוקס ומתמקדת במגוון רחב של שירותי ענן. בניגוד לאנדרואיד, משתמשי Aliyun לא מתקינים את האפליקציות על המכשירים עצמם - מערכת ההפעלה היא בעצם פוטרל שירותי ענן, וכל האפליקציות רצות מרחוק על השרתים של החברה. החברה מפעילה עם שירותי מייל ומפות משלה.
ההתמקדות בשירותי ענן מאפשרת לעליבאבא לצאת ממלחמת הפטנטים שמנהלת אפל מזה מספר שנים כנגד מערכות הפעלה סלולריות מתחרות, בדגש על אנדרואיד. הצלחותיה של אפל לאחרונה כנגד סמסונג גרמו ליצרני הסלולר לבחון אפשרויות אחרות, מחשש שבעתיד תצליח מלחמת החומרה של אפל לפגוע משמעותית בתפעוליות של אנדרואיד. הן שוקלות את ווינדוז פון 8 של מיקרוסופט, אך מקורות בתעשיה אמרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי בסין, Aliyun היא אופציה מובילה.
עליבאבא פיתחה את מערכת ההפעלה במשך שלוש שנים, והעסיקה לשם כך כ- 1,600 מהנדסים ומפתחים. עם זאת, מספר אנליסטים מפקפקים ביכולתן של מערכות הפעלה חדשות לכרסם במעמדה של אנדרואיד: נתח השוק העולמי שלה בתחום הסמארטפונים עומד על 68.1%, כשבמקום השני המרוחק נמצאת iOS עם 16.9%.
סין עקפה את ארה"ב כמדינה עם מספר משתמשי הסמארטפונים הגדול בעולם, וכבר יש בה יותר לקוחות שמבצעים רכישות באמצעות הסלולר: 193 מיליונים לעומת 170 מיליונים בארה"ב. לטובת Aliyun משחקת גם העובדה שמערכת התשלומים המקוונים של עליבאבא, Alipay, כבר מוטמעת בו. זה יתרון חשוב לעליבאבא, שהיא גם חברת התשלומים המקוונים הגדולה בסין.