$
הייטק והון סיכון

כ־700 עובדים פוטרו מענף ההייטק מאז תום תקופת החגים

בפריסקייל, בבטר פלייס ובאורבוטק הודיעו על פיטורים. ל"כלכליסט" נודע כי גם טקסס אינסטרומנטס שוקלת לפטר כ־50 עובדים בישראל

אסף גלעד, מאיר אורבך וניר צליק 07:4230.10.12

גל הפיטורים הנוכחי בענף ההייטק הישראלי צפוי לכלול יותר מ־700 עובדים מאז תום תקופת החגים, כך לפי הערכות בשוק. אתמול נודע על פיטורי 30 עובדי אורבוטק בישראל ועוד 70 בעולם, וחברת ציוד התקשורת סרגון הודיעה על כוונתה לקצץ בהוצאותיה ורמזה על פיטורי עובדים. יום קודם לכן דיווחנו כאן ב"כלכליסט" על פיטורים המוניים גם בחברת השבבים פריסקייל ובבטר פלייס.

 

ל"כלכליסט" נודע עוד כי טקסס אינסטרומנטס שוקלת לפטר כ־50 עובדים בישראל בימים הקרובים על רקע כוונתה לצמצם את פעילותה בתחום מעבדי הסמארטפונים והטאבלטים. תגובת החברה בנושא לא נתקבלה. טקסס אינסטרומנטס ופריסקייל הן חברות שבבי מובייל שמעמדן נחלש בשנים האחרונות על רקע אי ההצלחה שלהן לחדור לשוק מעבדי הסמארטפונים והטאבלטים.

 

אורבוטק, יצרנית ציוד הבדיקה למסכים שטוחים ומעגלים מודפסים, מעסיקה 1,700 עובדים, מתוכם 600 בישראל. אתמול נודע כי החברה מפטרת כ־6% מכוח האדם שלה, מתוכם 30 עובדים בישראל. הקיצוצים מבוצעים על רקע ההידרדרות במצבה העסקי. אורבוטק צופה הכנסות נמוכות מתחזיותיה. גם פעילות החברה בתחום ציוד בדיקה למסכים שטוחים נחלשת, על רקע ההאטה בקצב הצריכה של מסכים אלו ברחבי העולם והדחייה בפתיחת מפעלים בתחום זה במזרח הרחוק. במקביל להורדת התחזיות, הודיעה אורבוטק על כוונתה להתאים את מבנה ההוצאות שלה להכנסות הצפויות, וכעת החלה בצעדי התייעלות. לפני כחודש הודיע רני כהן, מנכ"ל החברה בשבע השנים האחרונות, על החלטתו לעזוב את התפקיד בינואר הקרוב.

 

מנכ"ל אורבוטק רני כהן. עוזב בינואר מנכ"ל אורבוטק רני כהן. עוזב בינואר

 

אייל סולומון, מנכ"ל חברת ההשמה "אתוסיה" המתמחה בגיוס עובדים להייטק ולביוטק, מסביר כי מאז תחילת השנה

נרשמה ירידה של כ־10% בביקוש לעובדים בתעשיות המוליכים למחצה ושל 12% בביקוש לתעשיית הציוד הקפיטלי, המייצרת מכונות עבור תעשיות אחרות. "אלה תעשיות שנמצאות כיום במצב בעייתי, אבל מצבן אינו מעיד על התעשיה כולה", אומר סולומון.

 

"הסיבה לכך שהפיטורים התנקזו לתקופה זו היא ההמתנה לתום תקופת החגים. חברות שתכננו מהלך שכזה חיכו ל'יריית הפתיחה' כפי שאכן קרה בתחילת השבוע, והתוצאה היא גל פיטורים שבו חברות מפטרות בזו אחר זו בטווח זמן קצר", אומר סולומון ומסביר כי הביקוש הכללי לעובדי הייטק נותר גבוה, במיוחד במקצועות המובייל. "מפתחי אפליקציות סלולריות ומתכנתי קוד פתוח הם עובדים מבוקשים מאוד ומקבלים מענקי חתימה שמנים".

 

פיטורים בהייטק

פיטורים בולטים בהייטק
החברה
מספר המפוטרים
eci
150
פריסקייל
150
בטר פלייס
150
סימנס סולל
70
טקסס אינסטרומנטס
50
אורבוטק
30
סאנדיסק
24
אקלטיס
12
 

 

אורית נאור, מנכ"לית חברת ההשמה CPS המתמחה בגיוס עובדים לענף ההייטק מסבירה כי העלייה במשכורות עובדי ההייטק יצרה לחץ על החברות וגרמה באופן חלקי לפיטורים. "המשכורות בישראל עולות, בעוד שכמה חברות בתחום

החומרה נקלעו לקשיים וחוסר הבטחון והמחסור ביציבות תעסוקתית בתחום הזה רק גדלו"/

 

נאור מעריכה כי בשבועות האחרונים פוטרו בענף ההייטק כ־700 עובדים. "החברות משתדלות שלא לפטר בגלים אלא טיפין טיפין ולכן המקרים לא תמיד נחשפים לציבור. חברות רבות רצו לגייס עובדים מתוך רצון לגייס לקוחות, אך כשהלקוחות ביטלו או עיכבו עסקאות, הן נאלצו לפטר עובדים".

 

מאורבוטק נמסר בתגובה: "בעקבות ההאטה בשווקי היעד שלה, בעיקר בתחום הצגים השטוחים, הנהלת החברה שוקדת בימים אלה על שורה של צעדים שבכוונתה לנקוט בכדי להתייעל ולשפר את ביצועיה. במסגרת זו, מתבצע גם מהלך הפחתה של כ־5% ממצבת כוח האדם של החברה בישראל ובחו"ל. אנו מאמינים, כי מהלך זה הוא בבחינת צורך השעה, וכי הוא יסייע לחברה לחזור במהירות המקסימאלית לפסי צמיחה ורווחיות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x