הזוכה בתחרות הטק-קראנץ' Disrupt: מוסך שמגיע עד הלקוח
YourMechanic, שמבטיחה לשלוח מכונאי רכב עד הבית או הכביש לכל תקלה תוך קביעת מחיר מראש, זכתה ב-50 אלף דולר
שתי חברות סטארט-אפ המנסות לשנות את המודל העסקי בעולם הרכב התחרו על המקום הראשון בתחרות הסטארטאפים של הבלוג הפופולרי טק-קראנץ', ה- Disrupt בסן פרנסיסקו. היום גם נודע כי שתי החברות הישראליות שהיו בין 28 המועמדות לגמר, אליקנטו וטוב-בוט, לא עלו לשלב הגמר שכלל שבע חברות. הזוכה הגדולה בהמחאה של 50 אלף דולר היא YourMechanic הקליפורנית, שמבטיחה לשלוח מכונאי רכב עד הבית או הכביש לכל תקלה תוך קביעת מחיר מראש.
המכונאי מגיע אליך
YourMechanic הופכת את המוסך לכל מה שהוא בעצם לא: נייד יותר, זמין יותר ובעיקר - בעל מחיר קבוע מראש, בלי שטיקים ובלי טריקים. המכונאי הנשלח לפי הזמנת הלקוח מגיע אל רכב הלקוח רק לאחר קביעת מחיר מראש.
המייסד, ארט אגרוול, מבטיח כי "בעלי רכב יוכלו לקבל הצעת מחיר לכל בעיה ברכב בתוך עד שישים שניות". בעל הרכב מדווח על בעיה ברכב באמצעות אפליקציה הניתנת להורדה, מתאר את התסמינים של הבעיה שהתעוררה ברכב, מקבל הצעת מחיר ממבחר מכונאים המצויים באזור הקרוב אליו, ומבצע הזמנה לפי המחיר שנקבע. המכונאי מתחייב לבצע את התיקון במקום ללא העלאת מחיר נוספת.
עבור המכונאי מדובר בהשלמת הכנסה מעבר לעבודת המוסך הרגילה. למעשה, בחברה מגלים כי כבר היום מוסכים רבים עושים שימוש במכונאים עצמאיים ובכך מייקרים את הטיפול. האתר מנסה לחסוך בעלויות אלה על ידי הזמנת אותו המכונאי ישירות לבית הלקוח או לשטח.
האפליקציה כוללת מערכת מוניטין המאפשרת לצפות בהמלצות ובהערכות שקיבלו המכונאים והלקוחות.
אגרוול מספר כי השוק שאליו פונה החברה גדול וכולל 200 מיליון מכוניות בני חמש ומעלה שעליהן מוציאים הנהגים 160 מיליארד דולר בשנה. "לי יש רכב בן 21 שנה", מגלה אגרוול. "בעשרת החודשים האחרונים הוצאתי על מוסכים אלף דולר". כיום משרתת YourMechanic שלוש ספקיות רכב גדולות בארה"ב ששמן טרם נחשף, ושמונים מפיצי חלפים. החברה מספקת אחריות לשנה על הטיפול, וכל מכונאי חותם על ביטוח בעל פוליסה של מיליון דולר לכיסוי נזקים לפני הצטרפות למאגר המכונאים. ניתן לקבל חוות דעת נוספת דרך האתר.
קוצ'ר גם כאן
YourMechanic גייסה עד היום 1.8 מיליון דולר ממשקיעים כגון השחקן אשטון קוצ'ר, שהשקיע במגוון חברות הייטק מצליחות; אוליגרך האינטרנט יורי מילנר, מייסד חברת DST שהשקיעה בפייסבוק, זינגה וגרופון וקראנצ'פאנד, קרן ההון סיכון שהקים מייקל ארינגטון, מייסד טק-קראנץ'. יצויין כי שני שופטים משמשים כמשקיעים בחברה: מייקל ארינגטון מקרן קאנצ'פאנד ודייויד לי מ-SV Angels.
למקום השני הגיעה יצרנית הרכב החשמלי Motors LIT, שפיתחה הכלאה בין רכב לאופנוע. מדובר ברכב דו-גלגלי מונע סוללה חשמלית הכולל שלדת מתכת סגורה ומושב המזכיר מכונית, ומתאימה לנוסע אחד. המיוחד ברכב החדשני הוא מערכת של ג'יירוסקופים המאזנים את הרכב משני צדדיו ומונעים ממנו להתהפך - בדומה למנגנון 'נחום תקום'. מדובר בג'יירוסקופים ששימשו את סוכנות החלל האמריקאית נאס"א לטלסקופ ה'האבל' בחלל.
מחירו של רכב שכזה מגיע כיום ל-24 אלף דולר, הוא משתמש בעשירית מכמות החלקים הנדרשים לרכב, הוא מגיע למהירות של 100 מייל לשעה (160 קמ"ש), וסוללה אחת יכולה להספיק ל-320 ק"מ. ליט מוטורס אמורה להפיק 1,000 מכוניות-אופנועים ראשונים רק לאחר שתסיים סבב גיוס בן 50 מיליון דולר. עד היום היא גייסה סך הכל 780 אלף דולר ממשקיעים אלמוניים.
זו אינה הפעם הראשונה שבה זוכה חברה מתחום הרכב בפרס הראשון של טק-קראנץ': במאי שנה שעברה זכה הסטארט-אפ Getaround העוסק בשיתוף רכבים פרטיים.