$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

נציג קרן 3M: "השקעה שלנו היא צעד ראשון בדרך לרכישה"

קרן ההשקעות התאגידית של חברת הענק 3M נכנסת לישראל - ומבטיחה שתשקיע בשנה הבא לפחות בשתי חברות מקומיות. "ההתאמה הטכנולוגית והעסקית לחברה שלנו היא הפרט החשוב ביותר", אומר ליאור קנור, נציג הקרן בישראל

מאיר אורבך 13:5307.11.12

"נשקיע בשנה הבאה לפחות בשתי חברות ישראליות", הכריז בראיון ל"כלכליסט" ליאור קנור, נציג קרן 3M בישראל, שהיתה עד כה מקרנות ההון סיכון התאגידיות היחידות שטרם נכנסו לפעילות בארץ.

הקרן שמייצג קנור נכנסת לשוק שבו פועלות חברות דומות כמו מוטורולה, אינטל וקוואלקום, שמשקיעות עשרות מיליוני דולרים בחברות מקומיות. אך לדבריו, new venture 3M יודעת בדיוק מה סוג החברות שהיא מחפשת.

 

"החברה מקצה כ-60 מיליון דולר בשנה להשקעות בחברות סטארט-אפ בעולם", סיפר. "בשלוש שנות פעילות, השקענו בכ-25 חברות שונות השקעה ממוצעת של 4 מיליון דולר בכל חברה". הקרן פועלת מכמה אתרים מרכזיים בעולם, בהם שנגחאי, בוסטון, דרום אמריקה וסניף מינכן, שאחראי לפעילות בישראל.

 

ליאור קנור, נציג קרן 3M בישראל ליאור קנור, נציג קרן 3M בישראל צילום: אוראל כהן

 

לקראת ההשקעה הראשונה בארץ

 

new venture 3M היא רק פסיק בפעילותה של חברת הענק, שמייצרת עשרות אלפי מוצרים מתחומים שונים. בישראל פועלת החברה באמצעות החברה הבת אשר מוכרת את מוצריה, וב־2010 רכשה את אטנטי הישראלית, שפועלת בתחום האזיקים האלקטרוניים, תמורת 230 מיליון דולר. בימים אלה, אומר קנור, נמצאת החברה לקראת חתימה ראשונה של חוזה השקעה בחברה ישראלית.

 

מה התהליך שצריכה לעבור חברה שרוצה לקבל השקעה מכם?

"בקונצרן שלנו פועלות כיום חמש חטיבות מרכזיות בתחומי חשמל, מיגון, תעשייה, תחבורה ותעופה וגרפיקה. תחתן פועלות עשרות מחלקות עסקיות בתחומים מגוונים מאוד, כך שתחום ההשקעות שלנו הוא גם כן מגוון. לכן, קל לי יותר להגיד במה לא נשקיע וזה בעיקר תחום התרופות. אנחנו בוחנים מגוון חברות בתחום המכשור הרפואי, מסכי מגע, ננו-טכנולוגיה, קלינטק ועוד. אנו מעדיפים חברות שלא מציעות מוצר, אלא דווקא פלטפורמה טכנולוגית שיכולה לשמש מגוון רחב של מחלקות אצלנו".

 

אתם מעדיפים להוביל השקעה או להצטרף לקרנות אחרות?

"אנחנו מעדיפים להשקיע בחברות בסבב המוסדי הראשון שלהן, לאחר שיש להן לפחות אב-טיפוס עובד. תמיד נעדיף להוביל, אבל אנחנו מוכנים גם להצטרף להשקעה. הקמנו מנגנון שמזרים את הכסף בטווח קצר של עד 12 שבועות".

 

60 מיליון דולר בשנה להשקעות בחברות סטארט-אפ. קנור 60 מיליון דולר בשנה להשקעות בחברות סטארט-אפ. קנור צילום: אוראל כהן

 

קרנות תאגידיות נחלקות בדרך כלל לשני סוגים מרכזיים: קרנות שבראש מעייניהן תוצאות הקרן, וקרנות מסוגה של 3M, שמטרתן העיקרית היא אספקת טכנולוגיות חדישות לחברה האם. "אנחנו בוחנים כל חברה גם בקנה מידה פיננסי, אבל ההתאמה הטכנולוגית והעסקית לחברה שלנו היא השלב העיקרי והמשמעותי", אמר קנור.

 

האם זה לא מפחיד חברות לדעת שעצם ההשקעה בהן היא למעשה הצעד הראשון בדרך לרכישה?

"מרבית החברות שאנחנו פונים אליהן מאוד שמחות על ההשקעה שלנו ועל האפשרות שנרכוש אותן בעתיד. במרבית החברות שבהן אנו משקיעים יש לנו זכות סירוב ראשונית שמאפשרת לנו לרכוש חברה אשר קיבלה הצעה מחברה אחרת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x