בדיקת כלכליסט
הצצה ראשונה לנקסוס 4 של גוגל ו-LG: איפה ה"וואו" שלי?
הבן החדש בסדרת נקסוס הוא אמנם נאה ונוח לשימוש, אולם חסר לו הסקסאפיל של כמה ממתחריו הגדולים. עם זאת, יכולות הצילום הייחודיות שלו ומחירו עשויים להפוך אותו ללהיט. המכשיר צפוי להגיע לישראל עוד השנה
גוגל הפתיעה את עולם הטכנולוגיה עת חשפה בחודש שעבר את מכשיר הנקסוס 4. לא משום שהוא נושא בשורה עיצובית או רב-כוח בצורה יוצאת דופן, אלא משום שמחירו בארה"ב עומד על 299 דולר בלבד. על אף המחיר הזעום (פחות מחצי ממחירו של אייפון 5, למשל) - מדובר בטלפון מתקדם ואיכותי.
- גוגל חשפה את המכשירים הבאים במשפחת נקסוס - חזקים וזולים במיוחד
- אסוס: טאבלט הנקסוס 7 נמכר בקצב של כמיליון מכשירים בחודש
- "הסכם שלום" בין המעריצים הקיצוניים של אפל ושל אנדרואיד
הנקסוס One מתוצרת HTC, שחנך את הסדרה, הושק בינואר 2010. הבאים בתור היו הנקסוס S (דצמבר 2010) והגלקסי נקסוס (נובמבר 2011) והיו שניהם מתוצרת סמסונג. עתה נתנה גוגל את הבכורה ל-LG.
מה לחברה שידועה בעיקר במקררים ובטלוויזיות שלה ולסמארטפון הדגל של גוגל? LG אמנם סובלת מתדמית אפרורית במקצת, אך מדובר בחברה בעלת גישה לטכנולוגיה מתקדמת מאוד, מעבדות מחקר ורכיבים איכותיים לא פחות משל מתחרות כמו סמסונג. "כלכליסט" קיבל לבדיקה קצרה את מכשיר הנקסוס החדש - ממנה עולה כי על אף יתרונותיו, חסר בו רכיב חשוב מאוד במכשיר דגל: פוזה.
עיצוב ומבנה: אייפונקסוס
הנקסוס 4 הוא סמארטפון בעל מסך LCD בגודל 4.7 אינץ', ברזולוציה של 1,280 על 768 פיקסל. למסך יש פאנל IPS שמאפשר צפיפות פיקסלים גבוהה מאוד: 320 פיקסלים לאינץ', כמעט כמו של מסך האייפון 5 (326 פיקסלים לאינץ').
ניכר כי LG השקיעה מאמץ בבניית תצוגה איכותית; הצבעים בו עשירים ונאים ובהירותו גבוהה מאוד - אור שמש ישיר לא מנע ממני לראות את האייקונים גם כשהמסך התלכלכך בטביעות אצבעותיי. בנוסף זווית הצפייה מרשימה והמסך קריא לחלוטין גם כשמטים את גוף המכשיר.
העיצוב שלו כולל גב מזכוכית, בדומה למתחרהו הגדול מבית אפל. לראייתי, זהו לא מכשיר שנועד למי שנוטה להפיל סמארטפונים; בדיקת "כלכליסט" גם גילתה שחלפים למכשירי נקסוס הם יקרים פי כמה מחלפי מכשירים מקבילים. משתמש שירצה לצמצם נזקים במקרה של נפילה עשוי להשתמש בכיסוי גומי - מה שמסתיר את גב הזכוכית הנאה והופך אותו לאלמנט מיותר למדי.
גוף הנקסוס 4 חלק ונקי למראה. הוא עשוי פלסטיק אך LG הקפידה על איכות הרכבה גבוהה. הנקסוס החדש שוקל 139 גרם - לא הכי קל בקטגוריה, אך משקלו לא מפריע לשימוש.
ביצועים ומולטימדיה: סוג חדש לחלוטין של צילום
לנקסוס 4 יש מפרט מרשים: מעבד בעל ארבע ליבות מבית קוולאקום, במהירות 1.5 גיגה-הרץ, 2 גיגה-בייט זיכרון פעולה ורכיב גרפי Aderno 320.
הוא מגיע בשני נפחי אחסון: 8 ו-16 גיגה-בייט וכמו בדגם שקדם לו, גוגל ויתרה על חריץ מיקרו SD להרחבת האחסון. האלטרנטיבה שלה למי שזקוק ליותר מקום עבור מוזיקה, תמונות וסרטים היא גוגל Drive.
מצלמת המכשיר, ברזולוציה של 8 מגה-פיקסל מציגה איכות תמונות טובה אך לא יוצאת דופן. הממשק שלה מתבסס על מיקוד במגע וצביטה לתקריב - מה שקצת מקשה על תפעול נוח ביד אחת.
למצלמה יכולת צילום פנורמי ייחודית: במקום לצלם סדרת תמונות בציר מוגדר, ניתן לצלם תמונות ב-360 מעלות. התמונות מולבשות על מעין ספרה ומאוחות למרחב תלת-ממדי אחוד. התוצר הסופי מזכיר את סטריט וויו של גוגל ומאפשר לשתף מרחבים במקום תמונות - פיתוח יצירתי של גוגל. בנוסף, למצלמה יכולת צילום HDR, מה שמשפר את איכות התמונות בתאורה בעייתית.
המכשיר מריץ את אנדרואיד 4.2, הגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה הפופולרית. אנשי LG מסרו ל"כלכליסט" כי גוגל ניסתה לבנות מערכת הפעלה נקייה ופשוטה לשימוש מקודמתה. נבצר מאיתנו לבחון את מכלול יכולותיה, אולם ניתן לראות כי הממשק אכן נקי מקודמיו במידת מה. המכשיר שהוצג ל"כלכליסט" לא היה מאוקטב ולפיכך, על יכולותיו המלאות בסנכרון והפעלת שירותים מקוונים נספר לכם בסקירתו המלאה.
סיכום: המפרט מרשים. המכשיר? פחות
הנקסוס 4 הוא מכשיר שעומד בשורה הראשונה של הסמארטפונים ואף נותן תמורה טובה למחירו. עם זאת, חשוב לזכור שהמחיר משתנה משמעותית ממדינה למדינה (בין מחירו בארה"ב ובבריטניה למשל, יש פער של עשרות דולרים). לפי LG, המכשיר צפוי להגיע לישראל עוד השנה; תמחורו ואופן שיווקו טרם נחשפו.
לראייתי, הבעיה בנקסוס 4 אינה בעיצוב או בממשק: הוא פשוט לא מרשים דיו, לא יוצר אפקט "וואו" בדומה למכשירי דגל אחרים כמו הגלקסי S3, האייפון 5 או הנוקיה Lumia 920. מבחינה טכנית הוא מייצג את המיטב, אך אלמלא יתומחר באופן אטרקטיבי, ככל נראה שהישראלי הממוצע יעדיף לחבוק מכשיר מרשים יותר.