צריכת הווידאו והחדשות דרך הסלולר זינקה
בעוד שהעומס שעליו מדווחות חברות הסלולר מונע מלקוחות לבצע שיחות לאחר אזעקות, הודעות ה־SMS עוברות בזכות נפח תעבורה נמוך יותר
רמת ההתרגשות של אזרחי ישראל בעקבות מבצע עמוד ענן מקבלת ביטוי ישיר בעלייה בהיקף התעבורה הסלולרית. בשעת לחימה, מנויי הסלולר מצלצלים יותר, מסמסים הרבה יותר ואף מנצלים חלק ניכר יותר מחבילות הגלישה שלהם באמצעות התעדכנות באתרי חדשות ופעילות ברשתות החברתיות.
בפרטנר מציינים כי ביום חמישי, היום בו החלו נפילות הרקטות גם במרכז הארץ, נרשמה עלייה של 21% בכמות ההודעות שהועברו דרכה ושל 10% בדקות השיחה. בחתך רבע שעתי בזמן האזעקות במרכז הארץ באותו יום מספרים בפרטנר כי הביקוש להוצאת שיחות קפץ בכ־50% וכי נרשם גידול של 100% בהיקף הווידיאו סטרימינג באמצעות המכשירים הסלולריים - בעיקר לערוץ 2.
דורון קורץ, סמנכ"ל ההנדסה והטכנולוגיה של פלאפון, מציין כי במהלך יום חמישי התקיימו ברשת 85 מיליון שיחות, 9% יותר מאשר ביום חמישי שגרתי ונטול טילים. הודעות הטקסט בפלאפון זינקו ב־20% ביחס לשגרה כאשר מנויי החברה שלחו וקיבלו 29 מיליון הודעות טקסט לאורך היממה. ברמת צריכת הנתונים לקוחות פלאפון הורידו והעלו לרשת באותו יום מידע בנפח כולל של 47.5 טרה־בייט - עלייה של כ־8% ביחס ליום חמישי שעבר.
העלייה בשימוש בסלולר בזמן האירועים הבטחוניים היא הסיבה לניתוקים שחווים הלקוחות באותם רגעים. המדינה מחולקת לתאים סלולריים - שטחים פיזיים שבכל אחד מהם ניצבת אנטנה המספקת קליטה למנויי הסלולר שנמצאים בתוכם. לכל תא יש קיבולת של תעבורה שיכולה להיווצר בשטחו בו־זמנית. בשעת אזעקה, כאשר מנויים רבים מתקבצים בתא אחד ומנסים להתקשר בבת אחת, רק חלקם יצליחו לייצר תקשורת בהתאם לקיבולת שמוגדרת בתא.
הנפח הדרוש לשליחת הודעת טקסט נמוך מזה שדרוש ליצירת שיחה, לכן הודעות יכולות לעבור בהצלחה גם כאשר לא ניתן לייצר שיחה. קורץ מסביר, כי "אחת הבעיות היום בעידן הסמארטפונים היא שכל הזמן קיימת ברקע צריכת דאטה - המייל מסתנכרן, האפליקציות מקבלות עדכונים, ולכן גם הקיבולת התיאורטית שמוקצית בתאים הסלולריים לשיחות אינה מעשית. תקשורת הנתונים זוללת משאבי רשת על חשבון השיחות".