MakerBot לא לבד: Cubify הציגה מדפסת תלת ממד ב-1,300 דולר
החברה, שזכתה בפרס הטכנולוגיה המבטיחה של תערוכת האלקטרוניקה CES, הציגה את CubeX, מדפסת תלת ממד קטנה לשוק הביתי ולמוסדות חינוכיים. לצידה, הוצגה גם אפליקציה ידידותית לתכנון מוצרים
Cubify הציגה בתערוכת CES מדפסות תלת ממד חדשות - וקטפה את פרס "הטכנולוגיה המבטיחה" של CES 2013. המדפסת שלה, בשם CubeX, הושקה לפני כמה חודשים והיא זולה משמעותית מזו של MakerBot, מתחרתה הגדולה.
- מנכ"ל MakerBot: "מי שמשתמש במדפסות שלנו כבר חי בעתיד"
- אובונטו מובייל: מערכת הפעלה שלא מאמינה בכפתורים
- אבודים בלאס וגאס: סיכום תערוכת הטכנולוגיה CES 2013
תמורת 1,300 תקבלו מוצר זול יותר אך גם קטן יותר, שמבטיח דגמים קטנים יותר וברזולוציה נמוכה יותר. אבל אפליקציות הרשת של החברה מאפשרות לכל אדם לעשות בה שימוש ללא כל ידע מוקדם, ובשילוב המחיר הנמוך יחסית הופכות אותה למדפסת התלת ממדית הראשונה שמיועדת באמת ובתמים למגזר הביתי.
תכנון מוצרים תוך דקות
נציג קיוביפיי הדגים עבורנו בתערוכה את השימוש באפליקציות, שנראה פשוט מאוד. ראשית, בוחרים את סוג המוצר: טבעות, צמידים, תמונות, עגילים ועוד, ולאחר מכן בוחרים צורה מתוך מגוון תבניות מוכנות מראש.
בשלב הבא, ניתן לבצע התאמה אישית באמצעות בחירה מתוך מגוון עיטורים שאותם ניתן "להדביק" על התבנית, תוך בחירת גודלם והאוריינטציה שלהם. אם בחרתם להדביק על התבנית תמונה, תתבקשו להעלות בשלב זה אחת מהמחשב שתעבור התאמה להדפסה ו... זהו. המוצר מוכן להדפסה.
הדפסה בפועל? בתוך שעות
בתערוכה אמנם ניתן היה להתנסות ביצירת הדגמים, אבל לאור הזמן הרב שדרוש להדפסה - כמה שעות, בהתאם לגודל הדגם - לא התאפשר לי לזכות להחזיק את התוצר הסופי ביד. בנוסף לאפליקציות הרשת, לחברה יש גם תוכנת עיצוב שנמצאת באמצע הדרך בין האפליקציות לתוכנות המקצועיות, ומאפשרת למשתמשים מתקדמים מעט יותר או בעלי נכונות ללמוד ליצור דגמים בחופשיות רבה יותר.
"המדפסות שלנו מיועדות לצרכן הביתי, אבל גם לבתי ספר לצורכי לימוד והנדסת מוצר", אמר ל"כלכליסט" נציג קיוביפיי, והוסיף שהבת שלו השתמשה במדפסת להכנת דגמים לשיעורי היסטוריה בבית הספר היסודי. המחיר אמנם מעט גבולי, אבל פשטות השימוש שקיוביפיי מספקת נותנת תקווה שהמדפסות התלת ממדיות יעשו את דרכן בצורה המונית למגזר הביתי.
הכתב הוא אורח חברת LG בתערוכה