ZTE לקונגרס: "אולי כדאי שתאסרו על כל החומרה מסין?"
פרשת חואווי-ZTE ממשיכה להכות גלים: קנדה צפויה גם היא לאסור על ציוד של חואווי, האיחוד האירופי שוקל את צעדיו, ו-ZTE הגיבה לקונגרס בהתרסה וטענה שההחלטה לאסור רכישת ציוד תקשורת מתוצרתה היא למעשה, החלטה להפסיק לרכוש ציוד שמיוצר בסין
- דיווח: קרנות השקעה נוטשות בבהלה את ברזיל, רוסיה, הודו וסין
- בעקבות היפנים? סין וישראל צועדות לאזור הסכנה בעיניים עצומות לרווחה
- ארה"ב: "חואווי ו-ZTE הסיניות הן סכנה לביטחון הלאומי"
דיוויד דאי שו, מנהל היח"צ העולמי של החברה, טען כי קביעת הקונגרס אינה הגיונית ואף נוגדת את מבנה יחסי המסחר שבין ארה"ב לסין. שו אמר ש"בהתחשב בחומרת המלצותיה של הוועדה, ZTE ממליצה כי היא תרחיב את חקירתה כך שתכלול כל חברה שמייצרת ציוד בסין, בכלל זה חברות הסחר המערביות. רק כך ניתן יהיה להגן באמת על הציוד האמריקאי ועל בטחונה הלאומי של ארה"ב".
ההצהרה של שו רומזת לכך שרוב ציוד הטלקום בעולם מיוצר בסין, לעתים קרובות על ידי חברות מערביות שביצעו מיקור חוץ לשם כך. שו אמר שהקביעה של הוועדה, על פיה ZTE "איננה חופשיה מהתערבות המדינה", נכונה לכל חברה סינית.
עשרות תלונות נוספות על חואווי ו-ZTE
בתוך כך, הודיעה ממשלת קנדה, בצעד שנחשב לחריג, כי היא תמנע מחברות שנחשבות לאיום על ביטחון המדינה מלספק ציוד לצרכי בניית רשת תקשורתית ממשלתית מאובטחת. אף שרשמית ממשלת קנדה לא נקבה בשמן של חברות בהן היא חושדת, דובר ראש הממשלה הקנדי אמר לסוכנות רויטרס כי "אשאיר אתכם להרהר בשאלה האם חואווי צריכה להיות חלק ממערכת אבטחה ממשלתית קנדית".
עוד דיווחה רויטרס כי אף שחקירה כנגד שתי החברות מתנהלת גם באיחוד האירופי, פקידים בכירים שם אמרו כי היא מתנהלת בעצלתיים וכי לא נראה שהחקירה תגיע למסקנות כלשהן לפני אמצע 2013. אחת הבעיות של החוקרים היא שבניגוד לארה"ב, אף חברה אירופאית לא הגישה תלונות כנגד חואווי או ZTE.
דובר של ועדת הקונגרס שהגישה את הדו"ח שלשום מסר שהוועדה קיבלה מאז עשרות תלונות חדשות כנגד שתי החברות, וכי בכוונתה לחקור אותן. סיסקו הודיעה שלשום (ב'), זמן קצר לאחר הכרזת הוועדה, כי היא מפסיקה למכור ציוד ל-ZTE, משום שעל פי החשד ZTE מכרה אותו הלאה לאיראן.