מנכ"ל קונדואיט: לא נלך להנפקה. בעלי מניות ואנליסטים הם נטל
רונן שילה, ממייסדי מעצמת האינטרנט, מתייחס לערכי החברה ומחויבותה לעובדים - להם הוא מציע לממש את האופציות שיקבלו "כדי ליהנות מפרי עמלם בזמן אמת". החברה, שתחלק דיבידנדים בהיקף של 320 מיליון דולר, השיקה השבוע גם דפדפן חברתי חדש
- בשולי הרשת: מימי הביניים ועד לאינטרנט - ההיסטוריה המפתיעה של ה-@
- קונדואיט מחלקת דיבידנד בשווי של עד 320 מיליון דולר
- "חברות סרגלי הכלים הישראליות לא השתלבו במהפיכת המובייל"
"אנחנו לא ראינו בכך כל סתירה, כי הערכים של קונדואיט דיברו על תגמול תרומה לחברה, והדרך הטובה ביותר לכך היתה להחזיק כמה שיותר מניות מחוץ לידיהן של קרנות ההון סיכון. אחרת פשוט לא היו מספיק מניות", כתב שילה לבלוג טק-קראנץ' כדי לנמק את חלוקת הדיבידנדים. "הלקח של חברת פיירצ'יילד, חברת הייטק מעמק הסיליקון שלא היתה נדיבה באופציות לעובדים, אלא דבקה בחלוקת מעט אופציות, ובעיקר לחברי ההנהלה הבכירים, הוכיחה שצריך מדיניות אופציות אחרת. ההוכחה היא שכל מייסדי פיירצ'יילד עזבו את החברה פשוט מכיוון שלא קיבלו אופציות".
"לדעתי, העובדים לא צריכים לחכות להנפקה כדי לממש אופציות. אני רוצה שעובדים שמסייעים לחברה ייהנו מפירות עמלם בזמן אמת, לא בדיעבד, והאפשרויות לגרום לזה לקרות לא מוגבלות כלל. ולא, אני לא מתכוון לשווקי המניות השיניוניים כגון SharePost ודומיו", כותב שילה.
"רצינו ליצור מצב שבו בעלי מניות יכולים למכור מניות במקביל לאחרים בחברה ובו בזמן לשמר את הססטוס שלנו כחברה פרטית. המנגנון אליו הגענו הוא 'מכירה משותפת' (co-sale), שבו כולם מוכרים את המניות שלהם באופן יחסי לשאר, בכלל זה המייסדים". במילים אחרות, שילה מתכוון לכך שמימוש אופציות תלוי ברצון כל בעלי המניות, כלומר מימוש אופציה של עובד, מחייב גם מימוש אופציות של המייסדים באופן פרופורציונלי לו. "כל זה מאפשר לכל האנשים שקרעו את עצמם בשבילנו לממש אופציות למזומנים, מבלי לעשות אקזיט".
חדש: לגלוש עם קונדואיט
קונדואיט גם ביצעה השבוע השקה שקטה של דפדפן בשם U המבוסס על הקוד הפתוח של גוגל, כרומיום. הוא מאפשר לשלב עדכונים מרשתות חברתיות על גבי סרגל כלים, תחום בו מתמחה קונדואיט.
הסרגל כלים ממוקם בחלקו הימני של המסך ומאפשר להתכתב עם חברים בפייסבוק או Gtalk ולקבל עדכונים מרשתות חברתיות שונות גם בלי להיכנס לאתריהן. הדפדפן מאפשר ללקוחות קונדואיט, אתרי תוכן גדולים כגון זינגה או אתר ליגת ה-NBA, לספק סרגלי כלים למשתמשים שלהם, שמשאירים אותם מחוברים לרשתות החברתיות.