$
IT בעולם

אינטל מכה את ARM בשוק המעבדים

למרות ש-ARM עברה את אינטל בשוק המעבדים למכשירים ניידים הרי שהיא נתקלת בבעיה בניסיונותיה לפרוץ לשוק מעבדי מרכזי הנתונים

סוכנויות הידיעות 13:5213.12.12
יצרנית המעבדים הבריטית, ARM, מכה את אינטל בשוק המכשירים הניידים. אפל, מיקרוסופט וגוגל משתמשות בעיצובים שלה במכשירי הסמארטפון והטאבלטים שלהן. אולם כעת בזכות השקה של שבב חדש, אינטל מצליחה להדוף בהצלחה את ARM בתחום חשוב אחר – מרכזי נתונים (data center), כך לטענת צ'רלס קינג, נשיא והאנליסט הראשי בחברת Pund-It.

 

 

 

השבב החדש נקרא מעבד אטום S1200, ומועד השקתו, שנקבע לאתמול, הוא מהותי במיוחד. כתוצאה מכך, אינטל מקדימה בשנה שלמה את הקבוצה שפועלת להטמעת העיצוב של ARM במרכזי הנתונים. חברות המייצרות שרתים יקרים לארגונים מזרימות כבר זמן מה כספים לשרתים המבוססים על ARM. בתחילת השנה, דל ו-HP החלו לבחון ברצינות רבה יותר את האפשרות של פיתוח שרתים על ARM.

 

הנושא כאן מתרכז בשליטה. בעלי מרכזי מידע חייבים שרתים מהירים במיוחד שצורכים פחות חשמל. בצורה זו, חברות ענן גדולות כמו גוגל, פייסבוק ואמזון יכולות לדחוס יותר שרתים לתוך מרכזי הנתונים שלהן, תוך שמירה על עלויות חשמל נמוכות. מגמה זו מועילה לשורה התחתונה שלהן ואפילו לסביבה.

 

אותו הדבר נכון גם לגבי חברות המנהלות את מרכזי המידע שלהן. לפיכך, השותפות של ARM, יצרניות של שבבים שלא צורכים הרבה חשמל (low-power chips) עבור סמארטפונים וטאבלטים, עמלות על תכניות לייצור שבבים לשרתים. אולם מחשבים ממשיים המבוססים על אותם שבבים לא יגיעו לשוק עד 2013, ובנוסף אותן מערכות יהיו מוגבלות.

 

הגרסאות הראשונות של שרתי ARM יהיו מבוססות על ארכיטקטורה של 32 בייט. בהשוואה, מרבית השרתים כיום מתבססים על 64 בייט, וכתוצאה מכך הם יכולים לטפל בו זמנית בכמות גבוהה יותר של מידע, תכונה מהותית עבור שרתים. מערכת 64 בייט של ARM לא תהיה זמינה לפני 2014.

 

השבבים החדשים של אינטל הם של 64 בייט, כך שאינטל הצליחה להקדים את ARM ביותר משנה. "מ-ARM קיבלנו בעיקר כמויות רבות של מלל, אך מרבית המערכות המדוברות עדיין רחוקות במידה ניכרת מהגעה לשוק", אומר קינג.

 

אינטל כבר הוציאה שורה של שבבים שלא צורכים הרבה חשמל, שבהם השתמשו יצרני מערכות כמו דל ו-HP. אך השבבים האלה נועדו בעיקר למחשבים ניידים, ולא לשרתים, ולפיכך היו חסרים להם מאפיינים חשובים. גם הם היו רק של 32 בייט, ועם זיכרון מטמון נמוך יותר. כמו כן הם לא העניקו תמיכה לווירטואליזציה של השבבים, המהווה טכנולוגיה חשובה של מרכזי מידע.

 

אינטל ראתה כיצד השבבים של ARM משתלטים על שוק המכשירים הניידים. טאבלטים כמו האייפד של אפל, המשתמשים בשבבים של ARM נוגסים באחוזי הצמיחה  של שוק המחשבים האישיים, וכתוצאה מכך נפגעת אינטל. לכן, אינטל חייבת לשלוט בשוק השרתים שצורכים פחות אנרגיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x